⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

✍ Selamat Hari Guru 2017!

Bismillah.

Hari ni 16 Mei,baru baca dekat FB tadi fakta yang benar lagi betul~ selaras dengan wujudnya penyata jawatankuasa pelajaran Razak pada 16 Mei 1952 jadi hari guru dipilih hari ni untuk disambut di seluruh negeri di Malaysia.

"Guru bagaikan lilin yang membakar diri"

Terima kasih pada semua guru-guru,ustaz ustazah dan para pendidik sekalian yang sabar mendidik anak bangsa.Walaupun banyak pengalaman pahit dengan cikgu tetap saya wish juga.😂Tapi kata-kata yang paling berbisa dan membakar hati yang paling dalam tu la yang menjadikan siapa aku hari ni.

Well,tak berjaya lagi.Masih merangkak-rangkak bagai kura-kura.Kita bukanlah yang pandai membodek tak juga dapat mengharumkan nama sekolah tapi kita juga punya hati dan perasaan ingin berjaya macam orang lain juga.Jadi kita berusaha sampai jumpa jalan dengan izin Allah.Semoga kekal tabah.

Besar peranan seorang guru itu bagi menghasilkan anak bangsa yang bukan je berjaya malah berakhlak mulia.Jangan memilih bulu.Semua orang ingin berjaya,akhlak cikgulah yang menjadi ikutan.Pada adik-adik dan rakan-rakan juga diri sendiri.Kenanglah jasa guru,hormati mereka.Tanpa mereka di manakah berdirinya kita.

"Tulis blog pun tak mampu kalau cikgu tak ajar membaca dan menulis"

Al-Fatihah untuk semua guru di Malaysia.Semoga sentiasa kekal sabar dan diberi rahmat dan keberkatan untuk menyampaikan ilmu yang berguna untuk anak bangsa.Dah la budak-budak sekarang hipster lagi loklaq daripada dulu.Satu je lebih dorang ni,level pandai tu jauh beza daripada zaman i dedulu uols.Insecure betul.

Bersabarlah cikgu-cikgu sekalian.Banyak ganjaran dapat daripada mengajar.Bukan calang-calang orang boleh mengajar.

Selamat Hari Guru!! RESPECT!

2 comments:

  1. Semoga kita dan generasi akan datang akan sentiasa menghargai dan menghormati Guru..

    ReplyDelete
  2. Terlalu banyak jasa guru2 terhadap kita.
    Selamat Hari Guru.

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net