⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

✍ Give up atau teruskan?

Bismillah.

Banyak persoalan yang bermain dalam fikiran..rasa penat nak teruskan belajar bila tak faham-faham apa yang lecturer ajar.Lagi-lagi bila lecturer macam penat dah mengajar bila diajar banyak kali tetap tak faham-faham.Kadang-kadang bukan sebab apa..sebab lecturer dah penat ajar benda yang sama berulang kali pada student lain.Bila sampai giliran kita..lecturer dah kehabisan tenaga dan mood nak terangkan,

Jauh sangat fikir angkara satu kenyataan.

Sem ni serius banyak projek yang kena buat.Walau watak kita adalah minoriti tetap rasa tanggungjawab nak buat tu cukup terasa beban.Mungkin sebab rasa inferior yang amat sangat.Dan mungkin juga sebab semangat yang tak pernah hadir untuk menggapai bintang.Tinggi..bintang itu sangat tinggi dan jauh daripada pandangan mata.

Apa yang perlu dilakukan saat ini.Saban hari cuba muhasabah diri.Semoga takkan rebah di tengah perjalanan.Bahagianya hidup jika hanya bergoyang kaki di rumah saja.Namun hidup tiada makna bila tidak berbakti pada orang lain.Cuba membongkar persoalan yang dirasakan amat sukar sekali.Umpama dirantai kedua-dua belah kaki.Diletakkan sebongkah batu di atas bahu.

Masih lagi tak ku temui jawapannya.

Google Image

Mas_FVOME
RABU.
220320170249PM
SURAU HOSTEL

4 comments:

  1. dugaan seorg pelajar cenggitu la mas.. kuatkan semangat ye..

    ReplyDelete
  2. Kalau mek dulu, belajar ni jgn smpai to deep sgt kalau tk memang akan rase lemah semangat cm ni la. Kena ingt mas, kita belajar untuk corakkan mase depan kita. Kalau ditengahnya kita dh tk sronok nk mwrna, apatah lg d pghjung. Try something yg bleh buat chill. Ok?

    ReplyDelete
  3. Dugaan Seorang pelajar nie.. Kuatkan semangat mas jangan give up..

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah bless๐Ÿ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net