Harga minyak naik lagi ! (Start 1 Feb 2017)

Bismillah.

Haa..dengan tidak mahu meninggalkan diri ..eh ketinggalan diri ini dalam arus semasa maka aku gigih mengupdate dengan internet yang lembap ~ apakah isu yang kecoh sekarang ni!Korang tahu tak?

OMG! minyak naik lagi lah !..tak silap aku baru je tahun baru haritu minyak naik..macam mana aku tahu?Kecoh mak jemah kauu dalam whatsapp dan semua media sosial yang lain..kebetulan pas dapat je berita tu aku dan housemates teman housemate yang ada kereta isi minyak malam tu..malam tahun baru kauu..dah la tak dapat tengok bunga api..hahaha..sadis


Sumber group whatsapp class hari nie punya.Dahsat2 classmate aq aku..berita dari putrajaya gitu..hehe
La nie..awatnya laa..naik balik katanya..awat kat berita TV tak ada?..musykil di situ..tajuk utamanya yang gempak lain macam sikit.Fokus kauu kat situ..awatnya laaa...ceq tak tau la noo..or tak perasan ..asal loghat lain macam nie?Hahaha..nak jadi jemah agaknya..meroyan kejap..

Sumber dari insta yang adik aku follow ..suke nauu ngan JDT
Jangan risau insyaAllah kenaikan harga minyak ni sahih..tiada dusta....kalau dorang bohong maka bohong jugalah aku..hahaa..

Twitterr BH ..see! I tak tipu uuu

Haaa...hambik kauu!

Sabarlah labu..hidup memang begini..takkan didatangkan ujian dengan saja-saja..carilah hikmah yang tersembunyi..wuhu! Salah satu impian saya nak beli kereta..so?..impian tu kena hold dulu la nampak gayanya di samping ekonomi yang terumbang-ambing dihanyut arus banjir di Malaysia ini.Hikmah bagi saya mungkin nanti dapat beli kereta tenaga solar ... Hahaaa...😂

Yang melaporkan

Ayu legend...20 sennnn! hehee..
















Mas,
31 Jan 2017
Home Sweet Home

✍ Waiting for the result

Bismillah.

Today whatsapp group have been noisy with  the result for semester before will be released on 10th February 2017.Omaigood! 😱I can't wait to know about the result.But i am also slightly afraid what the result would be.I hope the result achieve the target that i needed so i can feel relieved and fight for the next semester.

But of course i have a few plans in my mind in case anything will happen.I had a good feeling about the result.I hope so.For a few this day,i have done nothing.I dont know why i didn't have anything good to be writing about.Maybe i'm too focus giving anything that was not so rubbish here.I feel threaten toward other blogger like uols that have something benefit to show.

Lol.But i think that i'm overthinking too much.Maybe i should just write anything then whether the writing is good or not i will evaluate it later..hmmm..so difficult haaa..

"Think first before write"

Should i or not? whatever it is..i have done wrote this ! Thinking is so much waste of time without any action 😜so i feel that i could just write whatever i want after that i will decided what's going on next!

Please you guys pray for the best for my result.Thank you in advance.Hopefully it was a good news!

Till then.

Mas,
31 January 2017
Home Sweet Home

🎁 The January 2017 Giveaway by Mek Zumbie (31 Jan 17)

Bismillah.

Click on Banner


Tahun 2017 ni tahun yang aku berazam akan cuba menjadi lebih baik dari semalam which is membuat sesuatu yang bermanfaat dan mula serius dalam beragama dan memikirkan masa hadapan.Yalah umur pun dah..aigooo..sedih bak hang ! Bukan sekadar melepaskan batuk di tangga semata-mata.Hopefully tahun 2017 ni memberi suatu sinar buat diri.


Wahai Mas....jia youuu! !

ツ Segment: Follower meningkat dengan mudah(3 Feb 17)

Bismillah.

Click On Banner


Blog ID : 5148540557872439272

웃 Segmen BLOGLIST Februari 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my (31 Jan 17 | 8 AM)

Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com (31 Jan 17 | 11.59 PM)


Bismillah.

Jom join giveaway ini pulak sebelum tarikh tutup.


Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
2. Wajib Like Fanpage Sponsor 

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |

5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com

 6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Februari 2017
Good Luck !!


Done buat semua kecuali FB.Saya tak ada FB tapi nak join juga.Hahaa..Sekadar memeriahkan.=D

 RESULT


p/s: Sebab menang maka aktifkan balik facebook..hahaha..teruk gilerr..

SEGMEN : blogwalking Tahun Baru Cina bersama Cikgu Ayu (5 Feb 17 | 11 AM)

Bismillah.

Click on Banner

웃 Penyertaan Bloglist Farhana Jafri (13 Feb 17)

Bismillah.

Click on Banner

Al kisah yang ni pula jumpa dekat blog Kasihku Amani.Boleh klik pada banner untuk ketahui dengan lebih lanjut.Menarik..antara syaratnya suruh diceritakan secara ringkas perjalanan hidup sebagai seorang blogger.Apa eaaa..

Haaa..sebagai seorang personal blogger..saya rasa susah juga la nak cari mood dan masa yang sesuai untuk berblogging.Lebih-lebih lagi kalau ada kawan yang had no idea yang kita ni seorang blogger.Hahaha..dan kita pun tak nak dia tahu yang kita ada blog.Nanti spoil maaa.

Google Image
Lebih dahsyat lagi bila internet sangat menguji kesabaran.Tak pernah nak laju..lembap lak aii..bila kita buka je page nak blogwalking..asyik kena reload je..adoyaii sabor je la..Jadi bukan mudah nak jadi blogger ni..kena sentiasa ada duit untuk internet yang laju dan mood yang istiqamah untuk mengupdate blog..hahaha..

Kalau tak ada semua itu maka susahlah nak jadi blogger yang berjaya..tak lupa juga kena sentiasa ada fresh idea dan masa untuk menaip semua itu.Bila aku start masuk sem,azam nak mengupdate blog pun ke laut.Bukan tak nak tapi i tak mampuu uuuu...assignment dan core subjek menunggu bak malaikat mautt.

Tapi kerana sayang dan cintakan blog,takkan pernah ku abaikan ia sekali lagi.Hehehe.Walau apa pun akan tetap cuba sedaya upaya untuk update blog.Dan sekarang cuba untuk menyuntik kematangan sikit dalam blog.Bagi info or sharing knowledges.Semoga berjaya lah hendaknya.Till then.

Panjang pulak story morey ..jangan lupa korang join ! maii..maii...reramaii

Random Tag : Blog Hazrina ✌ | DARI DUNIA DAPURKU | karya ku : paridah ishak

🎁 GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 ( 6 Feb 17 | 12 AM)

Bismillah.

Jom join lagi aktiviti dalam blog! jyeahh!..hahaa..tahu giveaway ni dari blog CikLa lagi?OMG .Hahaa.

🎁

Assalamualaikum..



Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed  SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang  menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.






Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang


1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan:

1-Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2-Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3- Like dan Follow penaja di bawah :- (ikut je la apa yang korang ada..fb, Ig, blog dsb)

Slimmtreats:
http://www.slimmtreats.com
http://www.facebook.com/slimmtreats (like page -optional)

Nora Misnan:
http://Kongsibersamanora.blogspot.com
Http://www.facebook.com/kongsibersamanora
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
http://nadiah245.blogspot.com
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )


**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4- Copy & paste code  ke html post blog

Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 jam  12 malam..Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan,.

Semoga Berjaya semua..


sekian..

🎁


That's all Jom kawan-kawan memeriahkan giveaway ni .Hehehe.Habislah entri giveaway je la otw nie..Peace!


ツ Contest Menangi Percutian ke SURIA RESORT ! (1 Feb 17)

Bismillah.

Click on Banner
Jeng..jeng..jeng!..Gempaknya kontest nie..owner blog jemput sendiri di ruangan komen.Maigaddd..kalau dapat bercuti ni ..perghhh..hahaha..maii-maii join ramai-ramai..korang klik je pada banner tu.Mana tahu takdir antara kita dapat bercuti dekat suria resort nie..wau..wauu..wauuu..cepat join sebelum tarikh tutup..gigit jari nanti..hahaha

Ucapan Khas

Saya nak bercuti ke SURIA RESORT kerana ia adalah tempat yang menjadi idaman setiap orang dapat bersantai dengan penuh ketenangan,keamanan dan kemewahan gituhhh.Maka SURIA RESORT lah yang menjadi pilihan hati!Melepaskan diri daripada ruang hidup kebiasaan yang tak henti terutamanya student yang pecah kepala study je memanjang ni kalau dapat spend time dekat SURIA RESORT ni memang menjadi satu kepuasan yang akan diingati sampai bila-bila !

Hahaha.gituhh..over la kauu..itu syarat ya.i tak over..till then.

🎁 Back To School Giveaway by Abam Kie (31 Jan 17)

Bismillah.

Click on Banner

Jom join giveaway yang ni pula.Kali ni jumpa dekat blog Mek.Syaratnya pun senang sajo.Mai ramai2! Klik pada banner..klik jangan tak klik.


Result

🎁 1st GA by BAJETciputseleraBESAR.(31 Jan 17)

Bismillah.

Selamat pagi!.


Click on Banner

Jom sambung join giveaway.Giveaway kali ni pun jumpa dekat Blog CikLa.Sila klik pada banner untuk ketahui maklumat dengan lebih lanjut.Aigoo.Skema.Hahaha.K bye!

RESULT

🎁 Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin.(31 Jan 17)

Bismillah.

Hi! Lagi giveaway jumpa dekat Blog CikLa iaitu Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin.syaratnya mudah sahaja. Jom join ramai-ramai !

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Syarat - syarat Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

1. Buat satu entri blog yang bertajuk Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin
2. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.
3. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube
4. Giveaway ini berlangsung dari 19 Januari 2017 - 31 Januari 2017

3 warna tudung bawal akan diberikan pada 3 pemenang (pemilihan warna secara rawak). Warnanya ialah pink, oren dan kelabu.

Keputusan pemenang pula akan di umumkan pada bila-bila masa selepas tarikh tutup.

Untuk memudahkan info, boleh add mummy dalam bloglist. Senang nak tahu info bila mummy update pemenang Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Ini contoh tudung bawal mummy warna biru dan hitam. Material tak panas, mudah pakai, mudah gosok dan mudah bentuk juga

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN
Waaa..cantik kan.hehe..saya join mummy ! Till then.



🎁 3rd Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my.(31 Jan 17 | 12 AM)

Bismillah.

Click on banner 

Jalan-jalan semalam lalu banyaklah terjumpa giveaway lagi-lagi dekat blog CikLa.Jadi tanpa membuang masa maka saya pun mula melakukan operasi dengan menyertai setiap darinya.Hahaa..Jom kawan-kawan kita sertai ramai-ramai sebelum tarikh tutup.Sila klik pada banner untuk ketahuinya syarat-syaratnya.

RESULT

Segmen Ice Breaking by Mellya (31 Jan 17)

Bismillah.

Click on Banner

Lagi dan lagi.Jumpa pulak semalam dekat blog Kasihku Amani.Lets break the ice .! Masa ice breaking dekat usrah aku lukis gambar ice untuk describe kan diri aku..so..i am an ice person!..which is dingin dan beku.Hahaha..macam Elsa..let's it go~ let's it go~ Frozen.

hi! pada masih yang samar-samar siapa diriku ini..korang boleh panggil saya Mas ..iya bukan mas indon itu..ini Mas..Mas intan payung dan berlian..hahaha..saya ni shy-shy cat  orangnya.

Mula-mula memang la tapi bila dah kenal baru kau tahu langit itu tinggi ke rendah.Jeng..jeng..jeng.tapi memang strict la dengan gentleman..tu memang natural..automatically..tak dapat den nak nolong.aku lagi suka menaip daripada menulis dan lagi suka berwhatsapp daripada bercalling2.Lagi suka mendengar daripada bercakap.Tapi kalau dengan orang yang aku dah mula rasa selesa benda tu akan jadi sebaliknya.

Itulah serba sedikit tentang saya..sebelum ni ada cerita ..let's throwback! Siapa Saya? Story of My Life  personaliti setiap dari kita berbeza untuk saling melengkapi kekurangan dan memanfaatkan kelebihan masing-masing..wuhu!

Google Image
and saya baru mengactivekan semula laman sosial nie haa tapi memang had no idea nak buat apa dekat twitter..asyik retweet je ..haha..

My Instagram : muslimah_empayar

Twitter : mas_FVOME

Ikut suka hang la nak follow ke tidaknya..cinta itu tidak boleh dipaksa..dia datang secara tiba-tiba menembusi hati yang kesepian..amboih..baik stop sekarang kejap lagi bukan je pecahkan ice..wall of the heart pun boleh pecah maaa..hahaha..maaf..sekian dahulu ice breaking daripada saya..kini giliran anda !

Google Image

P/s: Gentleman please jangan muntah pulak tengok gambar dong wook nie..hahahhaa..tak de niat apa-apa sebagai penghias blog je..niat saya suci dan murni gituhhh..lulzz

웃 Segmen Bloglist Februari by SyazHarzaysMinme (30 Jan 17 | 12 AM)

Bismillah.


Click on Banner

Jumpa dekat blog Sweet Sour.Jom meriahkan ! hehe.Click pada banner.

RESULT

http://syazdanny2329.blogspot.my/2017/02/the-latest-bloglist-syazharzaysminme.html

Thank you Syaz

웃 BLOGLIST FEBRUARI BY IRAZULKEFFELE (30 JAN 17)

Bismillah.

Click on Banner
Jom kita join bloglist ni..hihi. jumpa di blog Kasihku Amani.Syarat-syaratnya pun senang saja.

Untuk informasi yang selanjutnya sila klik banner di atas.Peace! 

Peserta yang bertuah akan diumumkan pada 31 Januari 2017.Tapi tarikh tutup pada 30 Januari 2017 jadi cepat-cepatlah join sebelum tarikh tutup kalau tak gigit jarilah jawabnya.

Result


Done Tahniah pada yang berjaya 😄

☂ Jangan risau akan jodohmu ☂


✍ Mulakan hari yang baru !

Bismillah.

Alhamdulillah selamat pagi semua !

Huyooo..pagi-pagi lagi dah online blog.Hahaha..bukan blog je semua laman sosial aku online..hehe.Hari ni nak buat apa?..Jengg..harini kita join semua segmen yang sedang berlangsung jyeahh!..Berblogwalking dan buat apa-apa yang patut.

Tak sangka hari ni dah jumaat rupanya.Cepat betul waktu berlalu rasa macam sekelip mata je..aku rasa baru je sampai ..tak sempat nak buat apa-apa.Ish..ish..ishh..begitulah yang dikatakan demi masa..sesungguhnya manusia itu dalam kerugian kecuali pada mereka yang berpesan-pesan pada kebenaran dan juga berpesan-pesan kepada kesabaran.

Susah nak apply dalam kehidupan..kekadang sabar kekadang tak..banyak yang tak sabar lebih daripada yang sabar..jadi marilah kita menyabarkan diri di hari jumaat yang penuh mulia ini..Sayyidatul ayyam.Penghulu segala hari.

Credit : Google Image
Sabar dalam apa jua keadaan..sama ada senang mahupun susah..kaya mahupun miskin..dan sabar juga dalam mentaati Allah.Lebih penting sabar dalam meninggalkan maksiat dan segala larangannya.Semoga Allah berkati yang membaca dan terutamanya tusukan pada yang menaip ini.Semoga sentiasa istiqamah dalam kebenaran.

Selalu kecundang namun tatkala tersedar mula mengorak langkah semua.Sedar tak sedar dah beribu kali terjatuh namun Allah tak pernah jauh..menjetik semula hati menuju ke jalan hidayah.Semoga hari ini lebih baik daripada semalam.Allahumma aamiin.

Bangun! bangun!

Mas
27 Januari 2017
Home Sweet Home

✍ Semester Break ! Yuhuu

Bismillah.

Hi guys !


Credit : Google Image
P/s : Addicted back about K-Drama lulz
Finally i have a time for this blog.Dang ! Have been so long i'm not blogwalking to other blog.Yeahh so long enough for me to disappear from this blog arena.Lulz.

On 25th January 2017 after my final exam on that morning i decided to going back to hometown right away.Now i am here! Home sweet home babeh ! Yuhuuu..And actually did'nt have enough idea what i'm gonna talk about as currently i have an asthma attack.So the oxygen quite lacking.Not only that my lungs feel so tight to breath in and out.Feel so hot and sweating as my body trying to adapt with the situation.

Worsening the condition,my inhaler and medication was left in my house rent.So what now? Just waiting for the condition be better itself.Lol..Dont like for going taking the O2 at KK.Just because.But if the condition can get any better i have to.Dushh!

So just let's enjoy this evening situation with blogging.

Jyeahh!

This morning i have breakfast nasi goreng ! Homemade by my father.So love it!


Felt  the air of hometown..the noise of siblings and our newborn family member ! So different that i feel alive again ! Make my day for this semester break ! So uols too..if there is nothing that prevent me i will always visit your blog along this break time ! Just wanna enjoy the holiday before stressing out again..OMG! Just leave it out of the rest.Lulz.

Till then.

Mas
26 January 2017
Home Sweet Home

Top 32 Outstanding Blogger Disember 2016

Bismillah.

Hampir ke penghujung Januari 2017 tapi baru la ni nak update untuk blogger yang rajin komen untuk akhir tahun 2016..maaf..maaf..waktu terhad untuk mengupdate blog..huhu..

Now ! Taraaa !..

TOP 32 OUTSTANDING BLOGGER disember 2016

1.  ayunie ramli (16)
2.  Shahida Dzulkafli (15)
3.  Warisan Petani (13)
4.  Unni Anje (12)
5.  Irda Garmin (7)
6.  Mazni Azmi (7)
7.  norhidana miswan (6)
8.  Adam (3)
9.  C i k R e n e x (3)
10.  Shikin Razali (3)
12.  Linda (2)
13.  Siqah Hussin (2)
14.  Akif Imtiyaz (1)
15.  Belogs JM (1)
16.  CikLa Shahril (1)
17.  E'in (1)
18.  Erin Azmir (1)
19.  Erni Hasmiza (1)
20.  Fatin (1)
21.  Fatin Days (1)
22.  Flavnesz (1)
24.  Lea Azleeya (1)
25.  paridah (1)
26.  PeRdU cINta (1)
27.  raihanah (1)
28.  Razanah Anis (1)
29.  Scdha Sein (SS) (1)
30.  Siti Nurzafirah (1)
31.  Wani Sukarno (1)
32.  Ziela Zie (1)

Terima kasih kepada kakak-kakak..mak cik-makcik..dan pak cik-pak cik yang rajin komen tahun lepas..Mek masih mengungguli sejak saya aktif .xie xie..saya masuk tahun ni  tak aktif pulak mengepost and mengusha blog..huhuhu.buzy la katakan..konon..plan dah ada tapi kita hanya merancang..hahaha..ayat klise ..takpelah i cuba lagi ..sekarang sedang nazak dengan exam yang tinggal satu je lagi ..paper 25 hb 1 nie..huwaa...

Sadis dengan diri sendiri..saya tak rajin macam orang lain..hmmm..ok bye!

Mas
22 Januari 2017
Surau Hostel

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net