f From View of My Eyes: ✍ Jangan Jadi Si Munafik
⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.May Allah grant us a wonderful life.Keep smiling and be positive.Never give up.Let's altogether running towards Allah.May Allah Bless.⚔

✍ Jangan Jadi Si Munafik

Bismillah.

1 Februari.

Matahari lepas asar kat masjid tadi
Subhanallah.Just nice.

Petang tadi ikut mak pergi kelas fardhu ain dekat masjid.Ustazah ceritakan pasal orang munafik dan ciri-cirinya.Macam yang kita tahu..quote famous pasal orang munafik ni ada tiga iaitu

"Berjanji namun memungkiri"

"Diberi amanah tapi tak laksanakan"

dan last but not least..

"Bercakap dusta!"

Refleksi.

Adakah pada diri kita? Nauzubillahminzalik

Dalam erti kata lain orang munafik ni juga boleh disamakan dengan orang talam dua muka.Tahukan orang talam dua muka macam mana...depan cakap lain ..belakang cakap lain..ish..ish..ishh..pantang betul aku dengan orang macam ni.😠

Pernah la jumpa masa diploma dulu.Maigadd! Mendidih di hati bila dapat tahu..tapi selalunya orang talam dua muka ni pandai giler cakap sampai kita terkelu.Sampai terlupa apa yang tak puas hati tu.Dahsyat penangannya.Semoga dijauhkan diri kita daripada sifat-sifat munafik dan terutamanya orang-orang munafik ni.Allahumma aamiin.

Pada yang rasa ada ciri-ciri munafik ni semoga tersentap dan tersedar lalu bertaubat.Jom jadi insan yang lebih baik dan hamba Allah yang taat.Semoga kita sama-sama jadi baik dan bersama-sama di syurga.πŸ˜‡

InsyaAllah.

Mas
1 Feb 2017
Home Sweet Home



1 comment:

  1. salam dik mas.. kenapa susah nak masuk blog mas huu.. nak klik kat blog mas macam x de link untuk blog kat about me hii.. ni baru boleh masukk..

    meh a jemput join GA akak ya

    http://galeriduniaku.blogspot.my/2017/01/giveaway-sample-collagen-soap-nurraysa.html

    ReplyDelete

Current Status (15 DISEMBER 17) : Fighting for final exam Sem 5 (12 till 20 Dis 17)! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net