⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

Rasa Tepu Dah Otak

Bismillah.

Selamat malam guys! Rindu blog.Rindu nak blogwalking dan rindu nak habiskan masa tulis entri banyak-banyak.Bila aku rindu blog je aku buka pagestat tengok siapa datang jenguk aku.Haha..pastu tengok post mana yang orang view.Dah tentulah aku baca balik post yang orang view tu.Sekali buka ..terimbau kenangan dengan post-post yang dulu.Bestnya luangkan masa dekat blog cerita aktiviti seharian aku.Kongsi info-info yang aku tahu.

Sekarang ni tak ada hati la.Terlalu overthinking..haishh..tak tahu nak cakap macam mana..sebenarnya baru lepas tengok Cerita Si Pencuri Hati Mr Cinderalla.Fefeling sangat.Sedih arh cite tu..jatuh cinta pada orang lain tapi kena kahwin dengan orang lain sebab terlanjur tanpa sengaja?..hmm..kehidupan soSIAL metropolitan.Aku berjaga untuk mengurangkan rasa bersalah tak siap FYP lagi.Nak buat tapi mood tu kena up baru idea datang mencurah-curah.Kalau tak lemau je nak menaip.

Sadisnya hidup ini.Dibayangi dengan semua kerja student ni.Rasa tepu dah otak.Nak berhenti belajar rasa tapi aku tahu benda ni tak boleh layan sangat..macam Farhanna cakap..huhu..thank you Farhanna bagi komen yang memberangsangkan...thank you juga Najah..saya dah berehat tapi still tak dapat rehat yang mencukupi..selama rehat ini..masa terus berjalan..dan waktu hampir ke penghujungnya.Entah bila akan dapat kekuatan.

Doakan saya.



Sangat memerlukan doa semua sebab diri ini sangat lemah dalam perjalanan.Hidup dah sekian lama masih di takuk yang sama.Cuba tingkatkan aras kehidupan tapi kelemahan yang sama tetap utuh.Sangat malu dengan diri sendiri.Selama hidup melihat perkembangan yang tak menentu.Sampai bila harus begini..dalam blog je boleh tulis macam ni..tempat lain tak ada tempat mengadu.

Manusia..peratus aku untuk percayakan manusia sangat tipis.Walau blog ni manusia juga yang baca tapi kamu manusia yang memahami melalui penulisan.Lebih akrab dalam jiwa.Manusia yang mendengar dari bibir ke telinga tidak akan menyelami isi hati ini.Mungkin lebih menyakitkan hati bila bersikap acuh tak acuh.

Huishh..sadiskan? sebab tu lebih memilih untuk sendiri.


Ok la uols..good night.Please doakan saya mendapat kekuatan semula untuk habiskan apa yang telah aku mulai.Have a blessed life everyone!

11 Oktober 2017
@3A.Selangor.
02:29 AM

18 comments:

  1. Kena cari ilham tu atau kadang2 perlu rehatkan diri sekali sekala macam lepak pantai ke... jangan stress2 sangat ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..tq En.Azlan..nk kena cri pantai nie..kat bndr nie x nmpk pantai

      Delete
  2. cepat cepat blogging semula.. banyak nak kena kejar ni.. ehehehe.SA selalu berpesan begitu pada diri sendiri. MUngkin awk pon bolehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah tq SA!meh nk kejar awk nie..hehe

      Delete
  3. amboi3 assigment tak siap bleh layan drama lak,babab nak? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala..kita dh pening la..kita layan la drama..hahaa

      Delete
  4. tak jadi student pun bila nak taip entri kat blog jadi tepu gak hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa..kan..tu block writer nmanya

      Delete
  5. sis... akak paham perasaan seorg pelajar, akak pun pelajar sepenuh masa dah 5 tahun belum grad tau... mmg ada rasa nak bhenti je blajar, tp apakan dah daya sign kontrak bagai. nak tak nak susah ke tepu kepala akak ni kena eruskan jua. Perjalanan hidup ni susah ke payah kena hadapi jua, keluarga akak terletak dibahu akak. akak tak boleh nak pentingkan diri, kena bayar ganti rugi beratus ribu kalau akak stop belajar, kena tabah, cekal pasti ada rahmatNya yg belum kita nampak. Kuatkan semangat sis... InsyaaAllah mesti capai juga kejayaan itu... dekatkan diri dengan Allah, solat tahajut pembuka segala masalah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak ats nasihat nie.menyedarkan dan sungguh mententeramkan hati..jom kita usaha sma2! Jia you!

      Delete
  6. akan dikirimi doa untukmu.
    Moga allah menjaga dirimu sebaiknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Najah..terharu..semoga buatmu jua

      Delete
  7. be strong mas. jangan cepat mengalah k. jauh lagi perjalanan kita ni,
    good luck utk FYP jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik kak..jauh tu yg rsa longlai..sy akan kuatkan semngt atas nsihat akak tu..terima kasih..!

      Delete
  8. nanti dah start kerja, lagi rasa penat. penat dengan kerja. penat dengan politik di tempat kerja. dan macam2 lagi. tak masuk masalah family lagi. jangan give up sbb time belajar ni proses utk prepare diri untuk memasuki alam pekerjaan. lagi banyak challenge yg nak kena hadapi. macam aku, bila dah keje ni, kalau jumpa member2 lama, time sembang je mesti nak kena mengimbau kembali zaman belajar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MasyaAllah.Baik akan aq usaha sebaiknya.Woah.Nampak lagi teruk bila kerja nanti ni.Semoga kuat menghadapi hri2 nanti.Terima kasih ats komen yg menyedarkan.

      Delete
  9. Inilah kehidupan.
    Tak kira sama ada kita seorang pelajar ke, cikgu ke, petani ke cabarannya tetap ada.
    Jangan cepat mengalah di pertengahan jalan. Be strong n confident.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih p.cik.semua org ad cbrnnya msing2.Tak mengalah pkcik..hmpir..penat rasa..huhu..semoga sentiasa kuat.Doakan sy p.cik.

      Delete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah bless💕 this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net