Yeay! Hadiah daripada Husniey dah sampai! Kebaikan keindahan Year End Giveaway winner!

Bismillah.

Dan.

Semalam juga.

11 Januari 2018.

Lepas lega tengok result maka berhuahuahua laa kita.Tiba-tiba...nombor tak dikenali naik pada screen telefon.Aku agak ni mesti agen insurans.Tak pun pegawai bank suruh buat pinjaman.Aiyooo..malas la nak angkat.Aku tengok dua tiga kali dia miscall.Eh! Kenapa gigih sangat ni?..Then..Oh my! Baru aku teringat sesuatu.Aku ada menang giveaway lah!

Daripada blog kebaikankeindahan.blogspot.com🎁 YEAR END GIVEAWAY BY HUSNIEYHUSAIN (5 Jan 18 | 11:59 PM).Owner dia Mrs Husniey dah bagi dah tracking nombor.Macam mana boleh lupa plak ni! Bila terpapar je nombor itu sekali lagi terus aku angkat! Yess..betul! ABX courier yang call.Kesian pula dia.Mujurlah diberi kesedaran lebih awal.Kalau tak melepas la aku.Courier tu tak hantar sampai rumah sebab kawasan rumah aku pedalaman.Jadi diorang tak masuk.Wuuuuu.

Aku kena pick up sendiri dekat simpang besar di kampung sebelah.Maka menumpanglah kita kereta mak saudara pergi ambil di sana.Dalam kehujanan lantas kelihatan sebuah lori kecil berwarna oren bertulisan ABX! Wow ! Kereta diparkir di tepi.Aku terpaksa melintas ke seberang untuk mendekati lori kecil itu.Ala-ala miss world dalam kehujanan menyeberang menggunakan payung merah menuju ke arah courier.



Macam tahu-tahu je aku.Lantas diteka namaku.Aku menurunkan tandangan dan menulis nombor I/C tanda pengesahan.Okay! Siap! Maka hadiah giveaway dah selamat berpindah ke tangan aku pada jam 1.45 pm lebih kurang! Hihiii..Budak dekat bawah ni excited terlebih daripada aku.Masuk je kereta.."waaa! hadiahh! " lantas dipeluk seperti enggan lepas.Wehh ! hadiah aku la..bukan kau la budak kecik..hahaha..


Tak terus pulang ke rumah.Ikut je pak sedare dan mak sedare berurusan sebentar di pekan.Maka berhuhuhuhu la kita memandang hadiah itu.Tak lepas pandang wehh.Alhamdulillah atas rezeki ini ini.Permulaan yang baik untuk tahun 2018.Tiba waktu maghrib barulah ada masa untuk buka hadiah.


Tak sabar nak buka untuk ketahui dengan lebih dekat.Mata dah cukup bersinar-sinar ni umpama sang suria yang menjelma setelah hujan 3 hari 3 malam tanpa henti seperti keadaan kampung ku ini buat masa sekarang ini.Maka bersyukurlah dengan cuaca apa sekalipun.Hujan menyuburkan tumbuh-tumbuhan dan membersihkan udara yang penuh dengan kotoran dan bahan-bahan kimia yang tak tentu hala.Manakala mentari memberi sinaran pada bumi.Menyuluh cahaya dalam kegelapan.Memberi cahaya untuk meneruskan usaha kehidupan di atas muka bumi ini.


Maka terhurailah sudah segala isi di dalam.Terima kasih daun keladi tuan belog kebaikan keindahan,Mrs Husniey! InsyaAllah ada giveaway saya join lagi.Moga-moga tak putus rezeki yang diberi.💖Dan (ingatlah), Allah jualah Yang menyempit dan Yang meluaskan (pemberian rezeki) dan kepadaNyalah kamu semua dikembalikan.(Al-Baqarah 2:245)

Bagaimana pula dengan cerita hari ini? Andai esok masih ada,maka sejarah hari ini tercatat keesokan harinya seperti juga entry ini.Jika tidak,ia kan terkubur bersama jasad ini.Annyeong!

24 comments:

  1. Jealous berganda2 ni T_T huhuh Congratulations btw! ^^ you're so so lucky~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear, insyaAllah nnti awk pula😍

      Delete
  2. Wahh tahniah menang GA Husniey!! :D

    ReplyDelete
  3. Wahhh masyukkk hadiahnya.. Tahniah ya sis!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. ITU la merasa gak dpt hadiah hii😍

      Delete
  5. Alhamdulillah, tahniah Mas.. Untungnya awak.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tq Kak shikin❤rezeki kali INI..hee

      Delete
  6. wow bestnya dapat hadiah! Tahniah mas :D

    ReplyDelete
  7. waaaaa.... tahniah ! CF takde rezeki nak menang.
    done follow 204

    ReplyDelete


Current Status (29 July 2018) : Intern dahhh! May Allah bless💕 this journey! Bittaufiq wannajah! Thank for your du'a!

Dear reader,thank you for having here💕I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!🏇🏻

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net