Nak pergi kelas..Kelas Cancel!

Bismillah

Hari ini minggu pertama semester baru,sejak semalam terasa lama pula waktu berjalan sebab dah ada di sini jauh dari kampung halaman.Sodih jang oii..dalam jadual pagi ada lab tapi macam biasalah..minggu pertama memang tak buat lab.Lecture pun tak start lagi..tak ada jadahnya la nak buat lab.

Lambat sikit ambik mood untuk pergi kelas petang,aku baru nak gerak bila mana tiba-tiba..

"Kak Mas..kelas kansel"

Whatt?..

Biar betul tak ada pun dalam whatsapp group.Maka aku check la whatsapp.Ceitt! Aku lupa yang aku tak buka data.Naya sungguh la weyhhh..lepas buka data maka bertalu-talu la mesej masuk..

"Assalamualaikum rakan rakan.. petang ni takde kelas ye.."

Paling tak boleh blah bila mana mesej tu beberapa minit je lagi sebelum kelas bermula..dah la tu..masuk pula jadual baru.Macam mana buat kerja? Habaq maii..habaq maii..aku ni bukannya jenis orang yang fleksible ..sesuka hati je tukar jadual ..aigoooo..jadi aku mula belajar untuk fleksible walaupun hati kau keras Roy

Tapi semenjak mula kenal dunia luar ni,baru aku tahu yang memang kebanyakan organisasi tak sharp sangat in time.Banyak perkara yang tak terancang dan teratur.Last minit apatah lagi..jadi nak kata kena punctual ini semua dusta belaka.Masa praktikal diploma dulu,aku beria skema kott..orang lain relaks je..hahaha..sodih denn..staff pun naik belang bila dah lama kerja.

Aku suka suasana yang skema,ikut peraturan dan terancang.Namun apakan daya,orang lain tidak begitu.Susah nak jumpa lahaii..kat mana la aku mampu jumpa orang dan suasana yang begitu..teringin nak kerja dekat tempat yang mempunyai suasana yang terancang dan berdisplin.Bukanlah kata mengikut je macam robot tapi kerja itu terancang dan bukan semberono.

Bukankah ada kata-kata yang mengatakan..

"Kejahatan yang terancang itu mampu menewaskan kebaikan yang tidak tersusun"

Gitulahhh..btw aku update tak boleh update gambar sebab guna henset nie haa..kalau nak gambar..memang tak berupdate la blog aku jawabnya.Kalau tak de gambar tu faham-faham je la aku guna henset la tu..boleh pula henset yang adik aku bagi ni tak boleh upload gambar.Katanya image not supported.Syukur saja dapat henset free.Huhuu.

Debaran FYP 2,daun tak cari lagi uiii.Nak mula dari mana?😭 Mohon bertabah.Doakan aku berjaya! Aci redah !

Sekian.

8 comments:

  1. Perubahan yang last minit tu yang bahaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt bahya heart attack dibuatnya..huhuu

      Delete
  2. Adoii, kalau akak jadi mas pun hangin jugak sbb baru taw kelas cancel kan
    all the for you FYP

    ReplyDelete
    Replies
    1. ITU laa.. Sabor je la.. Huhuu..tq Cik renex๐Ÿ’•

      Delete
  3. Mudah2an Mas dapat sesuaikan diri dengan suasana dan karenah di luar jangkaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma aamiin doakn sy p.Cik.Moga dpt sesuaikn diri

      Delete
  4. Takpe mas.. Kita kena fleksible.. Mula-mula je, nanti lama-lama okaylah..

    ReplyDelete
  5. sama tak kes nak pegi kedai..kedai tutup hihih

    ReplyDelete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah bless๐Ÿ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having here๐Ÿ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!๐Ÿ‡๐Ÿป

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net