⚔ Welcome To From View of My Eyes.This is a Personal Blog.You are allowed to read the blog post as long as you have a good intention.If you're not,please leave without sound.May Allah Bless.⚔

8 Ramadhan 1434 H : Selipar tertanggal..Opss! *Pics


Alhamdulillah kerana masih diberikan peluang untuk hidup buat sekian kalinya.Moga tidak sia-sia mengisi perjalanan dalam hidup ini.Semalam(Hari Selasa) full.One day rasa penat huhuhu.Sampai tidur nyenyak sungguhlah.Nyaris subuh terlajak.

Pagi semalam aku bangun awal.Segera bersiap untuk pergi kelas.Pergi rumah kawan dulu untuk pergi sama-sama.Aku ketuk pintu tak ada orang buka.Okey.Aku pun pergilah sendiri.Gagahkan diri walaupun takut-takut berani.Hahaha.Then,baru nak turun nampak depan mata aku sendiri..

"Bassss !!!! Huwaa..kenapa pergi dulu.." .Hati aku menjerit.

Dengan muka sedihnya aku pun naiklah rumah balik.Masuk bilik.Online ! eheh!Tiba-tiba kawan aku mesej.Tanya dah pergi ke.Katanya dia tertidur.Oh yeah !Kita pergi sama-samalah !Aku baru nak online ! Aigooo.Takpelah.Aku pun pergilah rumah kawan aku.Tunggu dia.Then sama-sama gerak.Bas seterusnya pula dah gerak.Huwaa.Keciwa lagi.

Kitorang pun tunggu bas seterusnya dan ini kali terbaiklahh! Ini makan dia.Studentnya ramai la pula.Duduklah kau kat tangga tu haa.Yang selebihnya sanggup tunggu bas seterusnya.Aku.Malaslah nak tunggu.Naik jer la.Tangga pun tangga lah.Asal dapat duduk.Eleyh.Macam tak biasa kan.



Dalam perjalanan.Bosan sungguh rasa hati.So dengarlah lagu huhuhu.Sesak kott jalan.Traffic Jam.Biasalah manusia berpusu-pusu mengejar masa ke tempat kerja.Alangkah indahnya kalau macam tu la berpusu-pusu mengerjakan solat di awal waktu dan kebaikan tanpa henti.Moga saja tak lama lagi.Allahumma amiin.

Sampai kolej.Takde benda nak buat pun seawal pagi ni.Kitorang gerak pergi library.Apa lagi.Tak ada port lain nak lepak dah.Online lagi.Aduyaii.Bosan.Kawan aku online dulu.Aku ambil la buku apa-apa baca kejap.Hohoho.Minda tak boleh fokus pada buku.Termenung jauh nun di dalam buku tuh.



Dah bosan selak-selak buku aku pun cari komputer.Apa lagi online lah ! Hoho.Bosan juga.Tak tahu nak buat apa.Baca artikel lah apa lagi.Laju je taip address Angel Pakai Gucci kan.Kat mana-mana pun teringat itu je.Wah gitu!Ada lah juga beberapa address yang aku ingat.

Okey kelas.Lambat lagi daaa.Lepas zohor baru kelas kott.Dah bosan tahap gaban aku meng'Online" + mengantuk pula.Baik lepak surau pula.Huhuhu.Ada niat nak marathon Al-Quran kat surau walaupun mata macam stimm je kott.Apa lagi geraklah pergi surau.Ok tak ngantuk.Marathon jap.Then,tido kejap.Then,tidur.Then,tunggu zohor.Done.

Dan korang nak tahu tak? Astaghfirullah al'adzim.Memanglah tak pe.Korang ABC.Tapi agaklah sikit.Yang lain puasa tak reti nak beradab ke? Siap buat jamuan bertiga lagi.Haiillaaa.Di manakah terletaknya malumu? Di lubang hidungmu kah? Atau di kepala lututmu? Apa pun tak boleh daa.Sabar jer la aku kat situ.Sabar sabar sabar.Puasa la sayang.Sabor je la.Dan lagi yang menurunkan kesabarannya bila mana ketibaan hamba-hamba Allah ke dalam surau tak reti-reti nak tutup pintu.Hailla.Sabor lagi.

Dah dah gerak gerak.Kelas.Bikin panas je hati ini.



Aku dan kawan aku pun geraklah ke kelas.Holamakk.Untuk kesekian kalinya.Aku punya turn untuk present hari ni.Hahaha.Kawan aku mesej suruh pergi untuk ambil slide mana yang perlu dibaca.Walaupun cuak buat relaks saja.Sementara menunggu group lain buat present.Aku tanyalah pada group apa yang perlu aku baca.Huhuhu.Sampai dah masa dia.


  Sampai time aku terus aku baca laju.Walaupun lidah berbelit-belit dengan tak tahu macam mana nak sebut perkataan english tu.Aku baca saja.Dan buat gaya relaks walaupun aku tak tahu macam mana keadaan aku masa tu ...perset..eh..Pedulikan semua itu.Kesah ke aku? Haha.Yang penting bahagian aku perlu segera dilaksanakan.Huhu.Alhamdulillah.Selamat akhirnya.

Ok done.Gambar tu presentation group yang terakhir buat hari semalam.To be continue.. minggu depan.Balik yeah ! Tak lama lagi hujan pula.Habislah daku basah kuyup bersama kawan-kawan.Bas pula datangnya lambat.Tunggu punya tunggu punya tunggu sampai hujan lebat sampai tempias kat stesen bas.Puas angkat kaki last-last biarkan je lah air mengalir.Alang-alang dah basah.Biar basah semua la kan.Huhuhu.



Bas pun sampai.Alhamdulillah.Redha sikit hujan.Dan akhirnya naik bas berebut juga.Aku dapat second.Berebut dengan kawan kat sebelah haha.Sedia pintu buka jer terus serbu.Dah la tuhh.Boleh pula selipar aku tertanggal time naik tuhh.Selipar aku ! Aku kutip balik.Pilih tempat duduk dalam bas then baru sarung balik.Huhhu.Bukan tak biasa selipar tertanggal time naik bas.

Biasalah bila berebut-rebut macam tu kan.Huuu.Apa boleh buat redha jer la.Alah tegal biasa.Biasa rh bro ! Segan pun hilang.Well,i'am a senior.Kekekekeke.

Panjang lak aii.Yer la cerita untuk seharian.Umang aii..nak dekat 12 malam dah tak siap cerita lagi.Huhu..Aku dapat pergi terawih malam semalam dengan kawan-kawan.Seronok rasa.First terawih dalam bulan ramadhan nih.Tapi so sad tak ada tazkirah.Solat terawihnya pun kejap je.Maybe sebab imam yang dijemput tu nak cepat kott.So baliklah dengan sedikit kechiwa.


Dan tadi ada lab untuk proses fixation.Entah apa-apa.Malas nak cerita apa yang terjadi.Serabut to the down.Huhuhu.Tak ku heran itu semua.Ikut kamulah.Kalau itu kata kamu aku ikut je asalkan baik untuk aku juga.


Dan habis lab balik solat Asar dan relaks-relakskan badan.Online kejap.Asyik online jer.Aiseyh.Aku pun bosan online yer huhuhu.Pastu kawan-kawan ajak pergi Bazar.Berbelah bagi antara nak pergi atau tidak.Lastly ikut jer la walaupun tak tahu nak beli apa...Yang hado ! Aku beli satay ayam 5 cucuk dan satay lembu 5 cucuk.Semuanya lima ringgit.

Alhamdulillah.Akhirnya finish buat ramadhan yang ke 8.Moga esok menjadi hari yang lebih baik buat kita.Maafkan saja kesilapan orang yang menyakiti kita.Allahumma amiin.

180720131250AM
KHAMIS MALAM
HOSTEL IDAMAN
LEPAK-LEPAK JUNIOR

No comments:

Post a Comment

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah bless💕 this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net