Featured

🎁 Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru (18 Mei 17)

Bismillah


Click on banner

#Follower yang ke 1354 
Youtube subcriber (Mastura Nasarudin)

🎁 Adidas UEFA Champions League Arena Edition Giveaway (5 Mei 17)

Bismillah

Click on banner !

✍ Now i can breathe ❤

Can you feel my breathe?

I'm afraidd !! I'm afraid ..i'm afraid to breathe.i didn't have a chance to read Novel Breathe by Dr Beni.Omg! My heart beating fast as fast as the novel got sold out! I knew that the novel sold out as it have been posted on twitter that today only have 200 copy of the novel!!

.But the light is shine on me *lyrics as DrOne offered on twitter that he will buy who want that novel!Just felt lucky i saw the offer ! So chance rarely come twice! I said yess !! Excited to have it after this sem break ! I give my house rent address as i want to read it as soon as i return there !Actually i have ordered the novel to my friend but she will going to PWTC only after work.So not today ! 

          "Kenapalah kau mid sem break masa PBAKL tengah rancak??"

Thank so much DrOne,just moved to think that DrOne willingly bought the novel for us.Add on that he also got  the signature of Dr Beni! Omg !! How lucky we are !.My adrenalin is rushing throughout of the body !Dont know why but i really look forward for this novel!! I also joined the contest for that novel on twitter to get it for free but other contestants just so damn good.😞
My Quote : Malay Version  Just love my own quote πŸ˜† SS
Another books that i want the most are all from the bloggers.As i grown up from reading their blog.They are  Inche Gabbana,Mato,Teme and just lately Dr Beni ! But this year the economy not that stable for me to buy their book.Except for Dr Beni ! By hook or by crook i must have this novel ! for me breathe calmly until the end of this year.πŸ˜‚Hoping the best for this novel.Excited to know the contents.As his blog content,his tweets indeed motivated and deep straightly to my heart.Ceewahh ! 

Till then.


🎁 1st Giveway By FWS (1 Mei 17)

Bismillah

Click on banner


Syarat-syarat
1. Blogger Malaysia

2. Follow Instagram :

3. Follow blog :

4. Follow  G+

5. Like FB

6. Follow twitter (yang tak ada, dikecualikan)

7. Klik Nuffnang

8. Klik Iklan *tunggu hingga habis loading*
1 | 2 | 3 |

_______________________
MY IG : mas_fvome

웃 Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com (1 Mei 17)

Bismillah



Syarat-syarat penyertaan.

1. Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com"
2. Letakkan gambar banner segmen dekat atas ni dan backlink kan ke page ini semula.
3. Follow blog kasihjuju.com.
4. Like page Kasih Juju di Facebook -->

5. Follow instagram saya --> helmijulia

ツ Segmen Sweetlicious Bloglist #SugarTreats2017 (3 May 17)

Bismillah

Click on banner


웃 Segmen Bloglist by Saghah (8 May 17)

Bismillah

Click on banner

🎁 Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini (9 Mei 17)

Bismillah

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini
Sumber Gambar

Syarat - syarat :
1. Ada blog dan akaun instagram. (takde blog boleh join)
2. Tak ada akaun instagram, tak boleh join. 

Cara mudah menyertai giveaway (blog):
1. Buat tajuk Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini
2. Like gambar :
https://www.instagram.com/p/BTVSwEhDAbQ/ ,
https://www.instagram.com/p/BTZN2Wdh8sE/ dan
https://www.instagram.com/p/BTYrjb8jdfC/

웃 Segmen Bloglist Blog Tiara Sapphire(8 Mei 17)

Bismillah

Click on banner


🎁 Giveaway Dior Miniature Perfume Mini (1 Mei 17)

Bismillah

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

웃 I AM BLOGLISTED BY MRS PIP (30 Apr 17)

Bismillah




웃 Seorang Syed Nak Bloglist! (30 Apr 17)

Bismillah


Syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"

1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal)

Kenapa saya mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed? susahnya soalan ni πŸ˜‚
Cliche nya selain dapat upgradekan sikit blog di mata google ..mana la tahu orang terclick pula blog saya ketika berada di dalam bloglist itu.Mari la melawat blog saya yang tak seberapa ini.Lebih ramai lebih meriah gitu.

Short Review

Blog seorang Syed ni memang tak dapat dinafikan penuh dengan info dan input-input yang berguna.Walaupun ia cikgu tapi tulisan tak la formal tapi secara santai jadinya tak adalah mengantuk sangat nak habiskan baca entrinya.Selain tu,serius terpesona betul dengan gambar-gambar dalam blog cikgu Syed ni.Cantik yang amat.Memang professional photographer la kott.+ Banyak pengalaman yang boleh dibaca di blog Seorang Syed ni.Tak habis godek lagi.First masuk blog cikgu ni nampak dah kekemasan blognya.Kalah pompuan.
Hohoo.Ok bye!


🎁 Mini Giveaway By Wawa (30 Apr 17)

Bismillah

Click on Banner

Syarat-syarat

πŸ’œ Buat entry bertajuk "Mini Giveaway By Wawa"
πŸ’œ Follow/like semua syarat sponsor
πŸ’œ Tinggalkan link entry, id ig & nama fb di ruangan komen


Syarat Sponsor

πŸ’¦ Follow Blog πŸ’¦
Wawa | Sha | Belogs JM | Elsa | CCL | Radhia

πŸ’₯ Follow Fb πŸ’₯
Wawa | Belogs JM

πŸ’’ Follow Ig πŸ’’
Sha | Elsa

πŸ’— Like Page πŸ’—
Wawa

πŸ‘‰ Klik iklan di blog *smpai hbis loading πŸ‘ˆ
Sha | Radhia

πŸ’¦ Add G+ πŸ’¦
Radhia

🎁 Giveaway Pikachu Luggage Tag by KasihkuAmani(27 Mei 17)

Bismillah

Click on banner

Anda suka tak kalau Sha buat Giveaway dan bagi hadiah buku? Kenapa?

😘suka!sebab dapat buku free,tambah entri blog +hahhaa..jujur tak😜

웃 Segmen Mencari Bloglist by Mya (26 Mei 17)

Bismillah.



Syarat Wajib:

1.Follow blog MYA

2.Buat entri bertajuk "Segmen Mencari Bloglist by Mya",klik pada banner untuk selanjutnya!

Segmen Tamat: 26 Mei 2017

🎁 GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW (26 May 17)

Bismillah.


Syarat-syarat:

1. Wajib follow blog BCSB.


2. Wajib follow Google Plus

3. Follow IG bagi yang ada akaun IG. 

4. Tulis entri bertajuk GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW,klik on banner !


Tempoh GA:

 26.04.2017 - 26.05.2017 ( sebulan) 


☂ Orang yang ikhlas ☂


✍Welcome 1 Syaaban 1438 H! Mid sem break!

Bismillah.

Alhamdulillah.

I just arrived at home this zuhr! Home sweet home..now is time for mid sem break so insyaAllah i will update frequently..Hihii...segmen,giveaway and anything wait for mee! No one should not escaped.

By the way today also is 1 Syaaban 1438 H so uols watch out! A month more to go! Ramadhan will arrive😍Ramadhan will arrive😍 May our imaan and taqwa will improve a lot during this ramadhan.May we will meet ramadhan a month from now on.

Let's upgrade ourself to be a better muslim/muslimah for our future dunya and akhirah!!💖

May we all will meet in Jannah altogether.Allahumma aamiin😘

Just it for now.Till then!

16 : 06
Thursday
27 April 2017
Home Sweet Home

✍ Makan Pizza viral wuuuu!

Bismillah.

Hi! Entry sebelum ni saya ada bagitahu kan nak pergi makan tempat best kan..ahaa! Sekarang i nak cerita la nie.Petang tadi dalam pukul 3 petang gerak dari rumah untuk pergi site visit dekat kampung berdekatan untuk projek salah satu daripada subjek sem ni.Banyak kontroversi juga la pasal projek ni yang mana benda ni melibatkan banyak pihak tapi tak nak cerita yang tu..blergghh..

Alang-alang kami pergi site visit ..lepas tu apa lagi! Kami pergi la tempat yang dikatakan viral pizza dia tu..aisehh..sebenarnya aku tak tahu pun viral..housemate la yang cakap dan dorang dah rancang dengan classmate nak pergi makan situ.

Haaa...apa lagi alang-alang tu terus pergi hari ni...lepas je pusing-pusing site visit terus pergi cari tempat tu..ala tak adalah jauh sangat dari tempat kami..dari tempat kami dua tol tapi kalau dari site visit satu tol je..
Masa dalam perjalanan ke situ..kitorang whatsapp la tempat tu tanya buka tak hari nie..oh buka katanya..dari jam 5 pm hingga 12 pm..kedai ni katanya memang buka waktu tu je menurut housemate...jadi sampai tempat tu..fuhh..awalnya...52 minit awal ..semangat betul kauu!

Rasa macam spy pula duk usha tempat tu
Maka berlepaking la kami dulu dalam kereta sementara dari kejauhan menunggu kedai tu buka..diselang seli pengalaman seram si classmate ini..wohoo..fiksyen syasya betul!Cerita punya cerita dah pukul 5pm..yezza! Tak sabar nak rasa..lapar dah nie..Tepat je pukul 5 pm terus serbu! Alamak..malu pula nak masuk..kami yang first..bertolak-tolak pula siapa jalan dulu..lepas tu cari tempat yang selesa..mula-mula dekat bawah lepas tu nampak satu tempat tengah ni..macam strategik gitu.cantik pun cantik..so kami decide nak duduk dekat situ walaupun pada mulanya was-was boleh ke duduk dekat situ

Kami duduk dekat dengan kolam ..hehee
Apa pula tak boleh..takkan la owner letak kerusi dekat situ saja-saja kan..huhuu..adoii..buat malu betul...bertolak-tolakan lagi..biasalah perempuan Melayu terakhir..nak duduk tempat yang kita berkenan pun malu apatah lagi bila nampak jodoh..eh!...dah elok duduk lama sikit dekat situ air pun sampai..aku pesan milo ais dibaginya milo panas dan ais..haaa..ko tengok aku tuang milo ke dalam ais macam mana..style tak? 😭

Habis bakal mak mertua reject..alahai macam mana nak kahwin nie..punah harapan 
Lepas tu satu-satu makanan sampai..dimulakan dengan pizza..wuhuuu..semua teruja buka kotak pizza nie..hahaha..tak sabar nak makan tapi kena tunggu dulu side dishes sampai wooo..

melelehhh kauu!
Yeay! akhirnya side dishes dah sampai..apa nama makanan ni wehh..bukan aku yang order ..depa yang order..hahaha..ok..rasa macam something wrong bila tulis hahaha nie..=.= mungkin sebab Pak Cik Adam ..hi Pak cik! komen entri saya..aisehh..dia cakap ini entri ke sebelas dia baca orang tulis "hahaha.." Oh my...pak cik sangat mengganggu la idea saya nak tulis entri..hohoo ok bye!

Wuuu..mengancam ! itulah sup mushroom kalau tak silap..hihii
Yeayy ! ! Dah boleh makan..!!! semua side dishes dah sampai..yumm! yumm!! yumm!!! 

Nampak tak..wuuuu!! sangat menyelerakan..taste minah salleh sangattt
Wahh classmate aku cakap lagi sedap daripada pizza hut..upss..rotinya lembut gituuu....wuuu..mengancam..aku pula kekenyangan lepas melantak lasagna..Allahu...last piece pizza dah la besar..lupa pula nak cakap..kami pesan hawaii pizza..bila makan nenas dia rasa macam pahit pula..hahaa..maklumlah bukan lidah minah salleh..mesti gara-gara banyak sangat makan mozarella ni..dah habis makan..kita wefieee ♡ 

Kami dah kenyang !
wajibkan wefiee korang..hahaha tapi aku tak rajin wefiee kecuali untuk blog..eh ye ke...kihkihkihh.. tapi misteri tiba-tiba lampu semua terpadam dimulakan dengan air pancur terhenti dengan sendirinya..ohooo! Alamak kenapa wehh? Misteri apakah ini..dah la tadi cerita seram..seram..Oh maybe tak ada elektrik kott..huhuuu...tepat pada masanya kami dah habis makan pun! hohooo

Boleh jadi duta tak..ahaha..
Ok dah gerak balik jom! sekian cerita kami makan dekat tempat makan yang viral ini..eh dekat mana tempat ni ea..dekat Sungai Sikamat Kajang kott..yang penting dekat-dekat situ..hahaha..aku pun tak tahu alamat penuh dia..=.= ikut kawan jaaa..hehehee...hang pandai-pandai la cari sendiri kalau nak makan..itu diaa !



Ok la panjang nauu dan banyak masa diambil nak update entri ni..huhu..alang-alang housemates nak pergi surau buat kerja..al maklumlah surau kami wi-fi laju..hihii..so bolehlah update blog panjang berjela..nak dijadikan cerita masa kami dekat sini housemate pulakk buat fiksyen shasha ..ishh..lemah betul..nasib baik kejap je dia cakap..tu nanti aku cerita entri lain..sekian dahulu..have a sweet dream! Dream high!! Esok ada join program doakanlah saya rajin update lagi..heee.Peace!

10 : 30 PM
21 April 2017
Surau Hostel


✍ Bersandarlah di bahuku 🎢

Bismillah.

Hi uols,Salam jumaat.

Semoga menjadi hari jumaat yang terindah dalam hidup kita.😊      Harapan itu selalu ada.

Kenapa?

Kenapa bersandarlah di bahuku?           Hihii..bukanlah nak ajak korang bersandar dekat bahu aku..omg! Tapi no problem je pada yang ada masalah apa-apa saya sudi menjadi pendengar yang setia.Pakar dalam mendengar masalah  nie..hahhaa..jangan risau rahsia anda selamat dengan saya sebab saya takkan ingat apa yang korang luahkan lepas beberapa ketika😂 Short term memory namanya.

Dengar tak lagu tema baru lagu blog saya ni? Haaa..itulah ceritanya..Gedik kaaa..hahaa.harapnya tak la sangat.
Saja nak membuai perasaan..i dah move on ok...move on slow-slow..lagu ni sedap pula dekat pendengaran sebab catchy..seberapa lama lagu ni jadi tema?selama aku tak bosan ..bila dah bosan nanti tukar laa..hehee.
Sementara tu layankan je la..sebelum ni lagu ost korean drama sebab baru habis tengok cerita tu..lepas tu demam cerita tu dah habis maka teringat pula lagu nie..maka di sinilah ia didendangkan🎶🎼

Hari ni cadang dengan kawan nak makan dekat tempat best punyaa!Di manakah ? Stay tunee~♡

11: 43
21 April 2017
2-3A-3A

☂ Jadilah seperti sepohon pokok ☂


✍ Mid sem settle!

Bismillah.

Alhamdulillah..habis dah midsem pharmaco..bolehlah jawab sikit-sikit hahaa..Tak adalah terpinga-pinga sangat ..bolehlah kalau nak goreng tu..semoga markah pun baik-baiklah hendaknya..💖

Walaweh lama dah rasa tinggalkan blog ni..kesian dia tuan dia busy sangat dengan dunia study..ececee..konon..padahal 👉👈 ..hehe..insyaallah lagi..ish..ish2..ish..nak berazam semula..nak update blog dengan kerap..hahaha..

Saya update pun guna phone tau..tak sempat nak berpoya-poya lama dengan blog ni..so update dekat phone pun dah ok rasanya..lagi satu nak.berblogwalking pun maybe dengan phone jugak..slow-slow start.

Walaupun line pun nokharom katanya orang tapi kalau buka  hotspot dekat laptop lagilah dua kali ganda nokharom!!😂😂

Ingat nak share revision subjek juga la kalau rajin..hopefully..at the same time benda ni akan tolong mengingatkan kita juga..we'll see!

Sekian dahulu..pepehal..saya update lagi..see ya!

15 : 59
20 April 2017
2-3A-3A

✍ Ok! Selamat tinggal perasaan!

Tersentak.

Tersentap tiba-tiba.

Tengah scroll Facebook mulalah jumpa kenangan kenangan lama.Sangat mengimbau kenangan.Tentang hati dan perasaan.OMG!

Sedihnya harapan sudah hancur berkecai.Hahahaa.Harapan dalam mainan perasaan sebenarnya.Bukannya serius tapi tulusly besar harapan tu sebenarnya..hehhehe.

Tapi kita kena terima takdir.Lambat tahu tatkala harapan semakin lama semakin menggunung.Sedihh..wuwuuwuwu..sangat sedih hati ini..

So kena move on la sekarang ni.Jyeahh!! Hidup ini bukanlah hanya menanti sesiapa tetapi untuk mentaati ilahi.Semoga kekal tsabat! Fighting!

Saya konklusikan ia sebagai satu petunjuk dari Allah.Allah daripadamu aku datang kepadamu jua aku kembali! Teguhkan diri ini dalam perjalanan menujuMu.Allahumma aamiin.

Cheers!

22 : 13
19 April 2017
2-3A-3A

♪Jaringan Waktu ♪

Waktu.

Demi waktu itu.

Hanya terhanyut seketika mengikut bisikan hawa nafsu tidak mampu memutarkan kembali waktu.

Seringkali waktu senggang itu dijadikan modal untuk membentuk suasana kelalaian.Bukan sekali dua namun kerana didikan persekitaran yang telah sebati dalam diri.

Apa yang kau mahu lagi.Selangkah demi selangkah hanya mengikut nafsu yang tiada bertepi.Yang liar sukar dijinakkan jika tiada cita-cita untuk memperbaiki.

Pandanglah dirimu.

Apa hidupmu hanya sekitar waktu itu saja?Berpusing-pusing dalam kelalaian.Hanya ingin berpoya-poya tanpa arah yang benar? Sejenak.Renungilah masa seminit ke depan.

Andai nyawa ditarik keluar dari badan ke manakah lagi akan kau sandarkan harapan? Apakah hujahmu untuk selamat dari kebinasaan?

Fikirkanlah demi waktu yang tiada bertepian demi hidupmu yang abadi tiada lagi kematian selepas kematian.

13 April 2017
20 : 04
2-3A-3A

✍ Wake me up inside

Bismillah.

Yeahh..always not in the mood to update the blog..now i'm trying using the phone..maybe will be much more  easier and let me update frequently..

Just wanna said that i think that i just withdraw one of the subject that i'm taking this semester..guess what..the fee for the subject actually still need to be paid..but will be added as a additional cost when i graduate later..

I'm hesitate but i can't think anymore..then i just decided to withdraw the subject anyway..like a crazy decision..a lot of money needed to make it clear..it just same as i'm taking the subject.but what could i do..i just can't carry on with the subject..

Seriously i didn't know ..i just want to let it go..i think that this semester is the harder than before..😭 i didnt have the Ace and motivation to going smoothly..whatever motivation that i said not from the inner peace of myself..it was the fake one.

I hope i will survive ..hoping...wake me up inside! Wake me up inside!

Till then.

06 :16
13 April 2017
2-3A-3A

✍ Welcome April

Bismillah.

Welcome April.

Hey bloggers ! How are you doing.

Hey blog..sorry for not update you.Such a hectic time to write on you.

I did not write in English for a long time.I dont think that i do anything to improve my english.As i have been busy with the lectures that come without stop.As usually,excuses.There is no time to learnt in detail.This degree is not the time to learning but actually a time we do our bests and expressed that what we have.

I eventually really depressed with this situation.

I continue my studies to learning and add the knowledges and skills value but instead i was pushed with the pressure that i should already know these things in a fastest way.I thought that i can be relaxed and enjoyed the moment.I want to study while taking the lesson.Instead of my weaknesses showing a lot in this duration.How much more i can take..i can't guarantee..but i'm confident that Allah will always guide me along the ways.May Allah ease everything for me.

When people have been provided with the skills and knowledgeable.

Whilst

I'm still blur and slow to pick up than other.

This monday,the mid sem exam will be start for one of the subject.And i should be prepared but the atmosphere really depress me.But want it or not..the exam will still going..our heart will always beat to the sound.

♪ Lub dap lup dap ♪ 

Until Allah calling for us.

Still..fighting dear self !! There are still hope until the last breath.

Stay Strong ! No choice.

Google Image

To Uols too.Fighting!!


Mas_FVOME
11 : 30 PM
1 APRIL 2017
HOME SWEET HOME


Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net