f From View of My Eyes: ✍ Jumaat Yang Menenangkan
⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.May Allah grant us a wonderful life.Keep smiling and be positive.Never give up.Let's altogether running towards Allah.May Allah Bless.⚔

✍ Jumaat Yang Menenangkan

Bismillah.

Salam jumaat..hari ni rasa diri macam baik sikit daripada semalam..haha..don't know why..mungkin sebab dalam lecture tadi duduk depan kott..ahaks..Terimbas kembali zaman diploma dulu..walaupun tak adalah duduk depan tapi just nice..tak belakang sangat tak depan sangat..tengah-tengah..lately rasa nak belajar tu agak meningkat la.Memang patut pun.Nama pun student kan..sepatutnya memang fokus untuk belajar je.Uhuks

Tapi sesiapa saja pasti akan diuji dalam dilema lemah semangat.tiba-tiba tak nak belajar,suasana yang tak kondusif..tak membantu dalam membina semangat dalam diri dan so on.Jadi jangan pernah berhenti melangkah..walaupun merangkak dan mengengsot umpama suster ngengsot  atau ju on sekali pun..teruskan perjalanan ke hadapan..berhenti tu salah !serius salah..jalan je walaupun perlahan lebih lagi daripada kura-kura yang penting secara istiqamah.

Fighting!

Malam tadi..malam jumaat kan..haaa..selalunya malam jumaat orang buat apa?..Of course la baca surah yasin selalunya..tapi lately semakin terang mengenai sesuatu amalan tu dan saya tak terkecuali mengetahuinya lalu saya pun bertukar amalan daripada baca surah yasin kepada al-Kahfi.

Langitilahi.Com

Jadi jemputlah beramai-ramai membaca surah al-kahfi.Semoga diberkati sehingga jumaat yang berikutnya.Glowing gituuhh!..Sapa tak nak? Rugi.Hahaa.Tapi tak ada masalah pun nak baca surah yasin juga..hihi...Alhamdulillah.Sejuk mata hati yang memandang.Waktu specific selalunya selepas Asar Hari Khamis sehinggalah Sebelum Asar Jumaat ni.

Nak cerita juga..semalam pergi rooftop! Hilangkan tension seketika dan mendengar cerita housemate yang berduka tanpa lara..dan i pun comfort kan lah mana yang termampu..best pula nasihat orang ni kan..padahal diri sendiri pun dalam dilemma.

haha..Tapi bila melihat keindahan alam terlupa seketika segala masalah.Rasa refresh dengan udara dan angin yang menderu..sehingga langit kemerah-merahan barulah kitorang balik.




Subhanallah..Cantikkan..tak sampai hati rasanya nak balik..ahhaha..but we have to.Maghrib kan..but we already have planned something after maghrib!

Jyeahh..lepas maghrib kitorang pergi gym..work out sekejap..dalam setengah jam gitu ..lepas tu bersantai la depan kolam renang...Syok giler dengan angin yang bertiup menambahkan nikmat kesegaran lepas work out...rasa macam nak baring..lagi-lagi bulan mengambang dekat langit tuh...seyes cantik untuk pejam mata..hahaa..tapi mana boleh sesuka hati..buatnya ada orang tinjau dari atas..hilang keayuan gituhh..


Kami bertiga!..hahaa..lepas lepak-lepak macam ni rasa macam nak terjun je kolam renang nie..begitu menggoda sekali alunan air diaa..but..no la..lain kali je la..line tak clear lagi-lagi lepas work out..depan sana ada satu family or maybe kawan-kawan ke tak tahulah..non-malay..dua perempaun sorang lelaki..boleh pula bersantai sambil makan KFC..huntung laaa..

Kitorang dah la lapar nie..tadi habis kalori burned.So lols la..habis je rehat..kitorang pun chiauu la balik rumah...then sambung study yaaa...

And today just kelas tutor dan kelas ganti je sampai 11.30 pagi only..and i'm done!Lepak library sampai petang..hahaha..sebab tu la diberi tajuk jumaat yang menenangkan..orait tu ja cerita untuk hari ni..Have a nice day guys ! till then.

141020160325PM
FRIDAY
U LIBRARY


12 comments:

  1. RALIT TU MENIKMATI WARNA SENJA HARI NAN INDAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah rsa x nk blik kak..hihi..

      Delete
  2. Cantiklah sangat permandangan waktu senja

    ReplyDelete
  3. Mgkin mas aturkan positif prog dlm seharian sbb tu jd elok and motivated :) biasa student suka tido je klau tkde klas, jgn buat gtu ye dik . Fill in ur ample time with positive things :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..rsa perbezaannya..bosan dh tido..drpd tido baik berblogging kan..haha..insyaAllah akan penuhi aktiviti dgn prkara2 yg bermnfaat .tq kak Yunie ♥

      Delete
  4. Jumaat yang menenangkan.
    Harap2 hari2 lain pun menenangkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah p.cik.Smoga hri2 seterusnya turut menenangkan

      Delete
  5. Seronoknya ada rooftop yang best dan view sunset yang cantik ! Dan bertambah best bila ada geng nak pergi bersama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..nikmat! seronok..betul2..klo sorg2 bosan gak..haha..kecuali klo tgh berblogging =p

      Delete
  6. Surah al-Kahfi nih bagus. Lagi bagus kalau boleh hafal 10 ayat pertama & terakhir dia, dapat hindar dari tipu daya & fitnah Dajjal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak G.Tak berkesempatan lg nk hafal =.=

      Delete

Current Status (15 DISEMBER 17) : Fighting for final exam Sem 5 (12 till 20 Dis 17)! May Allah bless๐Ÿ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net