♪ Bagai Tidak Percaya ♪

Bismillah.

Detik demi detik berlalu takdir hidup terus berjalan.Bagai tidak percaya bolehkah dia memasuki alam perkahwinan.Namun Allah jua yang mengetahui.Siapa kita untuk menghukumi walau bagai tidak percaya.Aku jua tidak berani sewenang-wenangnya melangkah ke dunia baru.Manakan bisa berkata lebih sudu dari kuah.

Walau takut melihat takdir yang bakal dijalani namun kepercayaan takdir itu berjalan atas kehendak ilahi.Takkan dia berani membuat keputusan begitu andai tidak bersedia lagi.Dia begitu mungkin sudah diterima daripada segala segi.Untung rugi sudah dikira-kira terlebih dahulu.Sesama sendiri.

Kita nampak seperti tak padan namun dia seperti sudah jumpa jiwanya.Kita mengusik untuk melihat benarkah keputusannya namun tekadnya seolah-olah memang benar pilihannya.Bagai tidak percaya.Benarkah itu pilihannya.Apakah benar kata hatinya?Tekad sudah dia.

Ya.Memang benar.Setiap orang tidak tahu untung nasib satu sama lain.Walau orang mengata atau menasihati hanya kitalah yang merasai.Namun masih ku bagai tidak percaya.Wataknya seolah-olah ia tidak layak lagi menaiki tangga.Namun nilaianku bukan penentu segala.Tidak layak ku menghukumi.

Ku doakan kebahagiaan dipermudahkan.Semoga kau tidak tersalah langkah dengan mengikut kata sendiri.Mungkin kerana sudah lama mengenali walau di alam maya.Ku mendoakan yang terbaik buat kalian.Semoga segalanya dipermudahkan.

Google Image

Hari ini dengan basmallah kiraan takdir mereka pun bermula.

Doakan.

Mas
12 Dis 2016
Home Sweet Home

4 comments:

 1. Allah sebaik baik pelaksana, kita boleh berdoa dan berusaha sebaiknya

  ReplyDelete
 2. insyallah.... berusaha, tawakal n doa pada Nya

  ReplyDelete
 3. Benar awak. Tak layak untuk kita menghakimi keputusan orang lain. Mungkin dia sudah jitu dengan keputusannya dan berfikir semasak-masaknya sebelum buat keputusan. Kita hanya mampu berdoa untuk kebahagiaan dia. Insyallah :)

  ReplyDelete
 4. insyaAllah. amin. sape nk kawen ni mas?

  ReplyDelete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net