✍ Selamat Hari Guru 2017!

Bismillah.

Hari ni 16 Mei,baru baca dekat FB tadi fakta yang benar lagi betul~ selaras dengan wujudnya penyata jawatankuasa pelajaran Razak pada 16 Mei 1952 jadi hari guru dipilih hari ni untuk disambut di seluruh negeri di Malaysia.

"Guru bagaikan lilin yang membakar diri"

Terima kasih pada semua guru-guru,ustaz ustazah dan para pendidik sekalian yang sabar mendidik anak bangsa.Walaupun banyak pengalaman pahit dengan cikgu tetap saya wish juga.😂Tapi kata-kata yang paling berbisa dan membakar hati yang paling dalam tu la yang menjadikan siapa aku hari ni.

Well,tak berjaya lagi.Masih merangkak-rangkak bagai kura-kura.Kita bukanlah yang pandai membodek tak juga dapat mengharumkan nama sekolah tapi kita juga punya hati dan perasaan ingin berjaya macam orang lain juga.Jadi kita berusaha sampai jumpa jalan dengan izin Allah.Semoga kekal tabah.

Besar peranan seorang guru itu bagi menghasilkan anak bangsa yang bukan je berjaya malah berakhlak mulia.Jangan memilih bulu.Semua orang ingin berjaya,akhlak cikgulah yang menjadi ikutan.Pada adik-adik dan rakan-rakan juga diri sendiri.Kenanglah jasa guru,hormati mereka.Tanpa mereka di manakah berdirinya kita.

"Tulis blog pun tak mampu kalau cikgu tak ajar membaca dan menulis"

Al-Fatihah untuk semua guru di Malaysia.Semoga sentiasa kekal sabar dan diberi rahmat dan keberkatan untuk menyampaikan ilmu yang berguna untuk anak bangsa.Dah la budak-budak sekarang hipster lagi loklaq daripada dulu.Satu je lebih dorang ni,level pandai tu jauh beza daripada zaman i dedulu uols.Insecure betul.

Bersabarlah cikgu-cikgu sekalian.Banyak ganjaran dapat daripada mengajar.Bukan calang-calang orang boleh mengajar.

Selamat Hari Guru!! RESPECT!

2 comments:

  1. Semoga kita dan generasi akan datang akan sentiasa menghargai dan menghormati Guru..

    ReplyDelete
  2. Terlalu banyak jasa guru2 terhadap kita.
    Selamat Hari Guru.

    ReplyDelete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net