Carikan hati aku pleasee~

Bismillah.

Alhamdulillah lama tak bersiaran.Sekali aku buka facebook ternampak la Sis Hawa post pasal siapa blogger pantai timur.I komen la then sis Hawa suruh pm untuk dimasukkan dalam group.Jadi saya dah ada group! #BloggerPantaiTimur

Tapi aku dah lama tak update ni.Buzy uols.Dah start buat FYP lepas tu esok mula quiz biostatistics.Mati la nakk😢 Minggu ni akan mula sibuk dengan mid term untuk certain subjek.Lepas minggu ni cuti mid sem seminggu.Naik cuti terus mid sem untuk subjek yang berbaki.

Bila aku tengok subjek tak adalah berat sangat.Apa yang berat ialah aku tak ada hati sekarang ni.Bukan sekarang je tapi kebanyakan waktu.Ke mana harus aku cari hati untuk menghabiskan degree yang berbaki ini😢 Merangkak rasanya untuk menghabiskan degree yang masih berbaki 2 sem je lagi.

Dari kampung singgah ke Majlis Walimatul Urus Perdana anak buah atok belah mak.Oh my! Tension.tak ada tempat duduk..lebih 8 pasangan pengantin diraikan.Maka berhuhuhu la makan di tepi-tepian batu sebelah khemah beramai-ramai..

Dari sana family hantar ke ktm untuk balik semula ke rumah sewa.Ditakdirkan aku senyum dengan seorang perempuan di sebelah.Ehh! Peramah pula kakak ni.Kebetulan rajin pula aku berbasa basi.Maka tahulah asalnya kakak ni dari Palembang.Point yang selalu ditekankan..berbisneslah! Omg!

Keuntungan yang dia peroleh hasil berniaga berlipat kali ganda.Katanya akan kembali ke tempat asal dan buka perniagaan di sana lepas dah beberapa tahun duduk sini dan tahu serba serbi teori perniagaan.Sehingga la beralih ke cerita rumah tangga.Rupanya dia bercerai sudah.Lelakinya kaki pukul sebab menagih dadah.Kaya pun kaya tapi katanya tak pandang tu semua.

Semua yang kakak tu cakap penuh keredhaan dan pengalaman mengajarnya lebih tabah.Katanya dulu lelakinya hanya pemarah orangnya tapi bila dah kahwin jadi kaki pukul pula.Aisehh! Dia seriusly sangat baik.Andai itu takdirnya.Ada hikmah la.Katanya dia bawa hati yang terluka terbang ke Malaysia mencari kerja.Pengorbanan yang harus dibayar.Anaknya ditinggalkan dengan ibunya di sana.

Sekarang alhamdulillah masyukk! Sejak kerja,dia dah mampu beli rumah dan tanah di halamannya sendiri.Kini modal dia dah lebih daripada cukup untuk kembali pulang ke tanah air.Terharu! Luka yang mendapat pulangan yang berbaloi-baloi.Sangat menjaga pergaulan.Ramai nakkan dia di sini..cantik pun cantik tapi dia tak nak sebab dia nak pulang ke kampung halaman.

Bagusnya kakak ni.Sayangkan kampung halamannya.Bisnes?hmmm....😰 kaya tu kaya tapi tak terbuka hati lagi..ehh..lupa..bukan tak terbuka hati...aku tak ada hatiii😭 Housemates tengah berjemaah study biostat aku tengah menaip pula..hahaha..okay gerak lu! I ada tutor lain sebenarnya dekat rooftop! Daaa..see yaa!

10 Sept 2017
20:38 PM
2-3A-3A

6 comments:

  1. Amboi gambar... emergency call... hihi... bukakan hati untuk bisnes... untuk survival bakal graduan... susah cari keje sekarang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. πŸ˜₯ klo x minat cmne..huhuhu..aigoo

      Delete
  2. hehehe..kira mas ni peramah jigalah ya boleh org tu tercerita semua...ilove business too..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak mmg jiwa bisnes tu..haha..X la..org tu yg ramah sgt

      Delete
  3. bisnes?dgr pengalamn orang seronok..tp kena kuat sungguh

    ReplyDelete
  4. Kan..lg2 bila thu keuntungn yg berlipat kli gnda..

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net