Cakap biarlah berpada-pada

Kann..dah sakit mataa.!..ad practicalmate nie sakit mata..lepas seminggu dia datang kerja..takut la nak dekat dengan dia..sembang lebat la apa lagi..pung pang pung..gurau kasar dengan dia kata tak nak dekat..biasalah lawak aku memang macam tu..

Main tabur je..honest la katakan kononnya...tak pandai nak selindung-selindung..tak pandai nak pusing-pusing sampai dia merajuk..hahah..

al kisahnya hari ni rehat lama sikit sebab hari jumaat...so balik la rumah sewa kejap..practicalmate ikut sekali..lepas makan sume kitorang pun tido la kejap..

Bangun-bangun je tengok sebelah mata dah merah..bertaik lagi macam betul-betul sakit mataa apakah ini namanya kerana mulut badan binasa? haaa..tak nak sangatkan...tak nak dekat la kononnya..lepas tu kan dah berjangkit..lain kali jangan cakap besar..just ambil langkah pencegahan dan diam-diam sudah ..buat relaks sudahh


Mata akuuu..huwaa..tak sanggup..tak nak cuti intern..dah la practikal 4 bulan..kena ganti nanti pishangg aku... lepas rehat tu aku dok risau-risau mata jadi merah..mujurlah sorang staff nie ada eyedrop yg ada antibiotik..fuhh lega kata kauu..moga tak melarat..aku suruh prakticalmate masukkan eyedrop jadi clear sikit dri sblmnya...puas aku menafikan bukan sakit mata tapi allergik..kena pangkah tak habis-habis..hahaha..

Ingat lagi masa kecik dulu sakit mata mak titikkan breast milk ke dalam mata..kejap je dah elok..Jadi pengajarannya jangan ajuk-ajuk orang dan gurau kasar..insaf kejap noo..kejap je dapat habuannya

skrg beli eyedrop yg de antibiotik je

10 comments:

  1. mesti tak selesa bila sakit mata tu... cepat sembuh k.... pakai spek mata hitam... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nmpk kerek la plak t..haha..btw tq kak..dh sembuh dh..sehari je alhamdulillah tak melarat

      Delete
  2. get well soon awak. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 207

    ReplyDelete
  3. Kalau sakit mata memang rasa tak selesa, kan..Dah lama betul akak tak singgah di sini.. Maaf tau disebabkan kerja hakiki menyebabkan akak terbatas nak singgah ke blog rakan-rakan..

    ReplyDelete
  4. sama la kita kak..huhu..tgh mncri masa nie

    ReplyDelete
  5. Kalau kena sakit mata memang tak selesa. Kejap2 g tengok cermin minta merah tu cepat sembuh hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..muka pun jd x lawa..insecure tgk mata tu merah..nnti org nk jauh2 dri kita..haha

      Delete
  6. Sakit mata memang mudah berjangkit.. semoga cepat sembuh.. petua titikkan susu ibu tu memang menjadi.. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..sbb susu ibu mengndungi antibiotik semulajadi..hehe

      Delete


Current Status (29 July 2018) : Intern dahhh! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah! Thank for your du'a!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net