✍ Praktikal : Habis sudah cyto..


Heartbreaking ...

Nothing much yang aku dapat buat...aku tak buat sebaiknya..dan buku log pun entah apa-apa..tak tahu nak kata apa lah...as usual...memandangkan aku ni memang susah nak mesra dengan orang lebih-lebih lagi lelaki makanya jadilah aku seperti orang yang tak tentu arah..

so guestt whatt?..

Aku just duduk satu tempat tak beranjak..dan kini saatnya...bermula semula...hidayah takkan datang tanpa dicari..dan..ilmu takkan mendekat jika kita menjauhi...

Semoga urusan esok dipermudahkan Allah..allahumma aamiin..

200420140928AM
ROOM 5
RUMAH SEWA

✍ Praktikal : Macam susah jer...

Hari ni mula masuk bahagian buat test..

Buat ABG...darah terpercik kat lab coat..habis kotor..emmm...sedihh..tak ada siapa yang pantau..tak ada siapa yang nak ajar..kena pandai bertanya..kena pandai berdikari sendiri..tapi itulah yang aku lemah sangat..lemah sangat...tak ada kekuatan..asyik mengekor roommate je...sedihh..

Macam patung dah kat situ..macam orang tak tentu arah je...tak tahu nak buat apa kat situ..sedih la rasa...lepas tu tiba-tiba dapat jadual..yess !! pergi lab cyto..horeee !! happy rasa..sampai sana dapat pula ketua unit lelaki..alahai...down sikit...

Tapi still okay lah..dan..guess whatt??..not so much workk...jyeahhh..best wooo..hahaha..tapi esok nak kena soal..so..kena study malam nie.. tskk..tskk..tskk..daa..mudah-mudahan hari esok lebih baik dari hari ni..insyaAllah..allahumma aamiin...

070420140705PM
ROOM.
RUMAH SEWA.

☂ Need advice ? ☂

✍ Praktikal : Seminggu sudahh..

Alhamdulillah.

Setakat ni semuanya okay.Bak kata omputih SO FAR SO GOOOODDD...kan..hehehehe..dan hari ni jugalah baru boleh online..guna broadband wifi roommate..kongsi topup beli..

Nak dijadikan ceritanya...hari first praktikal berdebar-debarlah juga ..pergi pentadbiran..masuk unit latihan then..dibawa ke lab patologi untuk diperkenalkan..dan mulakan latihan...tapi...staff2nya semua happening time perkenalan..malu bak hangg....tak tercakap aku..nak berpaling kat diorang pun segan..dah la majoritinya lelaki...umang aii...dahsat...tapi dah memang aku ni pemalu..+ pemalas..dah..lantak koranglah nak cakap apa pun...malas nak cakap banyak-banyak..takut silap cakap...

Alhamdulillah nasib baiklah juga dapat jumpa sorang dua student praktikal yang peramah..ringan mulut dan baik sangat nak menolong dan tunjuk ajarnya...kalau tak mahunya selamanya kat situ aku jadi batu tak...hohoho...aku ada bawa kamera..tapi segan nak ambil gambar dengan staff..just ambik gambar dengan orang yang ramah je la mudah + gambar sample2..hohoho..

Mudah-mudahan tak sia-sialah praktikal aku kat sana..insyaAllah..banyak juga yang dah aku tahu...bolehlah..walaupun masih cetek lagi...banyak hal yang agak blur-blur juga..tapi insyaAllah tahu sudah..

Yang teruknya pula...hari first lagi kasut aku dah hancur..umang aiii..nak sorokkannya tu susahnya..jalan pun sampai tertanggal la sisa-sisa kasut tu..sampai ada orang perasan sisa-sisa tu..huwaaa..malunya rasa aiii...nasib baik dia tak tuduh aku kalau tak malunya tak tahu nak letak muka di mana dong...

Balik tu terus ajak roommate beli kasut...dan malang memang tak berbau ann...kasut tu pun buat hal...longgar pulak dahhh..bila jalan asyik nak tercabut je..dan memang dah tercabut pun...haiii..nasib badan...terpaksalah tunggu cuti baru beli kasut baru pulak...dan akhirnya..

Alhamdulillah...akhirnya hari ni baru beli kasut baru..tapi jenis sport...tak tahulah boleh pakai ke makmal ke tak..harap-harapnya bolehlah...kalau tak jenuh la aku nak membeli kasut lagi..huwaaa...! cobaannn...dan isnin ni iaitu minggu seterusnya mungkin akan bertukar ke bahagian lain pulak..

dup dap dup dap...semoga segala urusan dipermudahkan Allah..Allahumma aamiin...InsyaAllah..doakan aku ok !Caiyok2!!

050420141141PM
ROOM.
RUMAH SEWA.

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net