πŸ’• Salam Ramadhan 1438 H | 2017 M

Bismillah.

Alhamdulillah kita dipertemukan lagi dengan ramadhan.Syukur atas kurniaan hidup sehingga ke ramadhan kali ni.Semoga ramadhan kita kali ni boleh jadi sebagai batu loncatan untuk menjadi lebih baik.

Masa nak pergi terawih tadi tiba-tiba black out.Sampai sekarang elektrik tak ada lagi.Mujurlah di masjid ada,kalau tak gerenti terawih kansel.Nak update entri aktiviti sepanjang minggu yang hectic ni.Sampai tak sempat nak update blog.Tapi entri pasal tu tak siap lagi.

Shortcut,sebelum ke angka 12 malam.Usaha menaip di handphone dalam kegelapan malam ditemani bacaan al-quran yang dipasang Angah.Abang yang kedua.Nak up juga entri.Semoga kita beroleh taqwa dan kemenangan melawan hawa nafsu sepanjang bulan ramadhan ini sehinggalah bulan seterusnya.

Puasa jangan tak puasa uolss~

Alhamdulillah untuk terawih yang pertama Ramadhan 1438 H.Done terawih 😂 Banyak ayat perli untuk tu la nie~ Hahaa..hari ni dapat makan rendang yang dimasak mak dan lemang yang dibeli oleh paktih.Sebab tak rajin nak buat lemang.Maka beli je la yang mampu.Ok lagi beberapa minit je angka menunjukkan detik 12 malam.Setakat ni je untuk 1 ramadhan 1438 H.See ya!!

🌈
💎Jika *HATI* sejernih *AIR*, Jangan dibiar ia *KERUH*
💎Jika *HATI* seputih *AWAN*, Jangan biar ia *MENDUNG*,
💎Jika *HATI* seindah *BULAN*, Kekalkan ia dengan *IMAN*.

🔮Indahnya *DUNIA* hanya sementara,
🔮Indahnya saat *GEMBIRA* hanya seketika,
🔮Indahnya *MIMPI* kadang-kadang tak pasti, tapi
🔮Indahnya *RAMADHAN* tak dapat ditukar ganti

🏵Bulan Ramadhan telah tiba
🏵Ampun dan maaf pada semua
🏵Atas segala salah silap dan kata-kata
🏵Moga ibadah puasa kita akan diberkati oleh-Nya

*SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK*
🌹

"Sahaja aku berpuasa esok hari untuk menunaikan fardhu ramadhan tahun ini kerana Allah"

No comments:

Post a Comment

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net