✍ Dah ready ke nak kahwin?

Bismillah.

Hi bertemu lagi kita sementara waktu senggang ini.Haha..tadi lecturer dah bagi test untuk psychology.Malangnya banyak juga benda yang tak ingat.Bukan sebab tak baca tapi sebab tak hafal.Omaigad.Membaca je tak cukup rupanya.Memang lerr..adoii la aku nie.Semalam tidur lambat bukan sebab membaca nota tetapi sambut birthday housemate.Hahaha.

Kitorang main truth or dare.Lalu berlarutanlah sampai hampir ke angka 3 am.Bangun je subuh terus mandi tak boleh la nak bermalas-malasan dah.Rasa macam mengantuk pun ada sekarang ni..aigoo..ting-tong dah rasa..story pasal truth or dare malam tadi..memang tak lari dorang soalan daripada tanya pasal cinta-cintun crush nikah kahwin semua nie.Wajib bak hang.

I'm playing safe la semestinya.Tapi buatkan i berfikir jugak..dan satu soalan yang ditanya buatkan hati rasa dup dap dup dap..hahaha..adakah Mas dah sedia untuk berkahwin?..Ohoo..nope! definitely nope!..mungkin rasa nak kahwin tu ada tapi bila fikirkan adakah aku dah sedia nak kahwin? dying inside. nak pikul tanggungjawab tu senget rasa bahu.Seriously rasa tak ready.



Google Image

Thanks la pada yang bertanya.Buat aku seriau nak suka-suka rasa nak kahwin.Hahaha..so now my priority is definitely grab the bachelor first and then sukahati kaulah nak buat apa lepas tu hah!

Actually banyak lagi nak cerita..lagi-lagi pasal perkongsian dua kalimah syahadah..aku ada join satu NGO ni punya program.So agak terkesan jugaklah pengisiannya.Maybe next time aku akan kongsikan..now seriously bersawanglah blog ni..kalau ada update pun maybe join giveaway etc la kott..hahaha..

Have a nice day always bloggers!

Happy blogging.

Till then.

251020161252PM
TUESDAY
U LIBRARY


14 comments:

  1. Soal jodoh serahkan pada Allah.
    Tgjawab Mas selesaikan dulu.

    ReplyDelete
  2. saya dah lepas , Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..untung lhaa..tumpg gmbira =D

      Delete
  3. Takpe. InsyaAllah the right time will come and masa tu Mas will be ready :)

    ReplyDelete
  4. hahahaha~ tajuk pon !! kakak dulu tak fikir ape pon.. sebab baru lepas putus cinta kan.. then cakap kat mak ayah.. sape masuk meminang lepas nih, terima jek la.. kakak redha.. maka kakak pun kawen la.. hee~ benda baik.. cepat2 dik.. nanti jemput akak ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..waaah thumbs up!.dont know la hihii..

      Delete
  5. Haha! Bila dah sampai jodohnya, automatik terus bersedia nak kahwin. Tengoklah nanti bila tiba masanya. Hehe

    ReplyDelete
  6. Layout bru ke dik?

    Kawen kene tgu ready mental fzikal. Tp bleh bedal je. Its an agreement that tie ur entire life. Its a oneway ticket :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kak..mood nk tukr layout plak..hihii..men bedal? omg..haha..takutt

      Delete
  7. Sama lah... saya pun, bila fikir2 pasal kawin, takut pun ada.. tanggungjawab nak kena pikul 4 the rest of the life tu...huhu.. cuakk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..tp tkut2 pun nk rsa jgk pnglmn tu..hehe..just kena get ready la

      Delete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net