Printcious.com memberikan anda Hadiah Tak Ternilai Dari Hati!

Bismillah.

Hi korang! Korang pernah dengar tak mengenai Printcious.com ni? Kalau tak pernah dengar meh sini duduk rapat-rapat aku nak cerita.Fokuskan pembacaan anda pada post ini dan jangan hilang fokus walau sesaat pun sebab boleh jadi korang akan ketinggalan mengetahui sesuatu yang menarik mengenai Printcious.com ni.Hendak dikatakan bila tak kenal maka tak cinta.Macam tu juga dengan Printcious.com ni.Bila korang dah kenal,tahu sangat-sangat memang akan jatuh cinta lah! Serius!

Okay..jadi benda apa printcious.com ni?


Haaa..kalau korang nak tahu..dan mesti kena tahu! Printcious.com nie sebuah laman sesawang yang menawarkan perkhidmatan produk-produk yang boleh kita design mengikut kreativiti sendiri.Kita boleh buat apa je yang kita nak mengikut kreativiti masing-masing.Kalau dulu masa sekolah kita ambil kelas Pendidikan Seni maka masa ni lah kita kena tonjolkan bakat dan kepandaian kita.Bukan graphic designer je yang boleh design-design benda yang cantik camni.Kita pun boleh! Dengan Printcious.com segalanya menjadi mungkin.

Jadi apakah produk yang kita boleh design ni?Sabar-sabar ..nak cerita la nie...mesti tak sabar nak tahu kan produk apa tu yang kita boleh design sendiri? Banyak kot pilihan produk yang kita boleh design sendiri.Sebelum tu nak bagitahu apa kelebihannya kita dapat untuk design sendiri produk ni? Sudah tentulah dan kemestian kepuasan ! Kepuasan dari hati itu yang penting.

Kita nak puaskan hati orang bukannya senang apatah lagi hati sendiri.Daripada kita asyik merungut je tengok design orang tu tak menepati citarasa sendiri lebih baik kita buat sendiri ye tak? Puas hati! Berbaloi-baloii lagi.Nak buat macam mana pun tak kisah.

Okay berbalik pada kategori produk-produk nie..macam-macam ada! Bukan astro je ada semua..printcious.com pun ada macam-macam hadiah untuk dijadikan sebagai hadiah perkahwinan,birthday,hadiah untuk baby hadiah,persahabatan ke dan yang sewaktu dengannya.

Taraaa!



Inilah dia antara produk-produk yang ada.T-shirts,mugs,puzzles,button badges,lanyards,mousepads dan macam-macam seperti yang di atas.Korang boleh pilih mana je yang korang suka.Antara nak dengan tak je.Bila dah masuk printcious.com nie memang takkan berundur dah la niat sebab korang akan terpesona dengan macam-macam produk yang ada.Lagi pula boleh design sendiri! Fulawehh!

Hadiah yang sweet!

Hadiah yang comel !


Haaa! Terpegun kan..so..macam mana nak mula design ni? Tak sabar dah ni..jom! Saya tunjukkan cara-caranya.

1. Mula-mula korang buka website www.Printcious.com dan create account di link ni " https://www.printcious.com/my/member/create-account "

2.Update profile.Isi la segala tok nenek maklumat korang.

3.Cari jenis product yang korang nak design.Contohnya T-Shirt dan mulakan misi anda! 

Pilih kategori produk korang.Jangan risau..dengan ikhlasnya saya akan tunjukkan langkah demi langkah macam mana nak mula .Langkah pertama..pilih produk  yang korang nak ..klik pada produk tersebut..nanti saya akan tunjukkan cara nak customize T-Shirt.



Ok..bila dah pilih T-shirt.Dia akan keluar detail produk tersebut..Untuk mula design T-Shirt ni,korang terlebih dahulu perlu pilih warna dan saiz yang korang nak.Rujuk gambar di bawah.



Okay untuk mulakan design apa yang kita nak atas T-Shirt tu..klik pada gambar "YOUR DESIGN HERE".Dan gambar di bawah akan terpapar.Kita boleh tulis quote atau apa-apa gambar dekat T-shirt tu.



Tapi awas.!.pastikan gambar dan tulisan tu mesti dalam garisan hijau tu.Kalau terlebih daripada garisan,ia akan dipotong.



Kita boleh pilih gambar dalam komputer,facebook ataupun instagram untuk upload letak dekat T-Shirt tu.Jadi kerja senang la kalau nak letak gambar selfie sendiri ke..gambar crush ke..gambar kenangan yang ada dalam instagram tu.

Maka inilah hasilnya!



Sekali lagi...Awas! Jangan biarkan image atau tulisan melebihi garisan hijau tersebut.Atau anda akan frust menonggeng.Haha..tapi jangan risau sebab korang boleh edit semula bagi cantik semula.Just klik dekat "wait..let me edit my design again" seperti gambar di bawah.



And yes ! Akhirnya siap juga design saya.Maaflah..saya punya biasa-biasa aja..bukan pro.saja nak promote..#BloggerPantaiTimur..hahaha...tapi kalau korang design gerenti cun giler.Bila lagi nak tunjuk bakat kan..Jadi apa tunggu lagi !Design T-shirt korang sendiri dekat printcious.com !



Dah siap tu..tak lengkap la kalau tak checkout! Haa..untuk pengetahuan korang..sekarang ada promo DEEPAVALI..30% tauu! Bukan selalu..daripada RM57.00 jadi RM39.90 je uols!Sampai situ saja guidelines daripada saya.Gerenti korang takkan menyesal! InsyaAllah.

Untuk Maklumat lanjut

Like Facebook    :   https://www.facebook.com/printcious/.
Website               :   www.Printcious.com
Email                    :   ask@printcious.com


“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

Printcious is also available in SingaporeAustraliaHong KongCanadaPhilippines & Taiwan.

14 comments:

  1. Ada 1 baucer lagik x klim.. kene buat baju jugak ni..

    ReplyDelete
  2. memang best! boleh buat sebagai hadiah istimewa buat mereka yang istimewa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..hsil dri kita sndiri lak tu..mmg terbaik gituhh

      Delete
  3. akak nak pilih graphic tee ni tp dah tak ada size...

    ReplyDelete
  4. tak pernah cuba lagi dengan printcious ni...

    psssttt terima kasih join Segmen Nak URL Blog #32. Blog anda ada di http://www.mialiana.com/2017/09/senarai-url-blog-32.html

    ReplyDelete
  5. Wahhh..baguih lah web ini.
    Kita boleh custom made Gift kita..untuk diri sendiri or nak bagi orang..Syoknya! Thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan! maka cepat2 la g register tau n customize gift..syok hbis!

      Delete
  6. Replies
    1. Kan p.cik..nk hadiah utk isteri ank2 pun mesti dorg suka

      Delete
  7. Hadiah jadi makin istimewa sebab kita design sendiri..

    ReplyDelete


Current Status (29 July 2018) : Intern dahhh! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah! Thank for your du'a!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net