Hari 1 : Segalanya bermula di sini

Bismillah.

Alhamdulillah.

Hari ini adalah hari pertama aku berIE.Nak tahu IE tu apa..bacalah entry i sebelum ni.Hehe.Kitorang berempat pergi tempat IE naik grab car.

Sampai sana tengok macam awal je lagipun classmates yang lain tak sampai lagi.Lalu menapaklah kitorang ke gerai hujung sana mencari makanan.3 orang makan nasi putih lauk daging.Aku pula makan nasi lemak sambal ayam..mabless!

Cari pasal sungguh.

Sudahnya masa briefing jadi mengantuk Ya Rabbii! Dah la tanpa henti briefing..haha..layankan je walaupun mata rasa dah pedih tahan mengantuk.Rasakann.

Habis briefing kitorang dibawa round kawasan klinik dan hospital.Segala department kami masuk.Diberi penerangan dan diperkenalkan dengan staff semua.Seronok tapi kehausan.Hahaa..

Nak beli air tapi mesin rosak..oh sadiss!

Alhamdulillah lepas tu terus rehat.Sebelum tu kami dibahagikan kepada dua kumpulan.Apa yang aku hajati semua tertunai.Syukur!

"Maka nikmat tuhanmu yang manakah yang ingin kamu dustakan?-QS Ar Rahman

Kitorang dibahagikan lepas lunch hours.Tempat yang aku nak aku dapat,department yang aku nak pun aku dapat..hihii 💗 Setiap orang satu department.Department yang bukan bidang kebanyakkannya.Bidang kitorang of course la makmal perubatan.

Pengurusan tanya nak volunteer atau random.Jadi kitorang suruh random je.Tiga orang volunteer nak makmal lepas tu classmate dapat.Tiba-tiba classmate bisik nak offer tukar dengan diri ini.Alangkah bahagianya hidup.

Hahaa..hamboii sangat.

Suka Sangat😂

Maka bermulalah episod ku pada hari ini berIE.Tadi cuma kenal SOP dan flow cara buat kerja.Tengok staff buat sample dan kebanyakannya baca SOP.Rajinkann..dushh..ada tugasan menanti sebab tu kena tahu SOP dan flow bagai.Maka bertabahlah saya di sini.Tapi Excited la.heee.Sebab dah ada pengalaman masa intern diploma dulu.Jadi nampak mudah.Alhamdulillah dan insyaAllah.

Doakan.Semoga dipermudahkan segala urusan dan mengambil sebanyak-banyaknya manfaat selama berIE di sini.Allahumma aamiin.Jia Youu Mas!You can do it!

               17 Julai 2017 23:00 

             RUMAH SEWA 2-3A-3A




8 comments:

  1. Semoga urusan IE mastura dan kawan kawan semuanya lancar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq atas doa kak..alhamdulillah segalanya berjln lncr💕

      Delete
  2. SEMOGA SUKSES N ALLAH PERMUDAHK URUSAN MAS

    ReplyDelete
  3. Selamat berIE Mas.
    Semoga dipermudahkan urusannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq p.cik.Alhamdulillah selamat sudah😊

      Delete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah bless💕 this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having here💕I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!🏇🏻

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net