⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

✍ Kebaikan Hati Seorang Teman

Bismillah.

Alhamdulillah.selamat petang guys..waa..penatnya rasa hari ni..tak tahu kenapa..padahal hadir forum je pun sebelah pagi..haha..

Malam semalam waktu tengah ambil mood nak tidur tiba-tiba i didatangi seseorang..tak semena-mena housemate serahkan sesuatu kiriman daripada classmate.

Teruja! I ambil..

i buka dan tengok...eh....kalau tak silap inilah yang viral tu kan?

Taraaa! apa nie?

Jom tengok dekat-dekat lagi..eh..eh...macam pau je..

eh ada tangkai la..macam cendawan pulakk..

waah! pau cendawan rupanya..! sebijik macam cendawan!





Yeay! alhamdulillah.I dapat pau cendawan daripada classmate..dia pergi downtown..tak sangka kebaikan dibalas dengan kebaikan pada masa yang tepat..memang rasa lapar pun that night..haha..

Bila makan ..yummy! sedapnya...dalam dia ada cendawan dan something like cream..apa entah..yang penting sedap..rasa macam makan cendawan besar je..haha..nak pelawa housemates yang lain macam tak cukup je..orang bagi dekat i..so i
 makan la sesorang dalam bilik..hahaha..teruk lak aii perangai...


Rasa macam nak makan lagi...but tak craving la..haha..jarang nie dapat makanan free yang rare cenggini..dah lama tak merasa kebaikan hati seorang teman..ceewah..



Masa diploma dulu ada la dua tiga orang kawan yang baik yang pernah belanja makan..belikan makanan tanpa dipinta..dan teman ke klinik pada tengah pagi buta tanpa dipaksa...rindukan mereka...actually rindukan kebaikan mereka..haha..



Now..alhamdulillah masa sem 3 nie barulah jumpa sorang yang mempunyai kebaikan sebegitu..yela..kena luaskan pergaulan lagi so tahulah how is that person..bila jumpa person yang punya kebaikan sebegini rasa heaven sangat..bukan mudah nak jumpa kawan yang baik sebegini..

I dalam 1000 pun belum tentu...kebaikan tanpa dipinta yang ku rindu..jika tak ku temui biarkan aku menjadi orang yang ku rindui itu..cinta sebenar cinta...ketulusan budi dari hati.

Ok bye !

Nanti up entri pasal pengisian forum pagi tadi pula.

Till then.

081020160554PM
SATURDAY
HOME RENT HOME

8 comments:

  1. Semoga segala kebaikan akan dibalas dengan kebaikan juga.

    ReplyDelete
  2. Pau ni best. Viral time bulan pose thun ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..sedap! terasa lg kesedapannya smpai skrg nie..haha

      Delete
  3. Alhamdulillah, teman yg baik itu umpama matahari yg menyinari hidup kita.
    Bila takde terasa suram & kelam je kan.
    Jangan lepaskan.
    Hargai selagi daya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur sgt rsa setiap kli jumpa tmn mcm ni..tp sllunya teman mcm ni umpama ombak..datang seketika cuma...ceewah..haha..tp betul la..Allah nk tunjkkn dn bg kita rsa kebaikan hti teman ni..dh dpt rsa kebaikannya pun rsa bersyukur sgt walau seketika =)

      Delete
  4. wwaahh.. cntiklah pau tu..

    kan? bila akak ckp tntg kwn yg belanja makan tnpa dipinta tu sy tringt dgn kwn saya dan kwn plkn..

    saya simpan duit, tpi diorang belanja pulak.. alhamdulillah rezeki kan.. tpi tkut pulak trhutang budi pulak
    nk terima..

    btw,, nk cri resepi pau cendawan tu.. x pernh tgk.. unik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik dan sedap fiqa! .rezeki namanya tu..x pe..hutang budi dibawa mati..haha. .no prob la ..terima je..cri2..nnti dh buat bagi akk skett..=P

      Delete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net