⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

✍ Mengintai di tirai mikroskop

Bismillah.

Serius nak berblogwalking tapi internet serius lembap.Maafkan saya nanti saya cuba berblogwalking kembali.Tengah mencari package internet yang terbaik.Perlu melabur sikitlah demi assignment yang mendatang especially blog.Hahaha.

Ok bye!

Salam jumaat uols! Hari ni ada satu je kelas tutorial iaitu basic pathology sebelah pagi.Alhamdulillah so then sebelah petang macam ni memang sesuailah untuk berblogging itupun kalau internet laju.Sangat heaven lah tapi kalau begini alamat sabar je lah.Dapat post satu entri pun dah kira bersyukur.

Hari ni just buat revision untuk refresh balik otak kitorang untuk kenal balik histology cell under microscope.Masa ambik anatomy sem 1 ada lah tengok dan buat assignment tentang ni tapi maklumlah ..haha.Revision ni penting sebab bersangkut-paut dengan subject basic pathology ni.Nanti tak adalah terkial-kial nak tahu structure mana yang kena kanser.Dan macam mana rupanya structure normal tu lepas kena kanser.

So..seriuslah!

I love to view it! Nampak cantik giloss.Kalau boleh nak jadi pathologist or something like someone yang observe cell saja.Dapat bezakan dan kenal setiap detail tu pun dah rasa..waaah! Haha..sebab tu la decide nak teruskan degree dalam bidang ni but tak tahulah pathway dia betul ke tak..but kalau dapat kerja tak lari dalam bidang ni pun kira bersyukur dah.

Tak adalah rasa macam terkilan kan.Semoga dipermudahkan kerja in future still dalam bidang ni.Allahumma aamiin.

Eh.terbuat confession pulak.

One of the slide yang dilistkan untuk view pagi tadi.

Hi! I'm a muscle!
Sebenarnya cantik lagi view dia ni.Tapi macam biasa kamera henset yang tangkap and light dia asyik lari fokus je so dapatlah view yang ni.Bolehlah..still nampak lagi.Tapi kalau zoom lagi sampai 100x magnification memang superb! Nampak jelas characteristics dia.So bolehlah jelaskan dia muscle apa and segala characteristics dia macam mana etc.

Tapi kalau yang memang dalam bidang ni tengok view ni pun dah tahu ni muscle jenis apa.Haha.Macam tadi each group kena ada wakil sorang present kat depan jelaskan setiap characteristics cell yang di observe macam mana.Nasib baiklah sesat sorang classmate lelaki dekat group kitorang tadi,dia ni memang suka bab-bab volunteer gini.Selamat wa!


A bunch of slides! 

Hahaa..betul tak penjodoh bilangan english aku tu..btw ni antara slide-slide yang ada.Saja nak tunjuk skettt.

Ok la dah pot pet pot pet..nak bagitahu sikit apa maksud pathology ni.Pathology ni terdiri daripada dua perkataan iaitu pathos and logos.Pathos ni maksudnya suffering and logos of course la maksud dia study!.So maksud pathology ialah belajar penderitaan! eh.Haaha..no la..inilah dia kajian tentang penyakit.!

Penyakit ni mempunyai banyak kategori antaranya sebab genetic but kalau nak cerita boleh jadi panjang lebar lagi so..kena masuk kelas lah ! haha..cukup la sampai di sini saja.

Till then!

300920160426PM
FRIDAY
HOME RENT HOME

18 comments:

  1. Dah macam rupa sebuah planet jea... hehehe 。 ◕‿◕。

    ReplyDelete
  2. Hhuhu pening kepala hakak nak memahaminyee.. ades... gut luck mas..

    ReplyDelete
  3. Singgah sini mas,, rajin2 study ya,, x pe lah tu buat investment sikit untuk internet heheh .. Bab2 present memang x boleh lari nak asah communication skill kan ,so kena berani tampil ke depan hiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak..itu la..tp cam membazir lak..bnyk duit abis sbb tenet..haha..itulah..still teragak2 lg nk ke dpn..insyaAllah sem ni nak kasi redahh je..hahaha

      Delete
  4. Seronok pula baca bab2 bio dan sains ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kak klo fhm..klo x..mmg rsa nk guling2 je..haha

      Delete
  5. pathologist? pembantu makmal ke ? hee.. xfhm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang je fiqa tp up skett..haha..pathologist tu pakar kajian penyakit..kiranya keje ni duk perhati cell yg ad mslh atau x kat makml pastu validated kn

      Delete
  6. Ohoiii mek mmg tk tahu lerr bnda cm ni. Bgus mas awk ade knowledge psl cell cell ni haa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ad la skett kak yuni..sbb amik kos ni tu tau sket2 ..n mmg kena tahu la..klo x ssh la nak score..haha

      Delete
  7. Replies
    1. hnya setitis drpd ilmu Allah p.cik..sy tau pun x smpai setitis nih =.=

      Delete
  8. Replies
    1. cntik kn ! nnti i cuba dptkn view yg lg cntik tau..tgk la klo berpeluang..haha

      Delete
  9. Menariknya.. Walaupun tak faham sangat sampai baca dua kali tapi.memang wow.. Akak doaka semoga bila Mas dapat kerja tak lari jUh dari bidang mas skrg nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..insyaAllah kak.tq kak ^_^

      Delete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net