Featured

✍ Oh Jodoh! Antara Rupa,Hati dan Bakat

Mentor Milenia

Akhirnya pemilihan dah dibuat.

Aku memang dari awal..atau semua orang la aku rasa..korang pun..kita kan punya rasa yang sama..haha..memang kita fokus kat Usop nie kan..sebab dia loklaq..atau selamba badak dia..lawak la dia..spesies sama dengan Mark Adam juga..blur-blur skett..haha..

Dari mula ujibakat haritu dah berkenan dah dengan lawak dia..well vocal bukan sekadar rupa..walaupun nampak loklaq tapi suara dia serius sedap..lagi-lagi bila dia nyanyi lagu hindustan masa ujibakat tu..rasa macam..wow!

Tapi tadi dekat pentas tadi rasa macam tak best pulak dia nyanyi lagu aiman tino tu.tak de feel pulak...haha..tapi ramai tu peminat..belum apa-apa lagi dah kumpul peminat..tapi memang best la nak ikut Usop nie macam mana nanti ..bakat pelawak lebih banyak kott

Google Image
Pasal Sera dengan Balqis..maigadd! well semua orang tahu kott..Sera dengan kelebihan yang tersendiri..Balqis pun dengan kelebihan yang tersendiri..apa yang nampak jelas pada aku..Communication skill Sera Mantop! ..Balqis pula naif je..haha..tapi bonus dekat Balqis rupa yang rupawan menutupi kekurangan.

Google Imagie

Memang pening kepala bila kena pilih antara dua ni.Tapi in the end.Rupa juga yang diutamakan.Package nak jadi artis kena ada rupa tapi sekarang zaman orang dah boleh menilai antara bakat dan rupa cuma mana lebih dominan je.Kalau bakat lebih dominan daripada rupa macam Usop tu memang bertuah..lagi-lagi sebab antara gender yang hampir pupus..lagi cerah masa depan untuk terpilih..hahaha..lebih utama dengan ketulusan hati..semua pun akan terpikat.

Lain pula dengan soal jodoh.tetiba pulak kau masuk soal jodoh..kikiki..nampak tak dong wook yang ensem tu..walaupun suka yang hensem...jangan sesuka hati ikut nafsu..jangan bercinta selagi tak penuhi kriteria yang digariskan islam..katanya aku..hahaha

Antara ciri-ciri pemilihan bakal suami atau bakal isteri ialah !

Google Image

Haaa..hadamkan tuu..hahhaa..tapi yang hado la orang nak pilih ikut kriteria tu kecuali sebilangan kecil sebab dah terjatuh cinta tanpa sengaja katanya.Ceewah!..So kahwin je lah dengan apa yang ada.Yang penting saling melengkapi dan merubah diri demi ke arah yang lebih baik.Kalau tak pandai nak berubah tu yang banyak masalah tu.Ish3..Semoga jodoh aku jaga diri baik-baik.Jangan ego..Jadi lelaki yang soleh ya..hahaha *Sila muntah

Layanlah merepek meraban aku di malam hari sambil layan sepupu cilik nie..tak nak tidur lagi pulak dia..ibu dia pergi kursus Askar Wataniah lambat pulak balik..so i kenalah jaga dia malam nie..lasak na amatt..till then..!

Mas_FVOME
12 : 32 AM
13 Feb 2017
Home Sweet Home

8 comments:

  1. From ucop to jodoh, pun boleh la mas.. haha.. Well, tak dapat tengok Mentor Milennia musim nie since tv kat rumah sewa rosak.. Tapi takpe, tunggu je final result.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAhaha..kena la jgk tu kn
      Yes!brilliant ideaπŸ˜‚ tp i nk tgk usop lg la x de tv kt umh sewa so tunggu utube je la mampu uu

      Delete
  2. Sedap suara si ucop tu kan. Hahaha...vokal bukan sekadar rupa neh... terima kasih ingatan tentang pemilihan jodoh tu. moga kita antara yang terpilih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAn..bolehlah antara berjuta suara yg sedap lg..hehe..insyaAllah doa dipermudhkn jodoh yg baik2

      Delete
  3. ASSALAM MAS..MENARIK KISAH ARTIS NI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam pi..dunia hiburn biasalah..hihi..nk x nk tahu jga klo x follow sklipun

      Delete
  4. Akak tak tengok mentor milenia tu.. huhuhu..

    ReplyDelete

Current Status (25 JUNE 17) : Final exam around the corner ! 3 June till 10 June 2017..Mastura..fighting!!

Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net