☏ Kematian Yang Tidak Terjangka

Bismillah.

Hati masih lagi terasa sebak hari ini.Bila keseorangan masih lagi teringat-ingat.Sedangkan aku masih teringat apatah lagi ahli keluarga yang paling rapat dengannya.

Detiknya.

Semalam ku lihat whatapp family..ada gambar orang accident tetapi kabur.Ku cuba download tetapi tak dapat.Tiba-tiba handphone mengalami masalah bateri.Padam secara tiba-tiba.Ku biarkan sehingga ia pulih kembali.Sementara buat kerja lain.

Bila handphone dapat dibuka dalam beberapa jam kemudian,ku lihat ada beberapa panggilan yang tak dijawab.Tiba-tiba dapat telegram daripada mak bertanya sama ada dah tahu atau belum yang..

sepupuku itu dah meninggal...

Allahu akbar! Innalillahiwainnailaihirojiun.

Terus terasa ingin pecah dada.Tanpa berlengah masa ku telefon mak dan mengatakan ingin datang tengok dan terus bersiap-siap menaiki ktm bergerak ke sana.

Allahu Akbar.Sebak tak terkata.

Google Image

Sebaya.Sama umur.Sama sekolah.

Sudah tiba waktunya.

Sudah tiba saat ia dipanggil ilahi.

Semalam telah selamat ia bersemadi selepas isyak.

Dialah sepupuku..seorang lelaki..meninggal ketika di tempat kejadian semalam pada 30 Oct 2016.Dilanggar sebuah kereta yang membuat pusingan u-turn tidak kena pada tempatnya.Melanggar sepupuku yang menaiki motosikal di laluannya sendiri.

Kini dia telah berada di alam barzakh.

Hanya sekejap waktu,terus terpisah ia daripada kami..daripada dunia yang fana ini..Doakan keluarganya tabah menghadapi dugaan ini..

Rasa tak percaya ...namun kita harus redha..Inilah qada' dan qadarnya..

Sungguh sebak tak terkata.

Daripada Allah kita datang..kepada Allah juga kita kembali.

Tiada siapa pun dapat hindari tiada siapa pun yang terkecuali.

Semoga Allah merahmatimu wahai sepupuku...Al-Fatihah..Damailah mu di sana..

Bersediakah aku bila dijemput secara tiba-tiba begini?...Allahu..Allah akbar..Sempatkan aku melangsaikan taubat.

311020160640PM
MONDAY
2-3A-3A

✍ English version of Catatan Harian

Bismillah.

Hi all bloggers.

Hope you all doing fine.Currently in improving my english writing so today i make a new label that called "✍ Daily Update".It is just same as "✍ Catatan Harian" but in english version.If i want to write in english so i using this label.So my language will not become miserable between english and malay such as "Bahasa rojak".I just want the languange is categorized well.

Even if there is grammatical error,not suitable vocabulary and anything wrong with the languange that i am writing with but i just fine with it as long as you are also fine with it.That's called learning process from the mistakes so i can improved.But i dont think its not understandable as i using english standard at any level malaysian people or any proficient writer or talker in english language will understand it very well.

It is not a big deal then.So please just be bear with the mistake or maybe you all can help to checking out the mistakes on the sentences.That's quite nice i think.Thank You anyway =P

The October will be ended soon.And i'm not getting back to my hometown quite a month .I want to go back to my hometown but i dont know why..i think i should not going back this weekend.My University give the excuse break only to those who greet the Deepavali.As our class do not have anyone that greet the Deepavali so we did'nt have any holiday! But actually that friday i did'nt have any class at all.

But..but..but..lol..how many times but..but i have the assignments that have to be done before next week! So i should done it but i have being a procrastinor yesterday and continue to today as well!.Oh my Venus! I take my revenge for this weekend break to watch the korean drama.So a long enough not to watching it! Just to release my stress out.So next day after day will be more busier as i will be going to have a mid-term.So i use this weekend time to be in a state peace of mind a bit.

Just have to bear this student life for a years more.This is a student life! Hope everything will be smooth day after day.Pray for me as well.Have a nice day uols ! Ganbatte !! Fighting!!

Google Image
Till then.

291020160245PM
SATURDAY
2-3A-3A

✍ Dah ready ke nak kahwin?

Bismillah.

Hi bertemu lagi kita sementara waktu senggang ini.Haha..tadi lecturer dah bagi test untuk psychology.Malangnya banyak juga benda yang tak ingat.Bukan sebab tak baca tapi sebab tak hafal.Omaigad.Membaca je tak cukup rupanya.Memang lerr..adoii la aku nie.Semalam tidur lambat bukan sebab membaca nota tetapi sambut birthday housemate.Hahaha.

Kitorang main truth or dare.Lalu berlarutanlah sampai hampir ke angka 3 am.Bangun je subuh terus mandi tak boleh la nak bermalas-malasan dah.Rasa macam mengantuk pun ada sekarang ni..aigoo..ting-tong dah rasa..story pasal truth or dare malam tadi..memang tak lari dorang soalan daripada tanya pasal cinta-cintun crush nikah kahwin semua nie.Wajib bak hang.

I'm playing safe la semestinya.Tapi buatkan i berfikir jugak..dan satu soalan yang ditanya buatkan hati rasa dup dap dup dap..hahaha..adakah Mas dah sedia untuk berkahwin?..Ohoo..nope! definitely nope!..mungkin rasa nak kahwin tu ada tapi bila fikirkan adakah aku dah sedia nak kahwin? dying inside. nak pikul tanggungjawab tu senget rasa bahu.Seriously rasa tak ready.



Google Image

Thanks la pada yang bertanya.Buat aku seriau nak suka-suka rasa nak kahwin.Hahaha..so now my priority is definitely grab the bachelor first and then sukahati kaulah nak buat apa lepas tu hah!

Actually banyak lagi nak cerita..lagi-lagi pasal perkongsian dua kalimah syahadah..aku ada join satu NGO ni punya program.So agak terkesan jugaklah pengisiannya.Maybe next time aku akan kongsikan..now seriously bersawanglah blog ni..kalau ada update pun maybe join giveaway etc la kott..hahaha..

Have a nice day always bloggers!

Happy blogging.

Till then.

251020161252PM
TUESDAY
U LIBRARY


ใƒ„ Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com (23 Oct 16 | 11.30 PM)

Bismillah.


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2016, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #23 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

๐ŸŽ GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS (25 Nov 16)

Bismillah.

GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LIS'S FHGHANDS
Click On Banner

๐ŸŽ Novel giveaway by Arrien Amani (10 Nov 16)

Bismillah.

Assalamualaikum :)

Arrien Amani kembali lagi dengan Giveaway terbaru! novel giveaway. Mencari hanya 3 orang pemenang bertuah, Pemenang top referrel akan mendapat 2 buah novel, manakala 2 orang pemenan lagi akan dipilih random dan akan mendapat 1 novel seorang, Semua pemenang boleh memilih novel kesukaannya. Jom ramai-ramai memeriahkan giveaway ini ^^ Click banner to JOIN ^_-


์›ƒ Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 (28 Oct 16)

Bismillah.

Sambil-sambil berblogwalking..sambil tu join segmen ..hihi.jom join ramai-ramai
___________________________________________________________________________

Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December. Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016. Macam biasa syaratnya mudah je. Hanya perlu copy paste je coding yang Fiza dah sediakan. Mudah je kan? Mana yang tak sempat join haritu, boleh join untuk bulan November dan December ni ye. Macam biasa pemilihan 10 blog akan dibuat melalui random.org.


KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN



Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry

3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 


Tarikh Tamat : 28 Oktober 2016
  Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Read more: http://www.azhafizah.com/2016/10/segmen-bloglist-azhafizahcom-nov-dec.html#ixzz4NgYZJpCX

✍ Jangan Disangka Air Yang Tenang Tiada Buaya

Bismillah..

Omg! Omg!.rindunya blog!!.lamanya rasa tak menaipp..hahaha..serius rindunya nak menaip..lepas je abis kelas pagi nie..terus masuk library nak online blog punya pasal..oMg!! minggu depan dah buzy dah..dah nak kena lengkapkan notes dan semua ilmu di dada nak kena mantapkan.

Tiba masa untuk kuiz dan assignment bertimpa-timpa pula!Semoga dipermudahkan segalanya..allahumma aamiin.Semoga sem ni dapat yang terbaik..Allahumma aamiin..haha..meh korang aminkan sekali tau.

Tadi kelas semua senyap sunyi je..lecturer tanya ada sesiapa volunteer nak jawab study case..semua senyap je..sampai sudah lecturer je la yang soal dan jawab..kami semua tukang back up je..haha..tak produktif langsung kan..ish..ish..ishh..

Aku jangan cakaplah..jangan disangka air yang tenang tiada buaya..muka biar relaks and cool..pernafasan kena kontrol..padahal..fuhhh..kalau tak kontrol mahunya panic attack! Tak pasal-pasal asthma dekat situ terus..kwang..kwang..kwang..hiperbola sungguh..tapi serius tak tipu.

Gabra sampai tak boleh nak cakap apa.Sebab study case ni develop kritikal thinking kita so kena pandai buat elaboration dan point dia mesti kenalah dengan case tu..semua of course fakta-fakta belaka tu.Kena menyelam lagi dalam baru jumpa fakta-fakta tu semua.Kalau tak alamatnya terapung je la.

Takut but excited.

Yeah! I dah jumpa balik subjek yang i adore sangat ! Masa diploma belajar ni semua lah! Makin rasa nak gali dan gali lagi dengan lebih dalam.Tapi of course bila version Mas menggali alat catatan dan buku-buku takkan lepas di tangan.Memang strunggle lah bila nak jadi student yang bersungguh-sungguh ni tapi kepuasannya tak dapat digambarkan dengan kata-kata.

Ceewah sangat!

Doakan saya.

Isnin ni InsyaAllah tak dapat nak berblogwalking.Jadi saya cuba back to back hari ni.Hahaha..Semoga dipermudahkan segala urusan kita hari ni dan hari seterus dan seterusnya.Allahumma aamiin.

Tak tahu nak letak gambar apa..ambiklah nie haa..semoga bermanfaat! hehe

Google Image

Till we meet again.

Till then.

211020160957AM
FRIDAY
U LIBRARY


☂ Sifat amanah dalam urusan kerja ☂


๐ŸŽง Perjalanan Hati by Firdaus Mokhtar

Tuhan..
Dengarlah hatiku
HambaMu yang lemah ini
Oh Tuhan bantulah aku
Menerima ujian dariMu

Tuhan kuatkanlah aku
HambaMu yang hina ini
Berikanlah kekuatan hatiku
Moga cintaku padaMu selalu

Perjalanan ini penuh berliku 
Onak jua duri yang datang padaku
Moga ia akan tetap menjadikanku 
Sentiasa bersamaMu

Tuhan...

Tuhan,
Andai masih ku gagal 
Untuk meneruskan perjalanan kehidupanku
Teruslah membantuku 
Sesungguhnya aku ingin selamat 
Di dalam rahmatMu

Tuhan, kuatkanlah aku
HambaMu yang hina ini
Berikanlah kekuatan hatiku
Moga cintaku padaMu selalu

Moga di hujung nanti manisnya ku rasai
Hikmah tersembunyi dari sakit diuji
Moga ia akan tetap menjadikanku sentiasa bersamaMu

Tuhan...




Link Link

Wordless Wednesday : Port after Class Cancel


100 Followers on 18 Oct 16 !

Bismillah.

Alhamdulillah...sampai dah 100 followers.Haha..sebab banyak sangat join  ใƒ„ Segmen ๐ŸŽ Giveaway ์›ƒ Bloglist semalam so blogger2 pun datanglah berblogwalking dan ada yang berkenan follow sekali.Terima kasih korang.Keep in Touch!

So pada followers yang 100 ke bawah korang boleh tengok link korang dekat post sini Bloglist Dedicated To Followers.Memang khas untuk followers saja.Pada yang tak dapat dikesan tu harap maklumlah beri kerjasama bagi link.Hehe..lagi senang kalau sambil korang blogwalking tu letak je url blog korang sekali dekat komen.Senang la i nak klik terus.

Tapi nanti kalau ada followers yang ke 101 nanti akan diupdate dalam entry baru Bloglist Dedicated To Followers I pulak! Senang nak organize.Ceewah! Cita-cita tinggi ni nak followers beriban-riban.Hahaha.

Let's keep suppport each other!

Happy Blogging!



์›ƒ Be My Bloglist ! by Azreen Sofia

Bismillah.

Click On Banner

๐ŸŽ Giveaway Contest Free Ticket Lost World of Tambun by TDK Travel & Tours Sdn Bhd (21 Oct 16)

Bismillah.

Click On Banner


์›ƒ Segmen Ucing Nak Bloglist (28 Oct 16)

Bismillah.

http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/10/segmen-ucing-nak-bloglist.html
Click  >> Ucing Nak Bloglist <<

๐ŸŽ Giveaway Novel Suri Hati Mr. Pilot Dari Cik Akak (19 Oct 16 | 12 am)

Bismillah.

FRONT-CV-SURI-HATI-MR.-PILOT

"Kenapa aku nak sangat Novel Suri Hati Mr. Pilot..? sebab aku nak tahu kenapa viral sangat kisah dia nie..best sangat ke..bagus sangat ke..haa..kau..provok..hahaha..yang penting serius best ke?..memang nak tahu sangat nie..so..kena baca buku dia nie lah kan..hihi.."

์›ƒ SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BULAN NOVERMBER BY KINAH (30 Oct 16)

Bismillah.

Click On Banner


์›ƒ SEGMEN BLOGLIST BY BLOG WANI SUKARNO (30 Oct 16)

Bismillah.

Click On Banner

☏ Hike The Broga Hill For The First Time!

Bismillah.

Hi! I want to story about today morning activity.So excited to tell uols.Hihi..like the entry before i have mentioned that my housemate and i have planned something for today.And this is all about !

Google Image
Yesterday night,i found it was really difficult to fall asleep as i think so much as i have never been going to hiking before this.Especially in my right leg condition after the accident 7 years ago.But i just want to do it! For adding my life experience so then i know how is it feel.Whether i can do it or not.Just want to take it!Even if  it just one for a lifetime.

Actually during orientation in my diploma a few years back,Broga Hill hiking is the one of part orientation but that's time i'm not confident to hiking with this leg condition,its still weak not so strong as today not strong enough yet then i'm excused.

But i remember that i have hiking with my siblings when my leg still normal as others.That's time just us siblings and leading the way of course our brother.We are village people so then all the hills at the village we were explored.! That's time when we were still a kids.Maybe in Tabika or Primary High School.And you know the kids ..always curious and wanted to exploring the world.

So nostalgic to remember about that moment.The most unforgettable moment when i arrived at the top hill i can't came down after that because afraid of high as there was no flat way to came down..haha..but my siblings help me to came down slowly.

But now the hills at the village is exploited then there was no such fun as time when we were a little kids.That's time there was still no one come and disturbed the forest as they are used to be.

Alright ! Enough for throwback..Lols.

Back to story.

4 am.My housemate got me up so then we can standby for the hiking.I peep through the window and there was a moon in the sky.Full moon ! Subhanallah..so beautiful.Such a nice day to starting with!


Snap the full moon before came in the car.Hee.

We were moving to Broga Hill about 5 am and arrived around 5.20 am. and MasyaAllah.!.there were so many people.Of course maybe because today is Sunday.So the people plotting to going out taking some nature adventure.Hahaa..So do we.!

As soon as we arrived we were warmed up! Then we were ready to go!..we were hike and hike..at the first moment i feel a bit exhausted..they were still steady..and..after passing the first guard ..i'm no longer can afford the exhausted.My heart really racing out!tachycardia.Really beating fast.It seem doesn't want to stop.So then we were stopped to slow down my heartbeat.


Stop here for a moment..and there were a group behind us

I'm trying to be strong so we continue again.And after that my leg was making fuss..it felt so weak.So then i have to be parasite for a while.Hold hand of housemates.They were really supportive.Always ask continuoesly whether i'm okay or not..If i'm not okay they will always stop for me.

We were stopped during adzan Subuh when my heart beating fast and no longer can't make it.I'm also always ask..how far more we were going up?..Haha..i just felt that i can't stand it.But i'm also want to make it up to top of hill.We were resting on one point and performed the solah.Then after that I just feel want to rest here and let's them going up but they were disagree. they said..it was dangerous for me staying alone here.

They were repeated encouraging me and said i can make it!..So then i just have to follow them.Lols.
I did'nt remember how many time  i have stopped..but i think its more than 4.
Hahaha..that was really hard for me as the first timer...my heartbeat was always beating fast and more faster if not rest.Sometimes i felt dizzy and felt bloated along the way up.

Then..finally!





Alhamdulillah !..i make it!..just on the big stone.Haha..i'm  save to be left here.So i can take rest as much as i can!There are a little bit more ways to going on top of the hill.But i did'nt felt can't make it.Even my heart want it but my leg doesn't want it.So i'm request to stay here.View from here is also good too.The atmosphere also refreshing.

Seee!




Not bad at all..This is From View of My Eyes was before 7 am..still early ..so i just felt the nature and inhale then exhale the fresh air here continueosly.So refreshing!!



After 7 am..the world is begin to bright with the sunrise !.Even a bit disappointed can't see the sunrise..haha..but i can see the world changed from the dark to bright.

Alhamdulillah.All praise to Allah.

I have this experience already.Jyeahh!.Even to other people maybe this is nothing but to me this is really a big things! One experience of life added!

I''m waiting them for coming down..felt a little bit boring alone here...after a half an hour ..they were coming down from the top of  hill.



Look at the road..seriously..really can't make it..they even said its was a bit scary when came down as the road is quite steep.

After they were coming down..we have some pictures! Of course pictures of us..as they have taking their pictures on the top.Only me that not in the pictures.Haha..But before i showed the pictures of us..let's view some scenes from the top of the hill.

They captured it.So i can see how is it look.And also uols is it? heee.



Subhanallah..wuu..wuuu..seriously! so beautiful.Look at the birds on the sky!..Hey! wanna tell something? suddenly the rain droplets falling one by one but not in the situation that need to worry about.Maybe.Hihii.



Subhanallah..much more beautiful from the top..wuwuwuwu...crying inside T_T



Huhuhu..so beautiful..wuwuwuwuw....nevermind..maybe next time?? jeng..jeng..jeng...need to build stamina first ! and of course mental and physically prepared.

" Let's keep on making up something worth for life dunya and akhirah!"

Back to us.!

Taraaa...!

Me and 3 of my housemates!
We were here !!! especially..i was here !! Who is missing? oh no!..one of our housemate younger sister not here! Because she was taking our picture.So then her sister was grabbed a man nearer to take the picture 5 of us! Lols

Mission accomplished !!
Alhamdulillah.I felt satisfied ! New experience with really good hiking members ! Thanks uols for be patience with me..hahaha..because of me uols late to see the sunrise T_T 

After a moment we were coming down !



 seriously coming down the hill is really easy ..not feel tired at all.I'm really enjoyed it! Not feel exhausted at all.Hahaha..maybe i should coming down the hill but not coming up the hill..kwang..kwang..kwang..if there was escalator..woahh..everyday i would like to coming up the hills..hahahaa..okay sorry..my bad imagination.


Look at this! even the road is like this..but i still enjoyed it..feel really fun! but..there was one road after this steep road..but still steep..there was a hole not too deep but suddenly i was fell off..!! sit still in the hole. i'm shock for a moment..People behind me asked if i'm okay then i automatically realize and got up!..I did'nt answer.i'm just laughed and continue to walking down the road..lol..did'nt look at them!...help me..i'm embarrassed.! 

Peaceee!!! 
Alhamdulillah! we were safe landing on the land.Ehh!..haha..mission accomplished!.May will have the next time !! Thanks for reading.Heee.Grammar police please check it.hahaa.

161020161000PM
SUNDAY
HOME RENT HOME

ใƒ„ Segmen Kad Cinta #3 (12 Nov 16)

Bismillah.

Click on Banner



"Nak kad cinta untuk ...jeng..jeng..jeng...nak baca ayat-ayat cinta ler..hahaa"

์›ƒ PENCARIAN BLOGLIST NOVEMBER BY AISYHAH NYAIS (28 Oct 16)

Bismillah.

Click On Banner



์›ƒ SEGMEN:BLOGLIST NOVEMBER by CIK NUR (31 Oct 16)

Bismillah.

Click On Banner

Menang segmen MaxisCelcomDigiFree by #jmbelog !

Bismillah.

Alhamdulillah murahnya rezeki lately..syukur tak terhingga ..bertambah lapang dada..hihi..semoga sentiasa dalam keberkatan..breakfast tadi housemate belanja nasi lemak tapi bukan nasi lemak anak dara lah..hahaha..

Nak cakap sikit..kalau nasi lemak sedap..sehodoh mana pun rupa kita tetap orang craving jugak tau! hihi..just believe! Rezeki masing-masing.

Google Image
Buka je blog tengahari tadi nampak pulak owner blog bagitahu yang....



serius lahh??..

Lepas tu cepat-cepat pergi tengok..

Then...

Yeayyy!




Betul lahh! link blog saya tu!..alhamdulillah...

Tak percaya cuba tengok senarai peserta nie..saya orang first tau join ! hahaha.




Baca : ใƒ„ SEGMEN : MaxisCelcomDigiFree #jmbelog ( 15 Oct 16 | 11.59 PM )

Hihii..thanks kepada #JMBELOG kerana menganjurkan segmen ini seterusnya membolehkan saya terpilih antara salah seorang pemenang.Alhamdulillah..semoga owner #JMBELOG sentiasa dimurahkan rezeki hendaknya.Allahumma aamiin.

151020160900PM
SATURDAY
HOME RENT HOME

✍ Blogwalking Setiap Hari Isnin

Bismillah.

Maaf..maaf..serius loading habis la internet nie..kalau buka satu blog tu ambil masa lebih 15 minit..waaa..bazir masa dekat situ..tak pe lah..insyaAllah..hari isnin saya balas semua blogwalking guna wi-fi U library boleh?..hahaha..

Maybe akan blogwalking sekali seminggu ..and isnin only kalau tak ada aral.Sebab isnin saya free! Daripada lepak rumah sorang-sorang sementara yang lain ada kelas baik saya lepak library kan?

Dah lama tak berblogwalking ni dekat blog-blog yang rajin datang komen dekat blog saya nie..huwaa..sedih..rasa bersalah tak balas blogwalked.Hahaa..btw ..esok ada rancangan special dengan housemates..semoga segalanya dipermudahkan.

Takut..takut..but excited! semoga segalanya berjalan dengan lancar esok..Allahumma aamiin.

Begitulah menjadi seorang blogger in the same time as student..serius rasa bersalah tak up entri even dalam sehari tapi juga rasa bersalah kalau tak menelaah.Hahaa..mood berblogging tengah up la katakan..

Pagi tadi lepas je solat subuh ingat nak tengok sunrise dekat rooftop..tapi kunci lagi..sedih..so kitorang pergi lepak dekat tepi kolam je lah..sambil menghirup udara pagi sambil tu menelaah serba sedikit..tengok sunrise antara celah bangunan je..haha..tak pe cantik jugak!..


Dapat tengok celah tu pun jadilah..asal kan sunrise ! Masa ni semua orang tidur lagi la kott..kott la..haha..senyap sunyi tak ada suara..hujung minggu kan..tak kira siapa dari isnin hingga jumaat dah penat menghadap dunia ..so hari sabtu dijadikan masa untuk beristirehat bersama keluarga.


Dalam 7.20 pagi macam tu housemate dapat whatsapp daripada classmate..korang tahu dia buat apa?..dia send gambar kitorang yang tengah lepak dekat tepi kolam nie..waaa..hampeh! rupanya ada orang memerhatikan kami tengah buat apa dekat bawah nie..haha..

Katanya lagi..

"Macam tengah tengok orang buat photoshoot la.."

Hahaha..mana tak nya kitorang sambil-sambil tu ambik jugaklah gambar-gambar suasana dan diri sendiri untuk kenang-kenangan.Orang zaman sekarang la katakan..mana-mana pun mesti nak ambik gambar kan..haha..housemate dah malu dah..hihi

Dalam 7.45 macam tu barulah kitorang naik rumah..dan.. cari breakfast pulak!

InsyaAllah..pada sesiapa yang komen dan follow ..jangan lupa tinggalkan link blog dan mention ya..or korang boleh je tinggalkan pesanan dekat About Me | Chatbox | Bloglist dan  tinggalkan link blog dekat Mister Linky.Kalau dekat situ senang sikit nak detect.Pada yang tak difollow back dan dibalas kunjungannya lagi harap bersabar yaa..hahaa.

Sooner or later i'll catch uols! Daaa..

Google Image

Till then.

151020160402PM
SATURDAY
HOME RENT HOME


Tersenarai dalam bloglist Jiran Tetangga by Kak Long !

Bismillah.

Hi! Nak up satu lagi entri mengenai bloglist yang i join ni..ahha..tak habis-habis ...alhamdulillah.Hari tu join segmen Wanted Ohsem bloglist by Kak Long

Baca : ์›ƒ Wanted! Ohsem Bloglist Kak Long (13 Oct 16)

And taraaa!



Semua yang join dapat masuk bloglist Kak Long.Alhamdulillah..siapa yang tak join tu..alamak aii..seyes rugi..kesian korang...hahaa...tak pe..tak pe..nanti jangan culas join..heeee.Peace!

Ok ada beberapa lagi entri All About Blog tengah beratur nak di up kan.Sabor je la ya.Haha.

Akhirul kalam,Thank you kak long kerana menganjurkan segmen bloglist ni..Muahh!

Till then.

151020160233PM
SATURDAY
HOME RENT HOME

✍ Jumaat Yang Menenangkan

Bismillah.

Salam jumaat..hari ni rasa diri macam baik sikit daripada semalam..haha..don't know why..mungkin sebab dalam lecture tadi duduk depan kott..ahaks..Terimbas kembali zaman diploma dulu..walaupun tak adalah duduk depan tapi just nice..tak belakang sangat tak depan sangat..tengah-tengah..lately rasa nak belajar tu agak meningkat la.Memang patut pun.Nama pun student kan..sepatutnya memang fokus untuk belajar je.Uhuks

Tapi sesiapa saja pasti akan diuji dalam dilema lemah semangat.tiba-tiba tak nak belajar,suasana yang tak kondusif..tak membantu dalam membina semangat dalam diri dan so on.Jadi jangan pernah berhenti melangkah..walaupun merangkak dan mengengsot umpama suster ngengsot  atau ju on sekali pun..teruskan perjalanan ke hadapan..berhenti tu salah !serius salah..jalan je walaupun perlahan lebih lagi daripada kura-kura yang penting secara istiqamah.

Fighting!

Malam tadi..malam jumaat kan..haaa..selalunya malam jumaat orang buat apa?..Of course la baca surah yasin selalunya..tapi lately semakin terang mengenai sesuatu amalan tu dan saya tak terkecuali mengetahuinya lalu saya pun bertukar amalan daripada baca surah yasin kepada al-Kahfi.

Langitilahi.Com

Jadi jemputlah beramai-ramai membaca surah al-kahfi.Semoga diberkati sehingga jumaat yang berikutnya.Glowing gituuhh!..Sapa tak nak? Rugi.Hahaa.Tapi tak ada masalah pun nak baca surah yasin juga..hihi...Alhamdulillah.Sejuk mata hati yang memandang.Waktu specific selalunya selepas Asar Hari Khamis sehinggalah Sebelum Asar Jumaat ni.

Nak cerita juga..semalam pergi rooftop! Hilangkan tension seketika dan mendengar cerita housemate yang berduka tanpa lara..dan i pun comfort kan lah mana yang termampu..best pula nasihat orang ni kan..padahal diri sendiri pun dalam dilemma.

haha..Tapi bila melihat keindahan alam terlupa seketika segala masalah.Rasa refresh dengan udara dan angin yang menderu..sehingga langit kemerah-merahan barulah kitorang balik.




Subhanallah..Cantikkan..tak sampai hati rasanya nak balik..ahhaha..but we have to.Maghrib kan..but we already have planned something after maghrib!

Jyeahh..lepas maghrib kitorang pergi gym..work out sekejap..dalam setengah jam gitu ..lepas tu bersantai la depan kolam renang...Syok giler dengan angin yang bertiup menambahkan nikmat kesegaran lepas work out...rasa macam nak baring..lagi-lagi bulan mengambang dekat langit tuh...seyes cantik untuk pejam mata..hahaa..tapi mana boleh sesuka hati..buatnya ada orang tinjau dari atas..hilang keayuan gituhh..


Kami bertiga!..hahaa..lepas lepak-lepak macam ni rasa macam nak terjun je kolam renang nie..begitu menggoda sekali alunan air diaa..but..no la..lain kali je la..line tak clear lagi-lagi lepas work out..depan sana ada satu family or maybe kawan-kawan ke tak tahulah..non-malay..dua perempaun sorang lelaki..boleh pula bersantai sambil makan KFC..huntung laaa..

Kitorang dah la lapar nie..tadi habis kalori burned.So lols la..habis je rehat..kitorang pun chiauu la balik rumah...then sambung study yaaa...

And today just kelas tutor dan kelas ganti je sampai 11.30 pagi only..and i'm done!Lepak library sampai petang..hahaha..sebab tu la diberi tajuk jumaat yang menenangkan..orait tu ja cerita untuk hari ni..Have a nice day guys ! till then.

141020160325PM
FRIDAY
U LIBRARY


Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net