Featured

♪ Titisan kesakitan ♪

Hati.

Dirobek berkali-kali oleh pemikiran orang sekiling.Memandang enteng.Memandang rendah tak pernah sesekali menenangkan.Hanya mahu menang.

Dia.

Meluah perasaan inginkan empati namun tak pernah memberi simpati pada yang mendengar.Terasa tiada keikhlasan mendengar setiap luahan.Mungkin yang empunya rasa turut serupa.Namun terasa lebih teruk ia dipinggirkan umpama jauh di hujung lautan yang tak bertepi.

Air mata.

Menitis tak pernah berhenti sehingga terasa sesak di dada.Pujukan pada diri hanya kalimah ilahi.Namun hati yang tersakiti sukar untuk menghentikan pemikiran yang datang berkali-kali.Meruntuhkan self-esteem pada diri.Mengapa hanya aku.Mengapa hanya aku.Mengapa hanya aku.Mengapa hanya aku..mengapa hanya aku yang tersakiti..

Yang tersakiti...

Google Image

250320171232AM
Sabtu.
2-3A-3A
Mas_FVOME

Wordless Wednesday : Happy Birthday P.Ramlee 88th


🎁 Uyul Rosli 1st Giveaway (24 Mac 17 | 11.59 PM)

Bismillah.

Click on Banner


Mula : Jam 1:00pm, 17 Mac 2017 (Jumaat

Tamat : Jam 11:59pm, 24 Mac 2017 (Jumaat)

Hadiah 

3 X 100PCS Name Card (T&C) 
4 X 100PCS Name Card (T&C) *updated 
2 X RM10 Topup 
2 X RM5 Topup 

Pengumuman Pemenang : 28 Mac 2017



✍ Give up atau teruskan?

Bismillah.

Banyak persoalan yang bermain dalam fikiran..rasa penat nak teruskan belajar bila tak faham-faham apa yang lecturer ajar.Lagi-lagi bila lecturer macam penat dah mengajar bila diajar banyak kali tetap tak faham-faham.Kadang-kadang bukan sebab apa..sebab lecturer dah penat ajar benda yang sama berulang kali pada student lain.Bila sampai giliran kita..lecturer dah kehabisan tenaga dan mood nak terangkan,

Jauh sangat fikir angkara satu kenyataan.

Sem ni serius banyak projek yang kena buat.Walau watak kita adalah minoriti tetap rasa tanggungjawab nak buat tu cukup terasa beban.Mungkin sebab rasa inferior yang amat sangat.Dan mungkin juga sebab semangat yang tak pernah hadir untuk menggapai bintang.Tinggi..bintang itu sangat tinggi dan jauh daripada pandangan mata.

Apa yang perlu dilakukan saat ini.Saban hari cuba muhasabah diri.Semoga takkan rebah di tengah perjalanan.Bahagianya hidup jika hanya bergoyang kaki di rumah saja.Namun hidup tiada makna bila tidak berbakti pada orang lain.Cuba membongkar persoalan yang dirasakan amat sukar sekali.Umpama dirantai kedua-dua belah kaki.Diletakkan sebongkah batu di atas bahu.

Masih lagi tak ku temui jawapannya.

Google Image

Mas_FVOME
RABU.
220320170249PM
SURAU HOSTEL

✍ Alahai tak sempat !

Bismillah.

Wazzup-wazzup!..alahai tadi masa lecturer bagi take 5 aku bukak la blog kejap dekat phone..nampak ada segmen Ben Ashaari..omaii..omaii..peluang nie! Tak sangka dia buat lagi segmen..hahhaa..aku memang dulu gile blog sebab nak join segmen Ben Ashaari ni..tapi apakan daya..huwaa..tak ada rezeki..tak sempat nak buat..kelas habis pukul 4 pm..

Lepas tu ada plan nak pergi Maulid dekat KUIS.Al kisah geram betul dengan student dorang yang kat depan kitorang nie..bukan nak fokus dengar tausiyah..asyik berborak tapi slow la dan bergerak..buatkan kami hilang fokus..distraction betul...balik-balik dah 11.30 pm..memang tak sempat la jawabnya..lepas tu terus siap-siap segarkan badan untuk siapkan assignment lab report pulak..esok last due date! hahaaa..part aku je tak siap lagi..

dan..inilah hasilnya sekarang ..taraaa !


Ambik kau tak boleh nak tidur awal..hahaa..dah la esok nak bangun awal selesaikan urusan surat menyurat pula..ish..ish..ish..tak sangka penuh betul jadual..ceewah..poyo ja..kelip-kelip dah sejam...scroll fb..dengar lagu tup..tup..dah habis satu hari..ok balik pada gambarajah..hahaa..Ini kanta 4x objective bawah microscope. ..yang II tu ink pigment tattoo tau..kawasan dermis ..meh nak cerita sikit..skin kita ada tiga layar tak termasuk layar yang detail eaa..3 layer yang utama je..epidermis..dermis dengan hypodermis..

Makanya..orang yang bertattoo tu ink tattoo dia meresap sampai dermis dan takkan hilang for a lifetime..ok tu je nak cerita ..hahaa....apa cerita pulak pasal aku jadi fasi tu?..hmm..haahaa..malu seyh.naqibah dah serahkan suruh aku handle game..aku cakap dua tiga butir lepas tu teammate usrah sambung dengan konfidennya sebab aku cakap slow..hahaa..tak boleh maa..butterfly in my stomach..ciss! dasar tak ada sifat kepimpinan betul..huwaa..susah nak adapt la..kena terus berusaha lagi

group kami..Adik-adik yang ramai nak jadi chef..hahaa
Kalau orang lain dua tiga kali dah boleh on..aku hmm..lambat dua tiga kali ganda la jawabnya..apa-apa pun semoga segalanya dipermudahkan Allah.Hari ni juga birthday mak..eh semalam..hahaa..waktu nie dah masuk hari lain bagi kalendar masihi ..wish dalam wassap je guna gambar..at least wish jugak..ala keluarga kami tak biasa wish2 nie..lately nie je sebab teknologi makin canggih kan.So semua sanak sedare pakat wish dalam group family..

Omaii..macam nak tulis lagi..hahaha..tapi aku rasa kena tidur dah nie nanti tak terbangun wooo..lab report pun dah siap..tapi nak cerita yang hari ni rasa sedih tapi terubat dengan pergi maulid nabi tadi ..jadi tak payah cerita kott..so good bye then !..Maaflah tak sempat nak berblogwalking ..nanti aku buat back to back..terima kasih sudi baca ..have a nice day..! May Allah bless us!

Fighting for our life!!

Google Image

"Smile even though if it hard..for sure it is the best medicine for the heart"


Mas_FVOME
070320170213AM
TUESDAY 2-3A-3A

✍ Belajar Chemistry pulak

Bismillah.

Salam jumaat..hehe..harini free sikit lepas habis satu lab..omg! masuk chemistry balik..aigoo..aigoo..malas betul la nak belajar titik perpuluhan nie..kira solution lagi..aku dah la pencatat rekod terbanyak fail subjek chemistry nie masa ujian Tingkatan 4 | 5..haha...masa lab tadi sebenarnya aku blank je..hahaa..lambat masuk..dah la amik subjek nie dengan senior..nasib la ada mek kelate yang peramah dekat sebelah..

Ehsan batch Senior
tapi nanti balik rumah kena catch up balik la..lepas tu tak pasal-pasal malam ni kena jadi fasi kejap..naqibah usrah minta tolong jadi fasi kejap..alang-alang tu nak juga rasa pengalaman macam mana jadi fasi.Walaweh..i tak ada pengalaman jadi fasi nie..takutnya..apalah jadi nanti ..nak kena handle taa'aruf budak-budak sekolah..harap semuanya berjalan dengan lancar nanti..

Cerita pasal usrah malam rabu 1 Mac 2017 baru nie..naqibah share pasal penyucian jiwa..kalau jiwa kita tak bersih macam mana nak buat amal soleh..mesti liat je rasa..lepas tu ada share pasal Sejarah kedah..dorang ada pergi buat arkeologi ..yang dikatakan suatu ketika dahulu kedah ni amat gah sekali dan ada sedikit dikaitkan dengan kisah Nabi Sulaiman dengan semut yang mana mungkin kisah Nabi Sulaiman dengan semut tu berlaku dekat nusantara ni.

Ok setakat tu je dulu..nanti sambung lagi..bye!



Mas_FVOME
3 Mac 2017
Friday
Surau U

☂ Mahram bagi Wanita ☂


✍ Welcome March 2017 !

Bismillah.

Hi uols i'm really have a hard time in consistent writing the blog.Now i'm taking a little time before the usrah begin.Tonight we have a usrah after long sem break..need to tasmi' how much we have remember the surah and our naqibah will sharing about seerah.

I'm also want to update about the last weekend where i have been but the time is really envious of me.Starting this week will be much more busier.The assignment and lab report will come one by one.Not forget also the project.This semester we have a lot of community project which is we need to do..one of that is forced.I want to talk about that also.

But maybe next time when i have a more time to write.So untill then.Hope uols not forget about my blog as picture of tazkirah still continue on every Friday.Hohooo..untill we see again..

Bye bye ! Let's fighting for the life ! Happy March !

Mas_FVOME
1 March 2017
Wednesday
Surau Hostel

Top 60 Outstanding Blogger February 2017

Bismillah.

TOP 60 OUTSTANDING BLOGGER FEBRUARI 2017
1.  Shahida Dzulkafli (23)
2.  ayunie ramli (12)
3.  Warisan Petani (11)
4.  Noor Maizan (10)
5.  Shikin Razali (10)
6.  Flavnesz (9)
7.  Siqah Hussin (8)
8.  Ana Suhana (7)
9.  Noor Azlan (7)
10.  Seorang Syed (7)
11.  Jari Manis (6)
12.  paridah (5)
13.  Shaidatul Aireen (5)
14.  C i k R e n e x (4)
15.  CikLa Shahril (4)
16.  Irda Garmin (4)
18.  Nour Adieb (4)
19.  E'in (3)
20.  Hazrina Halim (3)
21.  Mas (3)
22.  Wani Sukarno (3)
23.  Farah Wahidah (2)
24.  HeNRieTTa JoSe (2)
25.  I am LZ (2)
26.  Kakzakie Purvit (2)
27.  Lady Tash Roy (2)
28.  Lea Azleeya (2)
29.  Macy Humaira (2)
30.  Mrs Velentine (2)
31.  Nur Aaisyah (2)
32.  Nurul Syahirah (2)
33.  Reen Johari (2)
34.  SITI AWADAH (2)
35.  Zafirah Nazri (2)
37.  Ainniah Zulkefli (1)
38.  Amer Ridzuan (1)
39.  Anum Abdullah (1)
40.  atiehilmi dot com (1)
41.  Azlinda Azman (1)
42.  Belogs JM (1)
43.  Cik D momy the ZAs (1)
44.  farhanna jafri (1)
45.  Fhatin Amelia (1)
46.  galaksi viral (1)
48.  Haslina (1)
49.  iffah hussin (1)
50.  ILA shafila (1)
51.  Intan Saffyna (1)
52.  Jia Rizaira (1)
53.  luqman zakaria (1)
54.  Mazni Azmi (1)
55.  Mia Liana (1)
56.  Nik Ainaa (1)
57.  norhidana miswan (1)
58.  PeRdU cINta (1)
59.  ucing (1)

Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net