Permohonan E-Dermasiswa MUIP 2018 telah dibuka(Tarikh Tutup : 31 Mei 2018)

Bismillah.

Untuk makluman bagi pelajar berasal dari Pahang,bantuan zakat E-Dermasiswa merupakan bantuan daripada Majlis Ugama Islam& Adat Resam Melayu Pahang(MUIP).Bantuan ini diberi setahun sekali dan hanya layak untuk pelajar yang berasal atau bermastautin di Pahang sahaja.Maksimum bantuan hanya sebanyak tiga kali sahaja.


Bagi para pelajar dari Pahang boleh melayari laman web https://zakat4pengajian.muip.gov.my untuk keterangan lanjut.Jangan lepaskan peluang untuk memohon bantuan ini.Bantuan ini layak kepada para pelajar dari Pahang tak mengira pangkat darjat mahupun harta.Kalau mak pak korang kaya raya pun boleh apply.Tapi kalau dah kaya lebih afdal dahulukan yang utama.Heee.

Jadi lepas ni jangan cakap akak tak payung.Bantuan E-Dermasiswa ini terbuka kepada semua pelajar dari Pahang bermula dari peringkat pondok,Diploma Politeknik,IPTA,IPTS sehinggalah Ijazah Sarjana Muda dari dalam mahupun luar negara.Bagi dalam negara semua kos boleh apply manakala luar negara diutamakan untuk kos Pengajian Islam dan Perubatan Sahaja.

Usaha ini sangat murni bagi membantu para pelajar yang dalam kesesakan.Bila kala pelajar berkira-kira nak minta dengan mak ayah.Mak ayah pun susah gak.Jadi inilah jalan rezeki yang ada.Alhamdulillah.Setiap kesusahan ada jalan keluarnya.Sila apply dan hantar borang sebelum tarikh tutup pada 31 Mei 2018.


6 comments:

  1. bestnyaaa dapat dermasiswa :D untung orang2 pahang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tak la student Pahang terkontang kanting hihi tp negeri lain pun ad x silap.

      Delete


Current Status (29 July 2018) : Intern dahhh! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah! Thank for your du'a!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net