✍ Habis dah cuti ~😔

Sebelum menginjak 12 malam...

Nak menulis satu entri.Esok dah nak balik.Huwaaa..kejapnya cuti.Tup tap tup tap.Dah habis masa dekat kampung.Kenapalah kejap je cuti ni rasa.Sepantas kilat,selaju cahaya masa pun dah habis untuk bersukaria.Lepas ni kena hadap sakit otak untuk due date assignments,projects dan final exam.

"Semoga berbaloi sakit otak untuk semua ini.."

Hidup student begini.Hidup makan gaji begitu.Hidup penuh erti.Hidup yang bagaimana yang kau mahukan?Itu kau pilih sendiri.Bermetafora rasa pula jadinya entri ni nanti.Hahaha.Nak tulis biasa-biasa je tapi tak ada apa sangat yang nak diceritakan.Saja nak menarikan jari-jemari di atas papan kekunci.

Hampir ke 12 malam lagi beberapa puluh minit.Tak sampai beberapa saat lagi.Ok la.Happy blogging guys.Nak juga cari alternatif macam mana nak buat income guna blog tapi masih shy-shy cat.Tak pun cari kerja part-time.Masih memikir dan sedang mengintai peluang.Desakan hidup sebagai seorang pelajar yang punya banyak masa.Kebanyakan orang kata.Tapi tak punya cukup duit untuk menampung kehidupan.

                  "Engkau semakin dewasa berjiwa merdeka.."

Tapi mencukupi tu dah tentu alhamdulillah.

Tapi kos makin meningkat.Nak minta PAMA jadi serba-salah.Dah besar.Hidup selama ni patutnya dah jana income sendiri dan bagi PAMA rehat tapi.....

"..Sedang dia semakin tua..membilang usia.."

Tak mampu ku beri emas permata.Semoga Allah membalas kebaikan yang banyak buatmu.Semoga Allah memberi yang terbaik dari sisinya kerana jasa-jasamu mendidik kami anak-anakmu...mak ..ayah...

Kembali ke sekolah !

Bye-bye for tonight !

Google Image

No comments:

Post a Comment

Current Status (11 JULY 17) :" Sedang berhempas pulas menyelamatkan semangat yang timbul tenggelam"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net