⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

✍ Makan Pizza viral wuuuu!

Bismillah.

Hi! Entry sebelum ni saya ada bagitahu kan nak pergi makan tempat best kan..ahaa! Sekarang i nak cerita la nie.Petang tadi dalam pukul 3 petang gerak dari rumah untuk pergi site visit dekat kampung berdekatan untuk projek salah satu daripada subjek sem ni.Banyak kontroversi juga la pasal projek ni yang mana benda ni melibatkan banyak pihak tapi tak nak cerita yang tu..blergghh..

Alang-alang kami pergi site visit ..lepas tu apa lagi! Kami pergi la tempat yang dikatakan viral pizza dia tu..aisehh..sebenarnya aku tak tahu pun viral..housemate la yang cakap dan dorang dah rancang dengan classmate nak pergi makan situ.

Haaa...apa lagi alang-alang tu terus pergi hari ni...lepas je pusing-pusing site visit terus pergi cari tempat tu..ala tak adalah jauh sangat dari tempat kami..dari tempat kami dua tol tapi kalau dari site visit satu tol je..
Masa dalam perjalanan ke situ..kitorang whatsapp la tempat tu tanya buka tak hari nie..oh buka katanya..dari jam 5 pm hingga 12 pm..kedai ni katanya memang buka waktu tu je menurut housemate...jadi sampai tempat tu..fuhh..awalnya...52 minit awal ..semangat betul kauu!

Rasa macam spy pula duk usha tempat tu
Maka berlepaking la kami dulu dalam kereta sementara dari kejauhan menunggu kedai tu buka..diselang seli pengalaman seram si classmate ini..wohoo..fiksyen syasya betul!Cerita punya cerita dah pukul 5pm..yezza! Tak sabar nak rasa..lapar dah nie..Tepat je pukul 5 pm terus serbu! Alamak..malu pula nak masuk..kami yang first..bertolak-tolak pula siapa jalan dulu..lepas tu cari tempat yang selesa..mula-mula dekat bawah lepas tu nampak satu tempat tengah ni..macam strategik gitu.cantik pun cantik..so kami decide nak duduk dekat situ walaupun pada mulanya was-was boleh ke duduk dekat situ

Kami duduk dekat dengan kolam ..hehee
Apa pula tak boleh..takkan la owner letak kerusi dekat situ saja-saja kan..huhuu..adoii..buat malu betul...bertolak-tolakan lagi..biasalah perempuan Melayu terakhir..nak duduk tempat yang kita berkenan pun malu apatah lagi bila nampak jodoh..eh!...dah elok duduk lama sikit dekat situ air pun sampai..aku pesan milo ais dibaginya milo panas dan ais..haaa..ko tengok aku tuang milo ke dalam ais macam mana..style tak? 😭

Habis bakal mak mertua reject..alahai macam mana nak kahwin nie..punah harapan 
Lepas tu satu-satu makanan sampai..dimulakan dengan pizza..wuhuuu..semua teruja buka kotak pizza nie..hahaha..tak sabar nak makan tapi kena tunggu dulu side dishes sampai wooo..

melelehhh kauu!
Yeay! akhirnya side dishes dah sampai..apa nama makanan ni wehh..bukan aku yang order ..depa yang order..hahaha..ok..rasa macam something wrong bila tulis hahaha nie..=.= mungkin sebab Pak Cik Adam ..hi Pak cik! komen entri saya..aisehh..dia cakap ini entri ke sebelas dia baca orang tulis "hahaha.." Oh my...pak cik sangat mengganggu la idea saya nak tulis entri..hohoo ok bye!

Wuuu..mengancam ! itulah sup mushroom kalau tak silap..hihii
Yeayy ! ! Dah boleh makan..!!! semua side dishes dah sampai..yumm! yumm!! yumm!!! 

Nampak tak..wuuuu!! sangat menyelerakan..taste minah salleh sangattt
Wahh classmate aku cakap lagi sedap daripada pizza hut..upss..rotinya lembut gituuu....wuuu..mengancam..aku pula kekenyangan lepas melantak lasagna..Allahu...last piece pizza dah la besar..lupa pula nak cakap..kami pesan hawaii pizza..bila makan nenas dia rasa macam pahit pula..hahaa..maklumlah bukan lidah minah salleh..mesti gara-gara banyak sangat makan mozarella ni..dah habis makan..kita wefieee ♡ 

Kami dah kenyang !
wajibkan wefiee korang..hahaha tapi aku tak rajin wefiee kecuali untuk blog..eh ye ke...kihkihkihh.. tapi misteri tiba-tiba lampu semua terpadam dimulakan dengan air pancur terhenti dengan sendirinya..ohooo! Alamak kenapa wehh? Misteri apakah ini..dah la tadi cerita seram..seram..Oh maybe tak ada elektrik kott..huhuuu...tepat pada masanya kami dah habis makan pun! hohooo

Boleh jadi duta tak..ahaha..
Ok dah gerak balik jom! sekian cerita kami makan dekat tempat makan yang viral ini..eh dekat mana tempat ni ea..dekat Sungai Sikamat Kajang kott..yang penting dekat-dekat situ..hahaha..aku pun tak tahu alamat penuh dia..=.= ikut kawan jaaa..hehehee...hang pandai-pandai la cari sendiri kalau nak makan..itu diaa !



Ok la panjang nauu dan banyak masa diambil nak update entri ni..huhu..alang-alang housemates nak pergi surau buat kerja..al maklumlah surau kami wi-fi laju..hihii..so bolehlah update blog panjang berjela..nak dijadikan cerita masa kami dekat sini housemate pulakk buat fiksyen shasha ..ishh..lemah betul..nasib baik kejap je dia cakap..tu nanti aku cerita entri lain..sekian dahulu..have a sweet dream! Dream high!! Esok ada join program doakanlah saya rajin update lagi..heee.Peace!

10 : 30 PM
21 April 2017
Surau Hostel


4 comments:

  1. wahh nampak mmg sedap. teringin pulak nak cuba. hihi

    ReplyDelete
  2. Nasib baik dan habis makan baru eletrik problem.. tapi spoiler the mood la kan mas..a

    ReplyDelete
  3. Jauhhnya kalau reen nak pergi. Huu

    ReplyDelete
  4. hmm lapar je tgk pijjaaaaa niiii huhuhu

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net