f From View of My Eyes: How to comment without reloading the page?
⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.May Allah grant us a wonderful life.Keep smiling and be positive.Never give up.Let's altogether running towards Allah.May Allah Bless.⚔

How to comment without reloading the page?

Bismillah.

Hi! Ok sebab nak tulis dalam BM memang panjang bebenor lepas tu nak tulis dalam BI ayat memang habis tunggang langgang dan aku tak nak merosakkan mood korang daripada membaca so aku buat ayat biasa *konon. Caca marba jugak..arghh! peduli itu semua..yang penting selesa..hahaha..

Yang ni bukan aku nak ajar tapi aku nak tanya yang pro-pro dekat sini.Sudah lama ku pendam dan ku mencari tetap tidak ku temui..ah! sudah berdrama pulak..ayat melayu purba bak kata sis Reen..hahaha..tersedak minum air..maaf ..maaf..let's be straight..don't corner..corner..hehehe..

Sehari dua ni mood swing aku datang menyerang maka ribut taufan lah blog aku dan tunggang langgang jadinya.Nak tahu apa jadi? Haa..korang kena datang lawat selalu la..malaih aih nak cerita.Pada yang selalu jenguk sini mohon ampun dan maaf tak ada sempena hari apa-apa.Minta maaf la kalau setiap kali datang setiap kali tu ada je yang lain..Jeng..jeng..jeng!

Harap tak heart attack la yer.Memang gini perangai budak ni sejak dulu lagi.Hahaha.Eh..cerita lain pulak..tak fokus betul...
itu la pompuan..ish3...eh! Okay..okay !..Maii tengok apa yang aku nak tanya sangat tu.Ala kalau korang translate tajuk pun dah boleh tahu dah.

This!



Masalah bahagian komen iaitu kita komen sesuatu entri tu tapi yang hampehnya bila komen habis page reload semula semata-mata nak tunggu komen tu published.Ini kalau time internet siput sedut memang aku tinggalkan terus blog tu.

Andd...

Antara contoh blog hampeh tu ialah From View of My Eyes ! Bila dah komen and nak publish terus page reload.Duhh! Bikin berasapp.

Pastu

Antara contoh terbaik blog yang kita komen tapi page tak reload ialah Sebarkan Bahagia cuba korang pergi komen dekat sana and tengok perbezaannya.

Did uols felt the different ? Or is it just me?.

So i do want to ask uols,

How to comment without reloading the page arr?..aiyaa.

170920161029PM
SATURDAY
HOME SWEET HOME

18 comments:

  1. betul tu akak pon ada masalah sama jugak.. bukan tak nak komen.. bila komen loading pulak memanjang... last2 tak terkomen la blog orang ... takut terasa la kan ..padahal kita tengah problem jugak hiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3..last2 tingglkn dlu.nnti dh lju tenet bru dtg blik.dua tiga kali loading =.= haha..maaf la kak klo blog sy gitu

      Delete
  2. haha.. tak sure la cmner.. kena tnye yg lebih arif.. memang kena refresh la kot law tak cmner nk kuar komen tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulh .. yg arif x muncul plak.haha.

      Delete
  3. alamak kite pun tak reti ni, terpaksa redha jelah cmne pun.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..kita x bleh redha lg..haha

      Delete
  4. depends on the template kot.. hurmmm... i nak elaborate pon tak reti.. hehe..
    blog i lagi la.. dah update tapi tak naik2 kat news feed. i dah naik malas nak oter.
    lantaklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..sbr je la kn sis..x pe nnti agak2 rjin oter la lg..huhu.sy sllu cmtu la..bila fed up tingglkn then dh hilang fed up..gigih setting blik >.<

      Delete
    2. iye tu mas. sekarang tengah tunggu semangat naik balik.
      dah semangat balik kang, siaplah belog tu i kerjakan.
      hehehe..

      Delete
    3. okay saya dah perhati betul-betul bila saya komen di blog Mas.
      tiap kali komen, page ni tak reload pon.

      macam di blog saya juga, bila blogger tinggalkan komen; page tak reload pon (ini diakui oleh Mas sendiri kan) tapi bila owner komen/reply komen; page akan reload automatik.

      harap dapat difahami.. hihi... saya pun tak faham kenapa jadi macam tu tapi kira okaylah camtu kan? ^_^

      Delete
    4. seyes ke kak?..haha..klo cmtu kira ok la..tq la naa..hihihi.

      Delete
  5. mek memang komen terus publish so memang kene reload lerr page. ke ade cara tak reload page?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tau la kak..itulh yg sy cri..klo ad mudh org nk komen..hihi..klo blog ringn cam akk x pe kejap je reload hehe

      Delete
  6. Hurm.. X pandai sangat bab2 nie.. X tau nak jawab ape.. Hehehe.. Maaf ye..

    ReplyDelete
  7. WP komen aje.
    lepas tu tekan publish.
    Habis tugas.

    ReplyDelete

Current Status (15 DISEMBER 17) : Fighting for final exam Sem 5 (12 till 20 Dis 17)! May Allah bless💕 this journey! Bittaufiq wannajah!

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net