πŸ’• Salam Ramadhan 1438 H | 2017 M

Bismillah.

Alhamdulillah kita dipertemukan lagi dengan ramadhan.Syukur atas kurniaan hidup sehingga ke ramadhan kali ni.Semoga ramadhan kita kali ni boleh jadi sebagai batu loncatan untuk menjadi lebih baik.

Masa nak pergi terawih tadi tiba-tiba black out.Sampai sekarang elektrik tak ada lagi.Mujurlah di masjid ada,kalau tak gerenti terawih kansel.Nak update entri aktiviti sepanjang minggu yang hectic ni.Sampai tak sempat nak update blog.Tapi entri pasal tu tak siap lagi.

Shortcut,sebelum ke angka 12 malam.Usaha menaip di handphone dalam kegelapan malam ditemani bacaan al-quran yang dipasang Angah.Abang yang kedua.Nak up juga entri.Semoga kita beroleh taqwa dan kemenangan melawan hawa nafsu sepanjang bulan ramadhan ini sehinggalah bulan seterusnya.

Puasa jangan tak puasa uolss~

Alhamdulillah untuk terawih yang pertama Ramadhan 1438 H.Done terawih 😂 Banyak ayat perli untuk tu la nie~ Hahaa..hari ni dapat makan rendang yang dimasak mak dan lemang yang dibeli oleh paktih.Sebab tak rajin nak buat lemang.Maka beli je la yang mampu.Ok lagi beberapa minit je angka menunjukkan detik 12 malam.Setakat ni je untuk 1 ramadhan 1438 H.See ya!!

🌈
💎Jika *HATI* sejernih *AIR*, Jangan dibiar ia *KERUH*
💎Jika *HATI* seputih *AWAN*, Jangan biar ia *MENDUNG*,
💎Jika *HATI* seindah *BULAN*, Kekalkan ia dengan *IMAN*.

🔮Indahnya *DUNIA* hanya sementara,
🔮Indahnya saat *GEMBIRA* hanya seketika,
🔮Indahnya *MIMPI* kadang-kadang tak pasti, tapi
🔮Indahnya *RAMADHAN* tak dapat ditukar ganti

🏵Bulan Ramadhan telah tiba
🏵Ampun dan maaf pada semua
🏵Atas segala salah silap dan kata-kata
🏵Moga ibadah puasa kita akan diberkati oleh-Nya

*SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK*
🌹

"Sahaja aku berpuasa esok hari untuk menunaikan fardhu ramadhan tahun ini kerana Allah"

No comments:

Post a Comment


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net