✍ Blogger Copy Paste

Bismillah.

Night!

Sampai rumah petang tadi terus mandi takut demam sebab masa balik tadi hujan gerimis lagi namun cahaya matahari memancar membelah awan dan bila melintas jalan tadi ada kereta tu bagi kita lalu dulu...heee..alhamdulillah..shining mood level up!

Btw,.kenapa kalau kena hujan je kita akan demam?..cer kabo..!

Pagi tadi masa lecturer mengajar tiba-tiba beliau selitkan perihal blogger dalam lecture beliau..so aku pun terperasan..so aku fokus lebih sket.Haha..nak tahu beliau cakap apa?..haaa..yang blogger-blogger tu semua bukannya baca buku pun..dorang copy paste je info tu dan kamu pun copy paste info tu masuk assignment.

Ini tak termasuk mereka yang berilmu dan menulis sendiri ya..haha..ditujukan khas buat blogger yang copy paste ..aigooo..cari gaduh kaa..haha..aku pun ada copy paste jugak

haha...so nasihatnya..janganlah copy paste aje entri tu..edited la sikit..paraphrase ke..so tak de la sebijik macam owner punya..pastu kalau paraphrase ke kena juga bagi kredit daripada sumber mana..tak boleh main taram je sebab sem ni aku kena buat assignment berkaitan research jadi kebanyakan lecturer banyak tekankan pasal plagiarism dan copy paste nie

Lagi-lagi isu PHD palsu bagai tu kan..bila kita copy paste assignment or research..tak sah la jadinya..ada yang siap kena dakwa dekat mahkamah lagi..diploma..degree.master...PHD..blog.. sowhatever tu semua tak bermakna apa-apa sebab bukan hasil titik peluh kita sendiri..jadi makanya..beringat-ingatlah.

Haha..sentap sungguh.

Selalu yang aku copy paste bulat-bulat letak kat blog ni mengenai cerita-cerita yang terkesan pada diri..but i bagi kredit la..hihi..mai la sama-sama ambil pengajaran kisah-kisah yang dicopy paste ini di sini


maybe akan bertambah la koleksi ni dari masa ke semasa juga..insyaAllah la..hihi...minta halal ya pada yang empunya..MLM pahala namanya ni..haha..tak ada apa la nak cerita dah itu je nak kabo..err..padahal banyak giler! but..

.Elephant In The Room.

Google Image

Till then.

111020160815PM
TUESDAY
HOME RENT HOME

18 comments:

  1. Copy paste.. pernah gak buat masa belajar dulu, cuma bijak sikitlah kira sebab tukar ayat sikit2. Hihi. Isu PHD tak habis2 kan.. cukup2 lah tu. malas dah nak tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.kbnykn student cmtu la but ad jgk student yg x cerdik copy paste sje tnpa ubh2 apa2.mls sungguh.just nk bg awareness la kt org lain jgn ikut cnth tak baik.Hihi

      Delete
  2. Hihi :) tu lebih baik menulis ikut idea sbdiri tp ofkos dengan info yg betul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kak..mybe dri idea org pun ok gak tp dikembngkn la dngn ayt sndiri..and add some point here and there..hihi

      Delete
  3. Bahan2 kt blog patutnya Xboleh dijadikan assignment or research
    Xde sumber rujukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klo blog2 personal mmg x de la p.cik tp klo blog2 yg khas utk info dan pelajaran tu ad sumber rujukannya dan disahkan oleh yg berkenaan boleh je dijdkan sumber rujukan..hehe

      Delete
  4. hahahaha better kalau kita keluarkan idea kita sendiri baru la best nak buat entri

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..apa2 hal kita tnggung sndiri..x de la bersabit ngn org lain..haha

      Delete
  5. Kena belajar mengulas. Ubah sikit-sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..at least dpt improve diri.

      Delete
  6. Itu yg saya berat nak tulis mengenai current issues yg melibatkan fakta or info tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..boleh je kak..fakta bleh bg kredit..and kita ulas guna ayat sndiri.

      Delete
  7. Betul tu..
    Ramai blogger tak bagi rujukan pastu entry pun macam separuh jalan je..
    KAdang2 bila search, semua blog dalam first page google tu karangan dia sebiji sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..kkdg nk hadam info pun takut..betul ke x..huhu

      Delete
  8. hahaha, erk kejap nak ingat balik pernah tak buat jenayah ni :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng..jeng..jeng..dh ingat x?=P

      Delete
  9. hehehe..sentap ya,,ala akak pun ada copy paste jugak dik,,takpe letak credit lah kan,kita appreciate penulis tu,apapun copy paste atau dari karya sendiri,mereka tetap memberi ilmu...orang yg copy paste ni bukan xbagus,cuma dia kurang masa kut nak menelaah...apapun disamping copypaste kita pun ada idea sendiri kan?hehehe...so idea sendiri plus minus copy paste haaa baru nampak menarik entry tu...betul x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak..slh stu cra menghormati penulis sbnr..just mmg kena bg kredit la dri sumber mna ilmu yg kita dapat..so then bila pembaca nk thu lebih lg dorg bleh klik pada sumber..hehehe.

      Delete


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah bless๐Ÿ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having here๐Ÿ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!๐Ÿ‡๐Ÿป

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net