Fattah Amin dan Fazura Sah bernikah 27 November 2017!

Bismillah.

Alhamdulillah ..rasa wow..comel wehh!! Tengah buzy buat correction fyp bergosip jugak kau..haha..nie semua roommate punya pasal menjerit tiba-tiba!Dia baca dekat rotikaya yang dorang dah sah bernikah pukul 9.50 malam tadi.Pada tanggal 27 November 2017! Fulawehh...baru je umumkan dah bertunang haritu tiba-tiba kahwin pula dah hari ni.

Dah la tak ajak aku ..hahaa..bukan nak kata apa la tapi sekali lagi ditegaskan walaupun aku buzy buat correction fyp..aku cara juga kisah dorang.Gempak wehh! Punya la orang kutuk Fattah Amin kayu ..tengok! Kan dah dapat Fazura...salah satu aktres hebat di Malaysia.

Tahniah diucapkan buat Fattah Amin dan Fazura sebab tak melengah-lengahkan nikah.Maka terbinalah satu lagi masjid.Moga dikurniakan anak-anak yang soleh solehah meramaikan umat Nabi Muhammad.Semoga diberkati perkahwinan sehingga ke jannah.Moga selepas ni bolehlah  berlakon patuh syariah pula dan meninggalkan apa yang tidak disukai Allah.

Sekian,okay sambung balik buat kerja! Btw,something la about them.Tak tahu kenapa..rasa omg! Comelnya..so sweet.Beza 7 tahun tu..ai bila la agak-agaknya..jeng...ok bye!


3A@Darul Ehsan
27 November 2017
11:45 PM

Apa yang kau buat seharian?

Bismillah.

Wassup yo! Alahai lamanya blog terbiar tak bertulis...lagi..lagi..dan lagi..sampai kapan harus begini? Bukan masa yang tak ada..semua orang dapat masa yang sama..Allah bagi elok dah..semua orang dapat 24 jam sehari...cuma kita je la..apa yang kita buat dengan 24 jam ni? Plus minus..tidur..makan..mandi..lepas tu? Jeng..jeng.jeng..anda tahu jawapannya..

Sering rasa macam tak cukup je masa padahal banyak je masa cuma masa tu pergi mana sebenarnya? Buat benda yang bermanfaat atau sebaliknya? Recheck balik aktiviti seharian kita ..dari saat ke minit..dari minit ke jam..dan dari jam ke seharian sehinggalah pergantian malam dan siang..alih-alih dah mula hari yang baru.

Maka insaflah wahai diri..ke mana waktu kamu dihabiskan..kelak kamu akan ditanya tentang tiga perkara antaranya..ke manakah waktu kamu dihabiskan di dunia ini?Semoga saja setiap perkara yang kita buat adalah sesuatu yang bermanfaat untuk menambah pahala kita di akhirat seterusnya lepas memasuki syurga Allah nan luasnya seluas langit dan bumi serta seisinya.Allahumma aamiin.Keindahan yang tak pernah terfikir oleh akal,tak pernah dilihat oleh mata.Sungguh indah lebih dari segala keindahan yang ada di dunia ini.

Jangan pernah melalui satu detik pun tanpa mengingati Allah.Kerana mungkin detik itu kita mati.Pasakkan ketaqwaan dalam hati.Sesungguhnya Allah sedang memerhati dan menyayangi.Sekian ketukan untuk diri sendiri dan untuk anda juga.Semoga Allah permudahkan jalan ini menuju ke syurga nan abadi.


3A@Darul Ehsan
26 November 2017
08: 42 PM

Rezeki di pagi hari

Tung tang tung tang!

Kedengaran bunyi seseorang masak di dapur.Bukan lagu Tak tun tuang.Aroma mula memenuhi segenap ruang.Sedapnya...ni mesti kakak ni yang masak ni..kalaulah dia bagi..alangkah bahagianya hari..terdetik di hati.Amboii masak sendiri la kauu! 

Aku keluar dari bilik.

Mengecas telefon dan membuka facebook sebentar.Tiada apa yang menarik.Menonton video AsianCrush yang dishare oleh rakan facebook.Ironi sungguh ceritanya.Adakah orang yang seperti itu?

Kisah seorang jejaka yang punyai rupa menyukai seorang gadis yang berbadan gempal.Selalu melihat gadis itu dalam diam namun gadis itu tidak pernah menyedari.Terbalik sudah.Tapi ending menggembirakan.Akhirnya gadis itu menyedari maka berbahagialah mereka berdansa di perpustakaan.

Cewahhh sangat.

Mungkinlah kot bila dah jatuh cinta rupa dan fizikal bukan lagi menjadi ukuran.Jarang sekali jumpa yang sebegitu.Namun ketahuilah satu kenyataan yang tidakkan pernah berubah, Allah tetap memandang hati bukan bentuk rupa,fizikal mahupun harta kekayaan untuk dinilai di akhirat kelak.

Maka jagalah niat di hati sebaiknya.

Aku mula membuka laptop dan menonton running man.Yezza! Layan running man sebentar untuk mencelikkan mata.Tiba-tiba...

"Mas..nak tak kuey teow? Kami letak dalam pinggan ea..maaflah kalau tak sedap"

Pucuk dicita ulam mendatang.Mana ada makanan free yang tak sedap uols? Rezeki di pagi hari jangan ditolak.Ternganga nanti.30 saat kemudian maka terhidanglah kuew teow di depan mata.Sudahlah dapat free.Delivery pula gituhh.


Dengan aroma yang menggugah selera,mendaratlah kuey teow ini ke dalam badan melalui proses pengunyahan dibantu saliva amylase.Yum! Yum! Menikmati rasa melalui deria lidah seterusnya peristalsis menuju perut.Diikuti dengan penyerapan nutrient di dalam usus kecil dan usus besar.Lalu selebihnya menjadi bahan kumuhan.Maka selesailah sudah aku bersarapan dengan rezeki Allah di pagi hari ini.Alhamdulillah.Segalanya dari Allah.

"Maka nikmat tuhan yang manakah ingin kamu dustakan?" (Ar-Rahman)

18 November 2017
3A@Darul Ehsan
10:12 AM


It will be fine!

Dumm!

The thunder cracking out!

Tikk..tikk..tikk..tikk..

I'm walking towards the window.The sky in the outside looking so dark.The heavy rain starting to pouring down into the ground.Should i go to class this evening or just lying in the bed? The perfect time to sleep in such a weather.I'm going back to my table and continue inserting the data in SPSS.The assignment need to be submitted in 7 days.

Well,

The data is not a big deal.But the process to making the report give a lot of trouble.How could i become so lost.After three session SPSS class with pounding heart.I just forgot about everything.Suddenly,the class was over and the assignment catching over me.Oh no! I'm a dead meat!

I need a helping hand.

Aha!

Someone appear in my mind.This person could be a helper.I know she will not resist to helping me out.She is the senior about a year above me.I met her first time during scientific communication class.Such a soft spoken and lovely person.The similarities about us, a quiet person and lovely..? lol..So we easily get along together.Click!

From the first class for this subject,i'm really looking forward to it.Just then,after knowing that the subject is really killed the students.I gotta my consciousness.A test by test,it really beating me up!
This subject really challenged my endurance.Almost giving it up! But whether i'm giving it up or not.In the future it still will be the same.A month before final exam.The time is running out.I need to catching up as fast as possible.

Beep! beep!

The group leader send a message on whatsapp group.The good news appeared! What a beautiful day with a lovely weather.Who doesn't love rain? No one right now in this time.For sure everyone dance over the news right now! The class was cancelled.! So just let's enjoyed the day!

The heart whispered,

 "Please do not let the time passing by without doing something good"

Thank you heart.Hope you will always be the good heart until the end of the day.Just about to finishing the homework.The sun has finished the shift.So much like the daylight passing faster than ever...night is just appeared.

Here i am now.Talking to you.

Still finding for the right way to do the blogging and expressed everything.Sometimes could spend a lot of time here.Much time need to leave it hanging.

Will i survived for this killer subject? Come on!

Let's fighting till the end and pray for the best !

Till then.

11 November 2017
3A@Darul Ehsan
10: 27 PM



Tebus Mug daripada Printcious.com!

Bismillah.

Alhamdulillah..dah dapat baucer daripada printcious.com.Mug yang ai buat sendiri pun dah sampai! Serius cepat dan efficient rupanya delivery daripada printcious.com ni.Aku punya la syak entah-entah lambat barang ni nak sampai.Hari khamis aku order..hari isnin dah sampai! Seronok..tapi agak malu sendiri juga la..aku tunggu punya tunggu sampai hari khamis kott..mana barang ni tak sampai pun..check dekat tracking number tengok dah delivered.

Asudah! Sape pula yang ambil barang aku ni?Apa post laju ni suka hati je ke bagi barang aku dekat orang lain? Nak mengamuk rasa..siap email dekat printcious.com lagi.Alahai..malu alah..last-last tersedar sendiri..ini tak lain tak bukan guard la yang simpan ni.Tanya punya tanya like seriously..memang guard simpan dekat bilik kawalan..patut la nan hado! Kalau tak dulu senang je ambil dekat post guard..balik kelas tu dah nampak dah.Aigoo!

Kalau korang jadi macam aku hati-hatilah.Jangan dok meroyan dekat printcious.com.Check dulu barang tu  dekat guard atau entah-entah jiran atau kawan korang yang ambikkan..hahaha..tak pasal-pasal orang yang tak bersalah yang kena gituuh.Lepas ambil je mug dekat bilik kawalan terus ai berlari-lari anak menuju ke rumah.Tak sabar rasa hati nak buka.Macam dapat hati daripada buah hati gituhhh.Yalah tengok la tagline dia punnn..

                                        "Precious gifts from your heart"


Andaikan je la gituhh..haha..paling penting reward untuk diri gituhh.Kalau tak rasa berbunga-bunga tak tahulah.Nak tahu tak macam mana rupanya mug ai? Cantek uols..! Ai pun puas hati..sampai je rumah .terus ai koyakkan.Amboihh..rakus sungguh...jeng..jeng!Eh..terkejut aii..dalam kotak rupanya..ada plastik letup-letup pula dekat luar kotak nie..Comel je..Mug kan jenis yang fragile.Mestilah kena rapi keselamatan dia..kalau tak naya sungguh la.Tak pasal-pasal heart broken nanti.

Awas ! sangat fragile seperti hati ini..hohooo
"Barang yang berharga perlu dibalut begini supaya tak mudah diterjah dan dipecahkan,begitu juga dengan hati..perlu dibentengi dengan keimanan dan ketaqwaan kepadaNya supaya tak mudah lemah dan rebah.."Sempat pula berfalsafah..hehehe..sayangilah hatimu..kerana hatimu begitu berharga..jangan serahkan mudah-mudah pada yang tak pasti menjadi milikmu..gituhh..tapi mug ini insyaAllah jadi milikmu jika kau pergi tempah dekat printcious.com! Haa..apa tunggu lagi ~



Susah hati tak ada orang bagi hadiah? Tak perlu risau..hati ini teristimewa daripada hati sendiri untuk dirimu..pergilah tempah sendiri dan hadiahkan untuk dirimu sendiri.Sama je...hahaha..merasa la juga dapat hadiah ye takk..mula-mula bagi hadiah untuk diri sendiri..lepas tu bolehlah bagi hadiah untuk orang lain..dan Rasulullah pun sangat anjurkan berbalas-balas hadiah ni untuk tautkan rasa sayang.Kalau orang tak balas jangan risau sebab..

"Tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima"

Jom jadi tangan yang lebih baik itu!



Ada balutan lagi? Omg! Seriusly sangat terperinci ciri-ciri keselamatan dia.Bagus..bagus..ingatkan nak bagi cincai-cincau je..ahaha..pemikiran yang sangat negatif..jangan gituhh seyh..dah bagus dah printcious.com nie..sangat utamakan ciri-ciri keselamatan.Kekalkan momentum..kalau korang tak dapat yang macam ni..lain kali jangan order dah !..hahaa..Ai order mug letak gambar konvo diploma 4 tahun yang lepas..Subhanallah!..cepatnya waktu berlalu..saban hari bila muhasabah diri dan terimbas kembali waktu..macam tu la..asyik terlena dengan waktu je..sedar-sedar dah 4 tahun..
Mak ayah yang sentiasa di sisi !
Gambar mug yang berlatarkan majlis konvo diploma dulu.Alhamdulillah dapat juga konvo setelah berhempas-pulas study.Semoga akan mengulangi majlis konvo untuk degree pula.Allahumma aamiin.Saja cetak bagi mengimbau kembali kenangan dulu.Bagi pembakar semangat untuk habiskan degree yang berbaki sikit je waktu lagi..serius sangat beza zaman diploma dan degree ni.Lagi perit walaupun tak seperit master dan PHD.Bagi yang dah melalui zaman degree ni mesti rasa kacang je kan..hahaa..

Ayat-ayat pembakar semangat!

Ai tak pandai sangat bab edit-edit ni.Guna photoscape je yang mampu.Asalkan motivasi tu sampai dalam hati ! gituhh..dulu konvo tak ambil gambar banyak pun..sampai sekarang gambar yang ambil guna kamera sendiri tu pun tak print..jadi baru ni la abadikan dekat mug nie..bolehlah guna mug ni untuk minum air sambil study..penat je study boleh la ingatkan diri sendiri dengan pandang dekat mug ni je...wahh sangat kan!

Dan untuk menamatkan post nie meh la aku payung gambar sket..letak muka sebelah je..nak tengok lagi sebelah kena jumpa depan-depan la! hahaha...jangan tertipu dengan gambar..ai tak ploles just polos je..kihkihkih..kamera nie yang menipu ye..asal tangkap gambar je dia ploleskan muka...maka kita pun redha je la..mungkin kamera ni nakkan kebaikan untuk tuannya.Akhir kata..ai sangat puas hati dengan mug ni! korang apa tunggu lagi! Jom la order dengan printcious.com!

Untuk keterangan lanjut

Like Facebook     :   https://www.facebook.com/printcious/.
Website                :   www.Printcious.com
Email                      :   ask@printcious.com

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

Hey ladies ..too much assumption

Bismillah.

Alhamdulillah.Today is saturday ..relaxing day.Thank god..my SV doesn't sulking with me ..just she was busy on that day..lol..the whole university was busy for the audit.I have send my fyp draft and just waiting for the correction.I think that my draft not that perfect but that's all that i can gave.Hopefully there is not much correction that i need to do as the final exam is around the corner guys!

The intense time!

There are so much need to be cover.And catching for the teledrama or so called video presentation for psycho subject.And i'm the one of the actress.So much intense.Could i do that? Believe it or not..just go on~ Everyone already have the role.There is no time but there is a lot of time.Just dont know how to manage as all the time i got the pressure.

Yesterday Friday.

I attended fiqh wanita.The routine islamic program from the University but as usual the participants less than many.A bit late came in as i attended the meeting to brainstorm about the psycho video presentation.The topic for fiqh wanita is about "A step before marriage ~ self preparation" So much knowledge so much fun..The stories all from the reality to give the morality and ibrah to listeners.A few cases sound not logically but it does happened.

Married life! Not as fun as we're think.There are the beginning of life.Life with our other half.Before we lives together,there is only a few flaws that we can see.By time we lives with the person,there will be flaws showed one by one.This the time our mental,physical and heart struggling whether to accept it or not.

Tell the heart "Why do you married at the beginning?"

We are not married only to have fun but also with full of responsibility to completed each other.More important to worship god and fulfil half of deen.Not just have fun,vacation,talking sweet or become a maid.Serve to be served?We are created to worship god.If there are any flaw in the character or attitude..give an advice.Changed it! Tolerance with each other.And remember the purpose in this life.Not just for married..have children ..have a comfortable house..job and world matters.But more than that..

Yes..life is more than that..not stop only in this world..there is another world after this world..the world that will never destroyed.

Ustaza advice before married ..find out the status of future spouse with evidences such as certificates.So after the married there will be no issue as what happened to Nasyid singer.Please do not publicise the issues in your married life as after public find out..it will getting even worse.The married might be saved but when the people know..there will be no solution anymore as the people give assumption and will give wrong advise.


There is more but..only that i can write by now..continue later..

Until then.

11 November 2017
3A@Darul Ehsan
06:14 PM


I am waiting for you

Bismillah.

Two classes this 2 pm today.

But it was clashing to each other.And i'm waiting reply of SV.I'm wondering..will she spend a time to see me? just for a second.As i need her signature for the fyp form submission.OMG! I think everything possibilities why she doesnt reply my whatsapp.Instead bluetick only.Is she hold the grudge after i didnt reply her?.This is really in the critical moment.I cant't stop thinking..Why...Dr..Why..

Waiting for reply or just go to class.But there is no time as the due date for submission form is today.oMG! omg! I'm just near corner of her room.But i dont have a gut to going to her room.I'm just waiting for her to reply..do you think she in the good mood? Or will become a lion? Or worse..dont wanna see me anymore?

Please say no..pleasee....

Dilemme between two classes..where classes that i should go? Urinalysis or Psychology?Both are important for....attendance ~ but meet my SV more important..i only want the signature..Dr please reply Dr..pleaseeee~



ALright i dont wanna write anymore.Till then.


8 November 2017
Lab Com Uni@Darul Ehsan
01:29 PM



Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net