✍ Habis dah cuti ~πŸ˜”

Sebelum menginjak 12 malam...

Nak menulis satu entri.Esok dah nak balik.Huwaaa..kejapnya cuti.Tup tap tup tap.Dah habis masa dekat kampung.Kenapalah kejap je cuti ni rasa.Sepantas kilat,selaju cahaya masa pun dah habis untuk bersukaria.Lepas ni kena hadap sakit otak untuk due date assignments,projects dan final exam.

"Semoga berbaloi sakit otak untuk semua ini.."

Hidup student begini.Hidup makan gaji begitu.Hidup penuh erti.Hidup yang bagaimana yang kau mahukan?Itu kau pilih sendiri.Bermetafora rasa pula jadinya entri ni nanti.Hahaha.Nak tulis biasa-biasa je tapi tak ada apa sangat yang nak diceritakan.Saja nak menarikan jari-jemari di atas papan kekunci.

Hampir ke 12 malam lagi beberapa puluh minit.Tak sampai beberapa saat lagi.Ok la.Happy blogging guys.Nak juga cari alternatif macam mana nak buat income guna blog tapi masih shy-shy cat.Tak pun cari kerja part-time.Masih memikir dan sedang mengintai peluang.Desakan hidup sebagai seorang pelajar yang punya banyak masa.Kebanyakan orang kata.Tapi tak punya cukup duit untuk menampung kehidupan.

                  "Engkau semakin dewasa berjiwa merdeka.."

Tapi mencukupi tu dah tentu alhamdulillah.

Tapi kos makin meningkat.Nak minta PAMA jadi serba-salah.Dah besar.Hidup selama ni patutnya dah jana income sendiri dan bagi PAMA rehat tapi.....

"..Sedang dia semakin tua..membilang usia.."

Tak mampu ku beri emas permata.Semoga Allah membalas kebaikan yang banyak buatmu.Semoga Allah memberi yang terbaik dari sisinya kerana jasa-jasamu mendidik kami anak-anakmu...mak ..ayah...

Kembali ke sekolah !

Bye-bye for tonight !

Google Image

No comments:

Post a Comment


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net