⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

✍ Kelas selepas cuti sem ~ Jom makan cendol! 😜

Bismillah.

😜Alhamdulillah sejuk tak mata memandang.Tenang tak halwa telinga mendengar?..haahaa..dah tukar laguu~ wuuu..siapa yang view guna mobile tu memang rugi uols.Dah tukar background juga.Perasaan tenang tu semakin lama semakin hadir.Seperti bilangan hari ramadhan yang semakin lama semakin mendekat.Sudah bersediakah kita? Mari buat pecutan amal! Yang tak ganti puasa lagi tu cepat-cepatlah ganti.Jantan yang tak pernah puasa penuh tu..jadilah ramadhan kali ni permulaan untuk menjadi lelaki.Puasa jangan tak puasa uols.

Well,harini satu kelas je sebenarnya.Wohoo.Semalam pula semua kelas cancel.Heaven betul.Betullah tak dapat disangkalkan lagi.Memang student banyak masa terluang.Hehe.Kalau kena pada rezekinya.Cuma pandai atau tak je nak luangkan masa tu dengan penuh bermanfaat.CSR kami baru je diapproved oleh Sir setelah bersusah-payah menjelaskan idea dan manfaat idea-idea kami pada sir.Sebenarnya sir faham je apa yang kami cuba nak sampaikan tapi dia nak kami describe dengan jelas sampai kami sendiri faham apa yang kami cuba nak lakukan.Adududu ~ mencabar betul.

"Barulah nampak cair sikit otak kamu tu.."Sir K

Setelah dorang bersusah-payah terangkan dekat sir.Alhamdulillah la approved juga akhirnya.Takut betul.Tapi dia dah bagi amaran untuk subjek dia sem depan.Maigadd! dia kata kalau tak faham tapi angguk-angguk buat faham.Siaplah kamu semua ! Main ugut-ugut pula.Aku dah la lambat pick up.Dah macam nampak je masa depan yang kelam dengan kelas beliau nanti πŸ˜‘Apa-apapun harap yang terbaik untuk sem seterusnya.Jia youu! you can do it!

Habis je kelas atau boleh la dikatakan sebagai discussion untuk brainstorm idea untuk CSR tu.Maka aku dan kawan-kawan gerak la mencari cendol durian ~ ni sorang housemate tu ajak dari awal kelas lagi tuhh.Hahaa..layankan je la.Aku pun teringin jadinya.

Kami pergi naik grab je.Rm5 saja sebab dekat dengan tempat kami.Nama tempat dia Cendol Bakar Auntie Sue.Dia banyak cawangan tak silap.Kami pergi yang terdekat dengan tempat kami.Yalah buat apalah pula nak pergi jauh-jauh kan.Nak juga sebenarnya tapi pitihh yang hadoo~ hahaha..yang dekat je la mampu.

Yum ! yum ! yum!
Datang semata-mata nak makan cendol durian saja.Sedang elok cuaca tengah panas.Dua orang pesan cendol durian.Sorang je pesan cendol durian+aiskrim.Nampak tak yang lain macam sikit tu? Haaa..tu la cendol durian+ aiskrim.Satu scoop aiskrim tu RM 1.50.Cendol durian tu pula RM5.50.

Masih ku terasa kelazatan mee kari mu ~ ahaha poyos~
Eh..eh..ada mee kari lahh !..Hahaa..sini bukan je ada cendol..mee kari ada,laksa ada,kebab pun ada ~ tapi harini aku nak rasa mee kari dia je.Sedap ke tak? haaa..alhamdulillah menepati citarasa aku.Kuah dia tak cair.Pekat secukup rasa.Bahan-bahan dia pun boleh tahanlah ~ Bila makan ni teringat hari raya.

"Selamat hari raya..Aidil fitri mulia..ampun maaf dipinta mensuci hening dosa ~"

Eh..eh..eh..puasa pun belum dah fikir raya..aigoo ~ Ala biasakan kalau hari raya kita buat menu mee kari ni.Untuk jamu tetamu yang bertandang.Tapi lebih utama untuk menjamu sanak saudara tuan rumah.Wuuuu ~ tak sabar nak raya tuhh ~ Jemput la datang raya ke rumah nanti..ahahhaa.

Hii ! Jemputlah makan sekali~

Give and take.Aku ambil gambar kawan aku.Pastu dia ambil gambar aku.Fair and square.Macam tu la kawan.Saling tolong menolong sesama kitaπŸ˜‚ Adoii.Tu pun boleh.Kita snap gambar dulu sebelum makan tu wajib kan?

"Eh..bukan baca doa makan dulu ke sebelum makan?.."

Ahaks~.Boleh je nak snap gambar dulu sebelum makan.Asalkan jangan lupa baca doa makan selepas tu ya kawan-kawan😏Dengan aku aku sekali terjebak nak snap gambar.Bukan apa,nak buat modal blog je. Kalau tak mana mahunya nak ambil gambar bagai ni.Menghabiskan bateri henset aku je.Ececeee.Baik punya alasan ~ Pastu masing-masing post insta dan status whatsapp.Apalagi kena serang la dengan classmates yang lain.Ada yang merajuk gituu~Hahaha.

Google Image
Janganlah merajuk ~ Lain kali kita pergi lagi ya.Ala dekat je pun.Tapi antara ada bajet dengan tak je la.Ajak dong wook oppa sekali ~ konfirm tak merajuk dah.πŸ˜…



4 comments:

  1. Betul, jadi student banyak masa terluang �� Bestnya makan cendol time panas lit-lit

    ReplyDelete
  2. Wallawehhh sedapnye cendol tu... arghh tak leh jadi ni.. kene carik jugak nanti.. haha

    ReplyDelete
  3. cendol tuu menariknyaaaaaa....

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net