Siapa Saya? Story of My Life

Bismillah

Salam taa'aruf kembali ! haaa..siapakah saya? jeng..jeng..jeng..saya perahsia orangnya.Jadi...

"Biarlah rahsia..."


Deviant Art
Hahaha..mintak penampar la gituu..ok haii korang dalam dunia cyber ni tak boleh dedahkan diri banyak sangat nanti kena cyber bullying or cyber victim ..haaa..nampak tak terpengaruh tengok cerita cyber bully..hehhee..

Secara ringkasnya korang boleh kenali aku dengan nama Mas..tapi terang-terang seyh dekat url blog ada nama penuh i..rahsia apanya lagi ..ceeehh =.=  krikk..kriik..betullah..just called me Mas then.Aku lahir pada tahun 90 an..so tak adalah tua sangat tapi tahun ni ialah tahun 2016..so tahun penghabisan stok budak-budak 90 an kahwin..

Kawan-kawan semua berlumba-lumba menamatkan zaman bujang mereka begitu juga sepupu sepapat..alhamdulillah..syukur ! Sedang aku masih belajar jadi tak payah nak gatal sangat! Dah habis belajar barulah boleh dapat title bachelor..so sekarang ni..masih remaja la kiranya kan?..hahaha..krikk..krikk..krikk..


Umur ni umur kritikal sebab masa umur ni mak aku kahwin..so what..tak boleh nak compare la dengan zaman sekarang..aiseyh..sedapkan hati..so..aku target umur ayah aku la untuk kahwin..hahaha

Google Image
Ok tinggalkan pasal tu..beralih pula pasal perjalanan pendidikan..aku mula mendapat pendidikan awal di Tabika Kemas seawal umur tak hengat..tapi awal rasanya.First masuk Tabika tak nak tinggal melalak tak ingat dunia..takut dengan orang..huhuhuhu..masa darjah satu pun sama..sampai sekarang i takut dengan orang =.=

Tragedi semasa darjah 6..beberapa bulan sebelum UPSR ..ingat lagi 7/7/2005..kebetulan sama pulak tarikh lahir dengan adik aku yang nombor 5 ..lols.Aku telah kehilangan keupayaan kaki seperti mereka yang normal..accident patah tulang femur,tibia and fibula .sedih bak hangg!Depress until now but redha sedikit demi sedikit.

"..Redha itu ikhlas,Pasrah itu Menyerah..."

Tamat UPSR dengan keputusan yang memuaskan.Alhamdulillah..

Next !

Masuk tingkatan 1 dengan masih bertongkat..tingkatan 2 buang besi di tulang femur..katanya doktor sebab aku boleh tinggi lagi..takut tersekat la ketinggian ..but..yang hado =.= ..rasa macam tak tinggi-tinggi dah sejak accident tuh..hahaha..

Nie best!

PMR dapat dapat title pelajar cemerlang walaupun tak berdisplin..hahaha..lepas tu SPM yang hado! Kecewa orang sekeliling..who care's! I'm still in depression mood okay.Walaupun tak teruk tapi effect la kott.PMR tu pun sebab aku rasa tercabar dengan kata-kata teeetttt yang berbisa..tu je ..hahaha.


So dengan SPM yang hado sambung jugaklah belajar walaupun tak nampak hala tuju dah..dan alhamdulillah dapat sambung diploma dalam bidang yang sama.Diploma ni nak counterback result SPM dan alhamdulillah lepaslah 3 pointer dan merasalah dekan itupun masa first sem ..hahaha..

Dan habis praktikal rasa macam nak kerja tapi tak cukup ilmu..itu la yang i sambung Bachelor nie walaupun banyak inner conflict..just hoping for the best in the end.Semoga segala-galanya baik-baik saja..Pray for me pleasee!


Dan aku aktifkan semula blog ni masa dah nak habis cuti sem masa August 2016 tahun nie..

Baca : ✍ Kenangan berblogging dedulu

masa tu la rajin berblogwalking and join segmen bagai..insyaAllah kalau ada masa takkan lepaskan peluang join mana-mana segmen tapi sekarang stop kejap sebab buzy dan tak sempat pun blogwalking dekat peserta2 segmen.Serba salah i jadinya..

So..hi! Selamat berkenalan.


happy blogging uolss!

And now you know me..then introduce yourself please >.<

Mas
2 Dis 2016
2-3A-3A

5 comments:

  1. Salam perkenalan Mas..
    Hehehe.. Biarlah rahsia ye..
    ada sesetengah benda memang kena simpan..

    ReplyDelete
  2. wahhh sekurang2nya tahu jgk sapa miss perahsia ni.. :) salam ukhuwah..

    kalau sudi boleh baca siapa unni kat sini https://unnianje.blogspot.my/2016/11/cabaran-30-hari-blogging-1-siapa-saya.html

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya menggenggam ijazah.

    ReplyDelete
  4. mek? hmm, mek ayuni. pnggl mek. hahahha. nk tahu pasal mek, kne tgk blog mek.

    ReplyDelete
  5. hehe hi mas ! sama2 kita kejar impian yeee :D

    ReplyDelete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net