⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

Kenapa aku suka tulis blog

Bismillah

Cabaran 30 hari blogging bersambung tapi aku buat random je kalau ikut turutan macam tak best..haha..sesuka hati aku je ..kenapa saya suka tulis blog?..rasanya banyak dah entri yang secara langsung ataupun tak bagitahu kenapa aku suka tulis blog

Giphy Image
Kenapa la ya suka sangat tulis blog ni..apa ada dekat blog ni?..hanya yang merasai saja dapat gambarkan macam mana kepuasan menulis blog ni sendiri..hahaa..

1.Melatih otak untuk berfikir

itu diaa..secara tak langsung bila kita nak menaip kena fikir idea dan susun idea dalam kepala ni macam mana la nak taip kan..bila dah susun secara automatiknya tangan akan bergerak laju menaip idea yang ada dalam kepala kita nie..itu menyebabkan otak kita lebih banyak berfikir ..jadi secara tak sengaja sel-sel otak kita sentiasa berhubung laju menjadi pandai..hahhaha..boleh pakai tak

2.Mengimbau kenangan dedulu

Part ni paling penting..setiap moment dalam hidup kita bukan semua yang kita ingat..bila agak-agak rindu zaman kita dulu-dulu bolehlah baca balik entri yang lama-lama so daoatlah mengimbau kenangan dan membandingkan kita yang dulu bukanlah yang sekarang..macam tu haa..lagi-lagi peristiwa besar yang berlaku dalam hidup..

3.Mencatatkan info dan ilmu pengetahuan

Yang ni terbaikk..contoh macam kelas fardhu ain/ceramah atau kuliah yang aku pergi aku akan sentiasa cuba catatkan dekat blog ni..bila catat dekat blog ni peratus untuk ingat ilmu yang berfaedah ni meningkat 88% sebab malu kalau tak ingat sebab dah publish dekat umum..hahaha..bukan tu sebab utamanya..hehe..sebab utamanya mesti la sebab nak ingat sampai bila-bila dan jadi pedoman dan rujukan masa akan datang..

4.Tempat berkarya

Sesuatu yang sukar diluahkan aku akan dikeluarkan dalam bentuk puisi,metafora rasa ataupun novel..luahan hati dan fikiran yang tak difahami orang..hanya kita yang merasai..inilah karya yang boleh membantu mendamaikan jiwa...kalau ada sesuatu yang tak kena maka banyaklah yang terkeluar dalam bentuk sebegini..halus alunannya..namun ingatlah juga yang "Hanya dengan mengingati Allah jiwakan menjadi tenang.."Hehee..

5.Menambah kenalan seantero dunia

Lain rasanya dapat kenal dengan blogger-blogger ni walaupun atas blog saja..kunjung mengunjung dan menziarahi sesama kita tu mengeratkan silaturahim..ceewah macam hari raya pula..feel dia lain macam sikit..bila orang datang blog kita komen mengomen rasa happy je..terisi segala kekosongan ..gituhh..hahhaa..lagi-lagi bila baca kisah dorang dan apa yang dorang post..sedikit sebanyak dapat kenal watak manusia dan ilmu yang pelbagai..hanya melalui penulisan je..halus tuu..terbaikk.

Setakat tu je kott..banyak betul dah sebab musabab aku ni..jadi marilah kita berblogging beramai-ramai.Merapatkan ukhuwah hidupkan jamaah.πŸ˜†

5 comments:

  1. Dam boleh dapat hadiahbkan mastrurah πŸ˜€
    .
    Masuk give away dan ada penaja iklan
    .

    ReplyDelete
  2. Masa mula2 wat blog sebab nak share life kat u zaman dgree. Skrg berblog dah kering idea sangat.huhu.

    ReplyDelete
  3. sebab-sebab tu akak pun sama...semakin lama.semakin jatuh cinta dengan dunia blogging

    ReplyDelete
  4. Semoga awak diberkati oleh Allah dan keep it up on writing blog..=)

    ReplyDelete
  5. Untuk mengimbau kenangan tu on point! hahaha..
    And, tempat berkarya.. xD

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net