✍ Demi masa hadapan! Bertabahlah.

Bismillah.

Alhamdulillah.

Done terawih.Haha.

Saja mengunjing ~

Pergilah terawih walaupun sunat.Yang sunat ni lah yang akan tolong beratkan timbangan kita di mahsyar nanti.Lagi pula bukan selalu sebulan sekali je pun~ Rugi weh siapa tak buat.Tahun depan belum tentu sampai umur.

Wahh baru je petang tadi update kan?Haaa..petang tadi update dekat surau U..sekarang update di surau hostel pula sementara tunggu kawan meeting mesyuarat tergempaqq..pewaris mission yang penting dari generasi ke generasi.

Petang tadi ada cerita pasal industrimenship.Rupanya briefing untuk short intern.Kami adalah batch pertama yang akan diberi pendedahan tentang dunia pekerjaan yang mana kami akan berlatihan industri selama dua minggu di company yang terpilih.

Benda ni akan jadikan kami graduan U yang ada kelebihan pengalaman dalam industri daripada graduan U yang lain.Yang seronoknya kelebihan dalam dunia pekerjaan.Yang tak seronoknya.Mak oii..banyaknya nak kena pakai duitt.Walaupun dua minggu amatlah menyiksa duit kami.Nak ulang alik ke tempat kerja.Bukan ada transport sendiri.Uber atau grab juga la yang akan jadi pilihan nanti.

Tak habis lagi sengsara.Bukan tu je.Short INTRA ni kami akan jalani masa cuti sem kami.Dah la cuti sem kami pendek.Dan dua minggu tu jugalah yang akan digunakan untuk short INTRA ni.Hai sadis.Lepas habis je short INTRA dua minggu terus kami akan masuk sem yang baru.

Serius sangat hectic sem 4 ni.Kejutan demi kejutan kami dapat.Yang short INTRA ni aku rasa bagus tapi lambat sangat diberitahu.Terkezuttt sangat.Mid sem yang lalu pula sesuatu yang bukan bidang kami terpaksa difokuskan lebih daripada core subjek kami.Maigaddd.Cobaannn sungguh.

Apa-apa pun,

"Siapalah kita untuk menidakkan takdir.~ Ayat FA.

Semoga terhampar hikmah yang banyak untuk masa hadapan.Sekali lagi entah bila akan update lagi.Ikut dan je.Selamat menjalani ibadah puasa dengan hati yang suci dan bersih.Mari doakan umat islam sejagat yang lebih besar masalahnya daripada diri ini.

Semoga kita berpegang pada tali Allah sehingga helaan yang terakhir.Mari doakan satu sama lain.Selamatkanlah kami umat islam di akhir zaman dengan iman yang terpelihara Ya Allah.Allahumma aamiin.



2 comments:

  1. In syaa Allah.
    Selamat berpuasa dan mengharungi dunia pembelajaran.

    ReplyDelete
  2. Pengalaman pergi kerja balik kerja tu memang perlu dihadapi, bagus juga dapat merasa keadaan tu before dapat kerja betul2....

    ReplyDelete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net