Featured

✍ Oh Kekasihhhh

Bismillah.

Selamat malam guys..siapalah yang tengah dating tu..ish..ish..ish..alhamdulillah..untung la korang dah jumpa soulmate..hahaa...bukankah hari ni hari kekasih..jadi siapakah yang telah menyambutnya hari ni?

Google Image
"KATAKAN TIDAK KEPADA VALENTINE'S DAY!"

Well,pada yang dah sedia maklum,kita sebagai muslim dan mukmin yang sejati tidak digalakkan untuk sambut malahan haram sama sekali sebab sejarah telah membuktikan valentine's day ni menyebabkan munculnya anak-anak yang suci hasil daripada perbuatan yang harommm~ 9 bulan kemudian.Maka bertebaranlah bayi-bayi yang tidak berdosa ini di merata tempat.

Kebaratan sangat kauu.Jangan cemarkan nama baik dengan keturunan yang haram.Kot ye nak sweet-sweet pun pergilah akad dulu..senang je jabat tangan..lafaz..dah ! settle..barulah halal..ni apa kejadahnya semua ini..budak-budak sekarang pun dah lain macam miangnya.Seram mak nakk...takut betul tengok..selfie je memanjang..kalau tak ada boyfriend bukan budak zaman sekarang la katanya..tak hipster ler tu.

Apa kes..ko ingat aku dari zaman purba ke?..hahaha..adik-adik jangan ikut perangai tak semenggah kawan-kawan korang tu..biarlah orang nak cakap forever alone ke..tak laku ke..asal ko punya perangai tu elok..boleh dibanggakan sebagai orang islam..kita ni bawa jenama islam..setiap kita dipertanggungjawabkan ..sorang kentut semua kena tuduh tahuuu..

Kalau bukan islam pun insyaAllah semoga diberi hidayah..jangan la rosakkan keturunan dengan anak tak sah taraf..agama mana yang menganjurkan maksiat? cer cite..ko jangan nak menipu! tak ada ! semua agama mempromosikan kebaikan.Agama tu kan nasihat..jangan nak menghalalkan yang haram..mengucap la..astaghfirullah al'adzim..

@TheWondering.Ukht
Haha..kepoh pulak jemah malam-malam nie padahal taip muka tak beriak..nampak tak..kata hati tu lain macam keluar dia..haha..pesanan terakhir..korang..bagi yang ada buayafriend dengan gelifriend tu cepat-cepat la putuskan.Pulanglah ke jalan yang benar lagi diredhai Allah..pada yang dah berkemampuan pula..sambunglah dengan ikatan yang sah.Sah! insyaAllah akan dirahmati Allah dan para malaikat.Maka hidup bahagialah sehingga ke syurga.Alhamdulillah.

Kalau nak sambut juga sambutlah time ulang tahun korang bagi menghargai pasangan.Maka terkeluarlah ia dari khilaf.Lagi..kalau nak faham dan insaf betul-betul bacalah artikel berilmiah daripada Tarbiah Sentap..dorang terangkan dengan jelas kenapa sambut valentine haromm.Sekian..lintas langsung dari saya sambil tengok bola .hahaa...go JDT go!

Mas_FVOME
10 :26 PM
14 Feb 2017
Home Sweet Home

2 comments:

  1. Setuju dengan perkongsian ni. Buat apa la nak berboyfriend bergelifriend ni.
    Kalau nak kawen terus je kan hehee. Sambut valentine dah macam budaya barat dah.

    ReplyDelete

Current Status (25 JUNE 17) : Final exam around the corner ! 3 June till 10 June 2017..Mastura..fighting!!

Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net