✍ Kebaikan Hati Seorang Teman

Bismillah.

Alhamdulillah.selamat petang guys..waa..penatnya rasa hari ni..tak tahu kenapa..padahal hadir forum je pun sebelah pagi..haha..

Malam semalam waktu tengah ambil mood nak tidur tiba-tiba i didatangi seseorang..tak semena-mena housemate serahkan sesuatu kiriman daripada classmate.

Teruja! I ambil..

i buka dan tengok...eh....kalau tak silap inilah yang viral tu kan?

Taraaa! apa nie?

Jom tengok dekat-dekat lagi..eh..eh...macam pau je..

eh ada tangkai la..macam cendawan pulakk..

waah! pau cendawan rupanya..! sebijik macam cendawan!





Yeay! alhamdulillah.I dapat pau cendawan daripada classmate..dia pergi downtown..tak sangka kebaikan dibalas dengan kebaikan pada masa yang tepat..memang rasa lapar pun that night..haha..

Bila makan ..yummy! sedapnya...dalam dia ada cendawan dan something like cream..apa entah..yang penting sedap..rasa macam makan cendawan besar je..haha..nak pelawa housemates yang lain macam tak cukup je..orang bagi dekat i..so i
 makan la sesorang dalam bilik..hahaha..teruk lak aii perangai...


Rasa macam nak makan lagi...but tak craving la..haha..jarang nie dapat makanan free yang rare cenggini..dah lama tak merasa kebaikan hati seorang teman..ceewah..



Masa diploma dulu ada la dua tiga orang kawan yang baik yang pernah belanja makan..belikan makanan tanpa dipinta..dan teman ke klinik pada tengah pagi buta tanpa dipaksa...rindukan mereka...actually rindukan kebaikan mereka..haha..



Now..alhamdulillah masa sem 3 nie barulah jumpa sorang yang mempunyai kebaikan sebegitu..yela..kena luaskan pergaulan lagi so tahulah how is that person..bila jumpa person yang punya kebaikan sebegini rasa heaven sangat..bukan mudah nak jumpa kawan yang baik sebegini..

I dalam 1000 pun belum tentu...kebaikan tanpa dipinta yang ku rindu..jika tak ku temui biarkan aku menjadi orang yang ku rindui itu..cinta sebenar cinta...ketulusan budi dari hati.

Ok bye !

Nanti up entri pasal pengisian forum pagi tadi pula.

Till then.

081020160554PM
SATURDAY
HOME RENT HOME

8 comments:

  1. Semoga segala kebaikan akan dibalas dengan kebaikan juga.

    ReplyDelete
  2. Pau ni best. Viral time bulan pose thun ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..sedap! terasa lg kesedapannya smpai skrg nie..haha

      Delete
  3. Alhamdulillah, teman yg baik itu umpama matahari yg menyinari hidup kita.
    Bila takde terasa suram & kelam je kan.
    Jangan lepaskan.
    Hargai selagi daya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur sgt rsa setiap kli jumpa tmn mcm ni..tp sllunya teman mcm ni umpama ombak..datang seketika cuma...ceewah..haha..tp betul la..Allah nk tunjkkn dn bg kita rsa kebaikan hti teman ni..dh dpt rsa kebaikannya pun rsa bersyukur sgt walau seketika =)

      Delete
  4. wwaahh.. cntiklah pau tu..

    kan? bila akak ckp tntg kwn yg belanja makan tnpa dipinta tu sy tringt dgn kwn saya dan kwn plkn..

    saya simpan duit, tpi diorang belanja pulak.. alhamdulillah rezeki kan.. tpi tkut pulak trhutang budi pulak
    nk terima..

    btw,, nk cri resepi pau cendawan tu.. x pernh tgk.. unik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik dan sedap fiqa! .rezeki namanya tu..x pe..hutang budi dibawa mati..haha. .no prob la ..terima je..cri2..nnti dh buat bagi akk skett..=P

      Delete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net