Harga minyak naik lagi ! (Start 1 Feb 2017)

Bismillah.

Haa..dengan tidak mahu meninggalkan diri ..eh ketinggalan diri ini dalam arus semasa maka aku gigih mengupdate dengan internet yang lembap ~ apakah isu yang kecoh sekarang ni!Korang tahu tak?

OMG! minyak naik lagi lah !..tak silap aku baru je tahun baru haritu minyak naik..macam mana aku tahu?Kecoh mak jemah kauu dalam whatsapp dan semua media sosial yang lain..kebetulan pas dapat je berita tu aku dan housemates teman housemate yang ada kereta isi minyak malam tu..malam tahun baru kauu..dah la tak dapat tengok bunga api..hahaha..sadis


Sumber group whatsapp class hari nie punya.Dahsat2 classmate aq aku..berita dari putrajaya gitu..hehe
La nie..awatnya laa..naik balik katanya..awat kat berita TV tak ada?..musykil di situ..tajuk utamanya yang gempak lain macam sikit.Fokus kauu kat situ..awatnya laaa...ceq tak tau la noo..or tak perasan ..asal loghat lain macam nie?Hahaha..nak jadi jemah agaknya..meroyan kejap..

Sumber dari insta yang adik aku follow ..suke nauu ngan JDT
Jangan risau insyaAllah kenaikan harga minyak ni sahih..tiada dusta....kalau dorang bohong maka bohong jugalah aku..hahaa..

Twitterr BH ..see! I tak tipu uuu

Haaa...hambik kauu!

Sabarlah labu..hidup memang begini..takkan didatangkan ujian dengan saja-saja..carilah hikmah yang tersembunyi..wuhu! Salah satu impian saya nak beli kereta..so?..impian tu kena hold dulu la nampak gayanya di samping ekonomi yang terumbang-ambing dihanyut arus banjir di Malaysia ini.Hikmah bagi saya mungkin nanti dapat beli kereta tenaga solar ... Hahaaa...😂

Yang melaporkan

Ayu legend...20 sennnn! hehee..
















Mas,
31 Jan 2017
Home Sweet Home

✍ Waiting for the result

Bismillah.

Today whatsapp group have been noisy with  the result for semester before will be released on 10th February 2017.Omaigood! 😱I can't wait to know about the result.But i am also slightly afraid what the result would be.I hope the result achieve the target that i needed so i can feel relieved and fight for the next semester.

But of course i have a few plans in my mind in case anything will happen.I had a good feeling about the result.I hope so.For a few this day,i have done nothing.I dont know why i didn't have anything good to be writing about.Maybe i'm too focus giving anything that was not so rubbish here.I feel threaten toward other blogger like uols that have something benefit to show.

Lol.But i think that i'm overthinking too much.Maybe i should just write anything then whether the writing is good or not i will evaluate it later..hmmm..so difficult haaa..

"Think first before write"

Should i or not? whatever it is..i have done wrote this ! Thinking is so much waste of time without any action 😜so i feel that i could just write whatever i want after that i will decided what's going on next!

Please you guys pray for the best for my result.Thank you in advance.Hopefully it was a good news!

Till then.

Mas,
31 January 2017
Home Sweet Home

☂ Jangan risau akan jodohmu ☂


✍ Mulakan hari yang baru !

Bismillah.

Alhamdulillah selamat pagi semua !

Huyooo..pagi-pagi lagi dah online blog.Hahaha..bukan blog je semua laman sosial aku online..hehe.Hari ni nak buat apa?..Jengg..harini kita join semua segmen yang sedang berlangsung jyeahh!..Berblogwalking dan buat apa-apa yang patut.

Tak sangka hari ni dah jumaat rupanya.Cepat betul waktu berlalu rasa macam sekelip mata je..aku rasa baru je sampai ..tak sempat nak buat apa-apa.Ish..ish..ishh..begitulah yang dikatakan demi masa..sesungguhnya manusia itu dalam kerugian kecuali pada mereka yang berpesan-pesan pada kebenaran dan juga berpesan-pesan kepada kesabaran.

Susah nak apply dalam kehidupan..kekadang sabar kekadang tak..banyak yang tak sabar lebih daripada yang sabar..jadi marilah kita menyabarkan diri di hari jumaat yang penuh mulia ini..Sayyidatul ayyam.Penghulu segala hari.

Credit : Google Image
Sabar dalam apa jua keadaan..sama ada senang mahupun susah..kaya mahupun miskin..dan sabar juga dalam mentaati Allah.Lebih penting sabar dalam meninggalkan maksiat dan segala larangannya.Semoga Allah berkati yang membaca dan terutamanya tusukan pada yang menaip ini.Semoga sentiasa istiqamah dalam kebenaran.

Selalu kecundang namun tatkala tersedar mula mengorak langkah semua.Sedar tak sedar dah beribu kali terjatuh namun Allah tak pernah jauh..menjetik semula hati menuju ke jalan hidayah.Semoga hari ini lebih baik daripada semalam.Allahumma aamiin.

Bangun! bangun!

Mas
27 Januari 2017
Home Sweet Home

✍ Semester Break ! Yuhuu

Bismillah.

Hi guys !


Credit : Google Image
P/s : Addicted back about K-Drama lulz
Finally i have a time for this blog.Dang ! Have been so long i'm not blogwalking to other blog.Yeahh so long enough for me to disappear from this blog arena.Lulz.

On 25th January 2017 after my final exam on that morning i decided to going back to hometown right away.Now i am here! Home sweet home babeh ! Yuhuuu..And actually did'nt have enough idea what i'm gonna talk about as currently i have an asthma attack.So the oxygen quite lacking.Not only that my lungs feel so tight to breath in and out.Feel so hot and sweating as my body trying to adapt with the situation.

Worsening the condition,my inhaler and medication was left in my house rent.So what now? Just waiting for the condition be better itself.Lol..Dont like for going taking the O2 at KK.Just because.But if the condition can get any better i have to.Dushh!

So just let's enjoy this evening situation with blogging.

Jyeahh!

This morning i have breakfast nasi goreng ! Homemade by my father.So love it!


Felt  the air of hometown..the noise of siblings and our newborn family member ! So different that i feel alive again ! Make my day for this semester break ! So uols too..if there is nothing that prevent me i will always visit your blog along this break time ! Just wanna enjoy the holiday before stressing out again..OMG! Just leave it out of the rest.Lulz.

Till then.

Mas
26 January 2017
Home Sweet Home

Top 32 Outstanding Blogger Disember 2016

Bismillah.

Hampir ke penghujung Januari 2017 tapi baru la ni nak update untuk blogger yang rajin komen untuk akhir tahun 2016..maaf..maaf..waktu terhad untuk mengupdate blog..huhu..

Now ! Taraaa !..

TOP 32 OUTSTANDING BLOGGER disember 2016

1.  ayunie ramli (16)
2.  Shahida Dzulkafli (15)
3.  Warisan Petani (13)
4.  Unni Anje (12)
5.  Irda Garmin (7)
6.  Mazni Azmi (7)
7.  norhidana miswan (6)
8.  Adam (3)
9.  C i k R e n e x (3)
10.  Shikin Razali (3)
12.  Linda (2)
13.  Siqah Hussin (2)
14.  Akif Imtiyaz (1)
15.  Belogs JM (1)
16.  CikLa Shahril (1)
17.  E'in (1)
18.  Erin Azmir (1)
19.  Erni Hasmiza (1)
20.  Fatin (1)
21.  Fatin Days (1)
22.  Flavnesz (1)
24.  Lea Azleeya (1)
25.  paridah (1)
26.  PeRdU cINta (1)
27.  raihanah (1)
28.  Razanah Anis (1)
29.  Scdha Sein (SS) (1)
30.  Siti Nurzafirah (1)
31.  Wani Sukarno (1)
32.  Ziela Zie (1)

Terima kasih kepada kakak-kakak..mak cik-makcik..dan pak cik-pak cik yang rajin komen tahun lepas..Mek masih mengungguli sejak saya aktif .xie xie..saya masuk tahun ni  tak aktif pulak mengepost and mengusha blog..huhuhu.buzy la katakan..konon..plan dah ada tapi kita hanya merancang..hahaha..ayat klise ..takpelah i cuba lagi ..sekarang sedang nazak dengan exam yang tinggal satu je lagi ..paper 25 hb 1 nie..huwaa...

Sadis dengan diri sendiri..saya tak rajin macam orang lain..hmmm..ok bye!

Mas
22 Januari 2017
Surau Hostel

☏ Anak buah Pertama ! 5 January 2017

Bismillah.

Alhamdulillah..happy new year happy new year ! Yeayy..

Lega rasa bila dah habis mock interview.Rasa hilang satu beban.Baru je lepas pukul 12.30 tadi.Hahaa..nervous ya Allah..petang ni presentation research pulak..ceewahh..macam aku pulak yang present..sorang je present tapi ahli group yang lain kena adalah.

Lepas tu bukak pulak whatsapp..jengg!


Alhamdulillah dah dapat anak buah yang pertama..! baby boy..dah dua hari sebenarnya kak long masuk ward tapi air ketuban tak pecah lagi..hari ni barulah deliver baby tapi tu la ibu dah lemah..so guna forcep..huhu..apa pun alhamdulillah semua selamat.

Waaa..nak balik!..nak tengok anak buah..i dah officially jadi mak cik! upgrade level aigooo.tapi seronok dapat anak buah..hehehe..walaupun exam bakal menjelang tiba..hahaha..


Google Image


Happy new year uols..tak dapat selalu bersama dengan blog.Semoga para blogger kekal aktif dan sihat walafiat di arena ini..hihi..Bilalah nak luangkan masa dengan lebih lama lagi tak tahu..akan cuba sedaya upaya ! Doakan final exam saya ! Fi hifzillah! Till then!

Mas
5 Januari 2017
Library U

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net