Tahniah adik-adik UPSR 2016

Bismillah.





Alhamdulillah hari ni 17 Nov 16 adik-adik UPSR 2016 dah dapat keputusan UPSR.Tahniah diucapkan kepada yang berjaya mendapat apa yang ditargetkan.Semoga semakin cemerlang,gemilang dan terbilang untuk masa yang mendatang! Untuk adik-adik yang tak berjaya jangan kecewa masih ada harapan lagi!

Tingkatkan usaha di masa yang akan datang..jauh lagi perjalanan buat sehabis baik untuk exam yang akan datang..gagal sekali tak bermakna gagal untuk selama-lamanya.Ingat tu! Tekad di dalam hati..gantungkan azam setinggi langit..kata pada diri..aku pun boleh berjaya !!

Walau ada yang membandingkan..walau ada yang mengata..walaupun orang tersayang turut kecewa..jangan putus semangat..jangan putus harapan..insyaAllah All is well! Pandang ke hadapan..yang berlalu tak usah dikenang..teruskan berjalan ke hadapan!

Same goes to my nephew here!

Sekolah rendah kawasan ni paling tinggi pun dapat 5A 1B.Tak ada yang dapat straight A's tapi tak mengapa asal dah usaha..gigih tau dorang..siang sekolah malam tuisyen sampai tak cukup rehat..balik-balik je dah lembik dah..walau apa pun usaha tu penting bukannya result sebab Allah hanya pandang apa yang kita buat untuk dapat result yang terbaik!

So no worries adik-adik.

Hilangkan gundah gulana..raikan kejayaan kawan-kawan yang berjaya! Pada yang berjaya kongsikan kegembiraan dengan kawan-kawan dan beri semangat pada mereka! 

Good luck untuk yang akan mendatang!

Somewhere in Malaysia,

Unknown "Buat apa banyak A..belum tentu nanti dapat kerja bagus..."

Anonymous "Sekurang-kurangnya tahu otak tu berjalan"

Perjalanan masih jauh.

Mas 
17 Nov 2016
Home Sweet Home

6 comments:

  1. Bnyk lg kjyaan nk kne tempuh. Bwk brtenang ;)

    ReplyDelete
  2. Tahniah kepada semua calon.
    Straigh A's bukanlah ukuran kejayaan,
    Yang penting kita dh berusaha.

    ReplyDelete
  3. sekarang upsr format baru.. apa2 pun tahnniah buat adik-adik.jauh lagi perjalanan..

    ReplyDelete
  4. Betul tu.. Perjalanan hidup masih jauh..

    ReplyDelete
  5. tahun ni format baru kan..maybe tak biasa dgn format baru. anak buah cik renex tahun dpan upsr. harap ok lah.

    ReplyDelete
  6. Tahniah kepada semua calon UPSR.
    Berapa banyak A bukanlah semata2 ukuran kejayaan.
    Perjalanan masih jauh.

    ReplyDelete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net