✍ Mulakan hari yang baru !

Bismillah.

Alhamdulillah selamat pagi semua !

Huyooo..pagi-pagi lagi dah online blog.Hahaha..bukan blog je semua laman sosial aku online..hehe.Hari ni nak buat apa?..Jengg..harini kita join semua segmen yang sedang berlangsung jyeahh!..Berblogwalking dan buat apa-apa yang patut.

Tak sangka hari ni dah jumaat rupanya.Cepat betul waktu berlalu rasa macam sekelip mata je..aku rasa baru je sampai ..tak sempat nak buat apa-apa.Ish..ish..ishh..begitulah yang dikatakan demi masa..sesungguhnya manusia itu dalam kerugian kecuali pada mereka yang berpesan-pesan pada kebenaran dan juga berpesan-pesan kepada kesabaran.

Susah nak apply dalam kehidupan..kekadang sabar kekadang tak..banyak yang tak sabar lebih daripada yang sabar..jadi marilah kita menyabarkan diri di hari jumaat yang penuh mulia ini..Sayyidatul ayyam.Penghulu segala hari.

Credit : Google Image
Sabar dalam apa jua keadaan..sama ada senang mahupun susah..kaya mahupun miskin..dan sabar juga dalam mentaati Allah.Lebih penting sabar dalam meninggalkan maksiat dan segala larangannya.Semoga Allah berkati yang membaca dan terutamanya tusukan pada yang menaip ini.Semoga sentiasa istiqamah dalam kebenaran.

Selalu kecundang namun tatkala tersedar mula mengorak langkah semua.Sedar tak sedar dah beribu kali terjatuh namun Allah tak pernah jauh..menjetik semula hati menuju ke jalan hidayah.Semoga hari ini lebih baik daripada semalam.Allahumma aamiin.

Bangun! bangun!

Mas
27 Januari 2017
Home Sweet Home

2 comments:

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net