✍ Sesatttt

Rabu 19 Mac 2014

Dalam 8.30 pagi lebih kurang gerak dari rumah pergi PJ..patutnya dekat je..alih2..sesat pula hahaha..ini semua salah...?? err..heee..salah masuk lorong lebuhraya daaa..padahal nak pergi tempatnya dekat je..cuma jalan tu yang tak nampak...

Pastu benda ni buat aku terfikir...

Masa aku balik tadi aku nampak sebuah kereta kat depan..and jalan yang sangat panjang...dan banyak pula cabangnya...kita ni bolehlah diibaratkan bagai orang yang memandu kereta tu..dan jalan tu pula diibaratkan jalan kita menuju destinasi...

Yang nak dijadikan ceritanya..kita dah tahu ke mana kita nak pergi..destinasi = Jannah...tapi..kita tak tahu jalan...begitulah diibaratkan keadaan kitorang tadi..rasa sangat pening dan loserr...huhuhuhu...sedih betull !..last2 kitorang pun terpaksalah panggil teksii...dan u know whatt?..

Teksi tu bolehlah diibaratkan orang yang membimbing kita menuju Jannah...The Perfect One !..Sollu alan nabi...! kalau salah arah jangan segan meminta bimbingan...jangan biarkan hidup kita terus tersesat tak jumpa jalan...sampai masa..kita letih...duit dah habis...masa tu lah kita baru sedar...mungkin dah terlambat...terlambattt....

dan..aku pergi PJ sebab nak pergi kolej ambil baucer..ambil baucer kena tunggu 2.30 ptg pulak...dah terlajak waktu sesi pagi macam tu lahh...sempatlah solat zohor kat surau situ...seb baik cepat je dapat baucer..pergi pulak cop mohor kolej nya..alahai...pergi la kat student affair tu..dah la pakai kain..risau aku orang tertinjau dari bawah..wahaha...=.=" not funny at all !

sebelum ambil baucer tu..aku ada kol madam W tanya pasal boleh tak aku nak ambil surat lapor diri kat dia..alih2...cara dia ckp macam tak nak bertanggungjwab..lebih kurang macam...apa ada kena mengena dengan aku pulakk??..bukannya aku nak minta dia bagi..just nak minta tolong ..boleh ke tak ambil kat diaa..aigooo..sabor jer laa...

Itulah aku malas nak jumpa orang..semua tak ada nilai2 murni..apa kau fikir kau murni sangat..??..hahaha..ok sentap sendiri.Alih2..semua lecturer mlt tak de kt kolej utama ..sume ada hal..padahal aku dah bagitahu en.A ..ko tau aku bagitahu kat mana?..kat emaill...takkan dia tak faham kott?..pelik rhh...padahal surat2 y aku suruh dia buat pun aq bgtau kt email je...kan mudah..zaman IT la katakan...

Alih2 dia ke mana..miss S yang dia suruh jumpa pun tak de...dan tanpa perasaan..aku pun membawa pulang baucer buku !! yahooo!!!boleh beli  buku banyak2!!..hahaha..terima kasih kat mak dengan ayah..sian dorng...huhuhu...sabarlah mak ayah..doakan orang pandai berdikari ..nanti tak de lah mak ngn ayah susah lagi..

adesss...asal pedih lak mata nehhh...

190320140754PM
ROOM.
HOME SWEET HOME.

No comments:

Post a Comment


Current Status (22 January 2018) : Semester 6! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!

Dear reader,thank you for having hereπŸ’•I'm appreciated it a lot.I'll get you back sooner or later whatever it takes!πŸ‡πŸ»

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal and lifestyle blog solely belong to Mas FVOME (masfvome@gmail.com).Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually release from the current situation and personal emotion of the blog owner toward the matters.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental chaotic after reading the blog post.The readers must be responsible toward their own reading source.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents in this blog is strictly prohibited for being copy and published on any social media,websites and books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

Most pictures credited to Google Image.If there is yours,please claim it to masfvome@gmail.com for the further action.

Plagiarisma.Net