Featured

✍ Mengintai di tirai mikroskop

Bismillah.

Serius nak berblogwalking tapi internet serius lembap.Maafkan saya nanti saya cuba berblogwalking kembali.Tengah mencari package internet yang terbaik.Perlu melabur sikitlah demi assignment yang mendatang especially blog.Hahaha.

Ok bye!

Salam jumaat uols! Hari ni ada satu je kelas tutorial iaitu basic pathology sebelah pagi.Alhamdulillah so then sebelah petang macam ni memang sesuailah untuk berblogging itupun kalau internet laju.Sangat heaven lah tapi kalau begini alamat sabar je lah.Dapat post satu entri pun dah kira bersyukur.

Hari ni just buat revision untuk refresh balik otak kitorang untuk kenal balik histology cell under microscope.Masa ambik anatomy sem 1 ada lah tengok dan buat assignment tentang ni tapi maklumlah ..haha.Revision ni penting sebab bersangkut-paut dengan subject basic pathology ni.Nanti tak adalah terkial-kial nak tahu structure mana yang kena kanser.Dan macam mana rupanya structure normal tu lepas kena kanser.

So..seriuslah!

I love to view it! Nampak cantik giloss.Kalau boleh nak jadi pathologist or something like someone yang observe cell saja.Dapat bezakan dan kenal setiap detail tu pun dah rasa..waaah! Haha..sebab tu la decide nak teruskan degree dalam bidang ni but tak tahulah pathway dia betul ke tak..but kalau dapat kerja tak lari dalam bidang ni pun kira bersyukur dah.

Tak adalah rasa macam terkilan kan.Semoga dipermudahkan kerja in future still dalam bidang ni.Allahumma aamiin.

Eh.terbuat confession pulak.

One of the slide yang dilistkan untuk view pagi tadi.

Hi! I'm a muscle!
Sebenarnya cantik lagi view dia ni.Tapi macam biasa kamera henset yang tangkap and light dia asyik lari fokus je so dapatlah view yang ni.Bolehlah..still nampak lagi.Tapi kalau zoom lagi sampai 100x magnification memang superb! Nampak jelas characteristics dia.So bolehlah jelaskan dia muscle apa and segala characteristics dia macam mana etc.

Tapi kalau yang memang dalam bidang ni tengok view ni pun dah tahu ni muscle jenis apa.Haha.Macam tadi each group kena ada wakil sorang present kat depan jelaskan setiap characteristics cell yang di observe macam mana.Nasib baiklah sesat sorang classmate lelaki dekat group kitorang tadi,dia ni memang suka bab-bab volunteer gini.Selamat wa!


A bunch of slides! 

Hahaa..betul tak penjodoh bilangan english aku tu..btw ni antara slide-slide yang ada.Saja nak tunjuk skettt.

Ok la dah pot pet pot pet..nak bagitahu sikit apa maksud pathology ni.Pathology ni terdiri daripada dua perkataan iaitu pathos and logos.Pathos ni maksudnya suffering and logos of course la maksud dia study!.So maksud pathology ialah belajar penderitaan! eh.Haaha..no la..inilah dia kajian tentang penyakit.!

Penyakit ni mempunyai banyak kategori antaranya sebab genetic but kalau nak cerita boleh jadi panjang lebar lagi so..kena masuk kelas lah ! haha..cukup la sampai di sini saja.

Till then!

300920160426PM
FRIDAY
HOME RENT HOME

☂ Hati sedang sakit ☂


웃 October Bloglist Segment by FATINAMZDZFR ( 9 Oct 16 | 10 am )

Bismillah.


Click on banner

웃 Wanted! Ohsem Bloglist Kak Long (13 Oct 16)

Bismillah.

Click on banner!

                                                                   

✍ Almost a week as student

Bismillah.

Happy Thursday! Have a nice day uols

Say hi! to my friend over there..hihi,,

I'm here!Online from library.Thanks to college wifi so i can update blog.Wehuu! Today i have no classes.Again.Woah.Heavenly right?Maybe just for this week.As this week the classes only for introduction to our subjects.So then we used to the topics that will be teaching to us.Again..i'm taking risks to add subject that related to research with senior batch as i'm a credit transfer student.

Actually that subject requires a lot of reading of journals and proficient in english instead me..you know..well..emm..but..by hook or by crook..i want to continue taking this subject as i want to challenge myself for the better outcome.Now or later it does'nt matter as i think its depend on myself after all.

For now all of the subjects are quite fun and interesting.Hope i can do better for this semester.As i need to rescue my cgpa.Duhh! If you know..

Yesterday evening me and one of my housemate going to rooftop of our home rent home.

the one of side scenery from rooftop!
So refreshing! A nice one for our study and BBQ maybe? or reading a book..like this one!

The other side of coin!
Until now i'm not even finished it yet! haha..but well..the book really inspiring me a lot..and i got a little confident from this book.So i continue to read this book consistently even in a short time everyday.Even after you finished this book you will not get bored to repeat it.Cuba lah!

After some time of refreshing our mind and heart..ceewah!..we back to home! but before that let's get some of sunlight view! subhanallah.The view of sunlight from here was really nice! but pityful that the camera can't catch up the sunlight fully.Just me after all.Lols

Hi! acah-acah shine bright like a diamond!

Thanks to my housemate for taking the pictures.

That's all for today.See ya later! Hopefully.

Till then.

290920160112PM
THURSDAY
U LIBRARY

✍ Menjadi Seorang Yang Professional Dan Beretika

Bismillah. 

Hi!  Beberapa minit lagi sebelum kelas bermula.. Update sat guna wifi kolej. Hehehe. 

Tadi  baru je selesai kelas pertama buat minggu ni.Boleh tahan! Cuak jugaklah dengan topik-topic yang Akan dipelajari selepas ni.Tapi serious best lecturernya sporting main cakap lepas je.. Tak sensored langsung.. Haha.. 

Nice one. 

Topics all about to handle and deal with people and situation that related to our Course field. 

Just like the title above. But the much more scary  is nanti exam xde McQ!!Essay saja.OMG!

Looking forward for the next class! 

Nak cerita panjang tapi update guna mobile phone je kan.. So redha je  la. 

Till then. 

270920161144AM
TUESDAY
U Corridor

Road to Sem 3 !

Bismillah.

Happy Monday! Yeah.Have a nice day! I'm online now from Home Rent Home.Lol.How i am now? dont know yet as i did'nt have any classess today..so horeyy! I'm online using hotlink package but the package is super slow.Why r.Cheap maybe? Lols.Maybe uols have another suggestion for better connection?

Let's story about yesterday.Yah! I'm packaging all the things from saturday.And just in Sunday i got all the things fully prepared.So early in the morning i'm got to go! Bye bye home sweet home!Early as 6.30 am after Subuh i just arrived to the bus at nearer village as my village did'nt have public transport.So sad.

Let's selfie first!

Hi! hahaha..

Look around you..can't you see the wonder?..watch your back!

Aha!
no one lol!

Am i super fast or not even one want to go to uptown? ding! Sharp at 7 o'clock in the morning..the bus is started to move.".tayar bas berpusing..pusing..pusing..pusing..sepanjang hari.."..omg..rindu hana.. .Then after that uncle bus is stopped by at the mamak restaurant for a while to sip a tea maybe.Bukan nak ajak..tinggal aku sesorang dalam bas..hahaha..Then! at the same time the other passangers come and said.."nasib baik tak terlepas..

I need to ride the bus for going to another bus in uptown so i can go to another state.Finally i'm arrived at uptown and going to takes another bus for going to another state.My destination to that another state take about 1 hour only.As soon as i arrived,i got to get the monorail and..

here i am !

Mercu tanda negara



After another one hour i'm arrived at KL Sentral to take another public transport.Such a long journey huh.Not really la.This time i need to take ktm to arrive at my one and only destination.Home rent home! Gituhh.As soon as i arrived there..you know what! No way man!..so many people ..crowded woah! I can' stand to just take the ktm with a lot of people there.So crowded like in a sardine tin. 

Then..i just have to bear another 45 minutes for another train arrived.So bored..but it did'nt take so much time for being boring alone as ..suddenly a sister from Tanjung Malim came to sat beside me then making up stories.She was actually with her parent came to visit her sister for having dengue but first time take ETS and ktm for going to her sister house.

Chit..chat..chit chat..and a while later..a chinese guy came to us and chat along with us..he was also did'nt stand to just waiting the train and super boring.Then the main point of our conversation is..how come we have to wait another 45 minutes but not less than that so we did'nt waste our time just waiting like that..such a wasteful time!! 

Hope government can take the issue seriously.How can the people wanna take the public transport when the public transport not even availaible in a short time.

And now alhamdulillah.

Again..I'm here !..and tomorrow starting to classes..pray for me! Thank you dear..muahh!

So sad to said that blogwalking stopped for a while.Focusing much on story-morey and studying.Not having so much time.


Thank you for stay reading.

Till then.

260920161106AM
MONDAY
HOME RENT HOME

✍ Till then

Bismillah.

Wuuwuuu..sedihnya nak tinggalkan home sweet home.Esok kena bangun pagi-pagi naik bas.Huuu..jalan sesorang lagi.Masa dah time!.Tapi saat-saat akhir rajin pula mengedit blog kan..amacam..cantik tak?..hahaha..

Last blogwalking and post ni terakhir buat malam ni .for now la..maybe esok tup tup dah up entri kott la..haha..Mana-mana blog yang tak sempat jenguk tu tunggu naa..nanti saya terjah.Claim je entri mana yang tak dibaca lagi.InsyaAllah nanti ada masa saya selongkar habis-habisan entri uols! Haha..gituhh.

Nak kena kemas barang apa yang nak dibawa.Malas nak bawa banyak-banyak nanti berat.Naik pengangkutan awam la katakan.Bertukar dari satu transport ke satu transport yang lain..Fyi,perjalanan esok hari dimulakan dengan bismillah kereta disambung dengan bas lalu bertukar bas kemudian menaiki monorel dan akhirnya KTM disudahi dengan teksi.Alhamdulillah.

Yah! Touch and Go ready!


Doakan perjalanan ini. *Angkat senjata

Semoga diberkati hendaknya.

Fi Hifzillah.

Till then.

240920160846PM
SATURDAY
HOME SWEET HOME

Dear Mas #3


🎁 COMICS GIVEAWAY by SVIORS (12 Oct 16)

Bismillah.

Click on Banner

RULES :

Seorang blogger semestinya.
Peminat komik (nama pun comics giveaway kan).
Follow blog ini. [compulsory]
Klik SAYA  SAYA dan SAYA[compulsory]



HOW TO JOIN :

1. Buat satu entry bertajuk 'COMICS GIVEAWAY by SVIORS.
2. Letak banner di atas tu dan backlinkkan ke sini.
3. Tinggalkan komen dekat bahagian komen beserta dengan link entri korang.


"Jom jom join bagi memeriahkan giveaway ni..weee.lama tak baca komik dah...last baca minggu lepas kott..haha.."

240920161246AM
SATURDAY
HOME SWEET HOME

웃 Pencarian Bloglist Oktober-Disember 2016 by Cik Ummi (30 Sept 16)

Bismillah.

Click On Banner

Syarat-syaratnya

Hanya perlu buat 3 perkara ni je:


1. Mana yang belum jadi follower saya, sudi-sudikan lah jadi follower saya. Takde paksaan pun untuk tekan button 'follow' tu. Hehe

2. Letakkan banner di atas dan backlink kan ke entry ni.

3. Buat tajuk "Pencarian Bloglist Oktober-Disember 2016 by Cik Ummi"

4. Dah siap, boleh submit link entry kat ruangan komen di bawah ye.


Tarikh tamat 30 September 2016

"One more pencarian bloglist..! let's join!..mata tak mau lelap jadi kita men blog ler.."

240920161240AM
SATURDAY
HOME SWEET HOME

웃 Pencarian Bloglist Oktober By Zafirah Nazri's (30 Sept 16 | 11:59 PM)

Bismillah.

Click on Banner

 syarat syarat nya adalah :

1) follow blog nih . boleh klik kat atas sekali sebelah kanan tu untuk memudahkan kerja awak awak sekalian yer . 

2) buat satu entry bertajuk "PENCARIAN BLOGLIST OKTOBER"

3) copy banner , dan backlink kan ke entry ini .

4) jangan lupa publishkan !

5) tinggalkan link di ruangan komen! 

" Uiii..maaflah..bloggers banyak buat segmen jadi penuh entri dengan segmen je..hihi..opss..Zafirah..sis join ..!  done follow aritu g =)"

240920161226AM
SATURDAY
HOME SWEET HOME

✍ Andainya takdir internet lembap

Bismillah.

Tweet..tweet..buka je twitter tengok Anuar Zain-Andainya Takdir trending.Jadi gatal tangan juga la nak tengok dah kenapa dengan penyanyi pujaan wanita seluruh dunia ni.Ewaah!.Rupa-rupanya beliau baru saja keluar dengan single terbaru iaitu Andainya Takdir..semua cakap lagu tu sedap..best la..sedih la..jiwa la..menusuk kalbu la....

Tskk..tskk..tskk..

memang..memang menusuk kalbu sungguh la..


Ini dah kenapa?



dah kenapa pulak ni..anyone? Kejap boleh tengok kejap tak boleh tengok..sempat la aku tengok sekejap tadi separuh tak habis..banyak dugaan .Almaklumlah internet siput sedut.kejap ok kejap tak.. Entah la sedih .dah tua agaknya streamyx nih..itulah tak berapa nak sihat benar.errr..Berbalik pada lagu tadi..memang nampak sedih..video nampak best tapi biasa la sensored bagi muslimin dan muslimat sekalian.

Perkara yang dipandang ringan.Aurat tetap aurat.Mengancam! Aigoo..aigoo..Tak boleh nak kata la yang saya tak berniat apa-apa..saya tak bermaksud apa-apa..saya cuma jalankan watak saya..saya tak nak hipokrit! eh.! retis sangat.Tundukkan pandangan bro.Nak hayati lagu but in the same time terbuat pula dosa kering.upps!..jatuh kopiah imam!

Banyak benda nak update tapi hanya tinggal kenangan.Tak dapat update on time then jadilah ia draft seumpama pekasam.Dan alhamdulillah yang ini boleh lagi update dan blogwalking lagi walaupun sedu sedan.Dah balik rumah sewa nanti berhuhuhu je la.Tapi sayang nak tinggalkan blog ni.Sayang blog ketat-ketat.!

Mana nak ceghita lagi kalau bukan dekat sini kan..so then..pandai-pandailah i cari alternatif  nanti.

Haha.

One day and half more to goo! T_T

Google Image
Till then.

230920160432PM
FRIDAY
HOME SWEET HOME

🎁 Giveaway by BusyraTakiyudin (30 Sept 16)

Bismillah.

Click on Banner


Syarat-syaratnya:
1. Follow this blog
2. Like fanpage busyratakiyudin
3. Follow G+ google (di sidebar)
4. Tuliskan kekurangan blog ini (dari segi penulisan / halaman blog / ataupun apa saja yang membolehkan aku perbetulkan apa yang kurang di blog ini) *tak perlu panjang, satu ayat dah mencukupi*
5. Linkkan banner ke giveway ini

"Followers yang ke #1222..done add circle.Fb tarak.Hoho.Serius semua cntik dh! just nk suggest blog archieve tu leh letak scroll bar kot bg nmpk x berjela."

230920160156PM
FRIDAY
HOME SWEET HOME

🎁 Giveaway Pertama by Systcare (25 Sept 16)

Bismillah.

systcare-giveaway
Click On Banner

Steps untuk menang GIVEAWAY ni cuma :-
1. Like page Systcare :- https://www.facebook.com/systcare/
2. Lawat blog kami :- https://systcare.wordpress.com ( Ini la blog kami… hihi)
2. Komen ‘Saya nak…’ di post GiVEAWAY kami. 
3. Like & share post di FB…

atau
1. Buat entry didalam blog/website anda mengenai giveaway ini dan
2. Letakkan link ke giveaway ini didalam entry tersebut dan
3. Tinggalkan komen anda di sini disertakan dengan link entry yang telah anda buat tadi

" Saya nak! nak join saja-saja..hehe..siapa yang nak tu pergi klik cepat-cepat"

230920160142PM
FRIDAY
HOME SWEET HOME

🎁 Giveaway by Cik Purple

Bismillah.

Click On Banner

Syarat-syarat

Peserta dari Blog

1. Follow blog ini
2. Like pages Nnby Shops
3. Follow ig nnbyshops & infeerabynajwa
4. Buat entry & link kan kepada ga ni
5. Hantar url entry , nama fb & ig di ruangan komen

"Followers yang ke #1204..takde FB and IG..come to memeriahkan giveaway ! =D "

230920160136PM
FRIDAY
HOME SWEET HOME

☂ Selesai solat,duduklah dulu...☂


✰ Rancanglah Kematian Dengan Sebaiknya ✰


Sibuk kejar kehidupan dunia?

wang berguni pun tak cukup!

Kerja sepenuh masa. 

Rindu orang itu, orang ini.

Cemburu orang itu dengan orang ini. dengki hati jadi mainan 

Lewat bangun solat subuh,

 tapi lebih risau lewat nak pergi keje.

 Tak risau sangat solat lambat. Balik rumah dah lewat, solat asar ke mana, solat maghrib ke mana. 

Perut lapar, cari makanan.

 Duit takde, pergi bank. Rasa tak tenang, ada benda tak kena, pakai earphone, dengar lagu apa-apa. 

Duduk di kawasan lapang, tenangkan fikiran. Al Quran tak bersentuh, masjid tak jejak.

Benda sama lagi dibuat.

 Sambil online, tiba-tiba terbaca satu tweet,

"Buat apa pun, jangan lupa, Allah nampak semuanya. Malaikat mencatat."

Tanpa rasa tersentuh, hati mula kata,

 "Benda dah selalu diingatkan.
Aku tahulah Allah tu Maha Melihat. Malaikat tu sentiasa mencatat."

Teruskan dengar pula lagu Mr Saxobeat, online lagi. Main game.
Tanpa rasa diperhatikan, sebenarnya malaikat maut daripada pagi duk pandang kita.

Terbangun solat subuh lewat, Allah tahu. Malaikat kiri kanan tahu. Malaikat maut pun tahu.
Sambung dengar lagu Starships pula. Sibuk-sibuk dengar, mulut pun ikut sekali menyanyi. 

Baca Al Quran? Ala nanti-nanti boleh.

Malaikat maut menjengah lagi.

Tiba-tiba terdengar azan. Tengah syok online ni. Tengok jam. Awal lagi. Teruskan online dulu, lagi sepuluh minit solatlah. !! sepuluh minit, tengok jam, cipta alasan lain pula. Sampai dah tinggal lima minit waktu nak habis, baru pulun lari pergi wudhuk, nak solat.

 Itu Alhamdulillah solat. Yang terus tak solat sebab alasannya dah terlewat? Guane tu?

Malaikat maut ziarah lagi.
Nasib tak nampak je malaikat maut tu. Kalau nampak, confirm masing-masing tak ada masa nak buat benda lagha. Setiap masa pun nak buat baik je.

Baru nak tutup mata, nak tidur. Tiba-tiba ada orang ketuk pintu. Ah sudah.

 Siapa pulak nak kacau aku ni.

"Nak apa?"

Kasar intonasi.

 Bengang kononnya ada orang kacau waktu mengantuk ni.

"Nak nyawa kamu. Masa kamu di dunia sudah tamat. Wahai anak adam, ini adalah waktu pertemuan kembali antara seorang hamba dengan Pencipta segala ciptaan"

Tergamam.

Ah Macam mana ni. Aku belum sempat baca Quran. Aku dah lama tak solat taubat. Solat aku yang lepas-lepas ni yang aku sengaja tinggal nak buat macam mana.

Mati mana boleh tangguh lagi. Aduh. *tepuk dahi*

Esok dah janji dengan kawan nak main futsal. Dah janji nak mesej awek. Esok kena hantar paper work, deadline.

 Macam mana ni.

Lalu malaikat maut pun masuk ke dalam bilik.

Dengan muka cuak, cuba merayu mohon ditangguhkan waktu mati. Kita lupa, malaikat maut itu sentiasa memerhati. Tunggu masa nak ambil nyawa. 

Selama ni leka dengan dunia.

 Bila tiba hari kematian, baru yakin yang mati tu bila-bila.

 Tapi.... semuanya dah terlambat.

Jadi, mulai dari sekarang. 

Rancanglah kematian sebaik-baiknya.

 Nak mati dalam keadaan sudah bertaubat, atau nak mati dalam keadaan sibuk buat maksiat? 

 Tepuk dada, tanya iman.

C&P



Cadangan diperlukan ! #Bajet 2017 ( 21 Sept 16 )

Bismillah.

Click On Banner

Cepat-cepat PM nak baca cadangan kita tu.Mana tahu cadangan kita diterima dan diguna pakai.Dapat juga sedikit sebanyak menyumbang ke arah kebaikan negara.

Terlambat pulak promote.Esok dah last! Cepat! cepat! Siapa cepat dia dapat siapa lambat tak mendapat la jawabnya.Hoho.

Lepak sana pun best jugak.Nak tahu jugak cadangan rakyat Malaysia ni macam mana kan.Haha.Bagus buat macam ni barulah rakyat dapat salurkan idea-idea yang bernas untuk negara.Tak adalah terkilan duk terkulat-kulat tak setuju tanpa dapat salurkan dengan cara yang betul.
"Adalah penting untuk Kerajaan tampil dengan sebuah bajet yang bercita-cita tinggi, namun sesuai, bagi menentukan langkah yang tepat demi pertumbuhan negara ini" - Najib Razak

200920161005PM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

Ayuh sambut kepulangan wira Paralimpik kita ! (22 Sept 16 | ETA 3 PM )

Bismillah.

Setelah pencapaian terbaik daripada atlet paralimpik negara kita mengharumkan nama negara Malaysia di mata dunia.

Baca : (Update) Malaysia Meraih Pingat Emas Ketiga Negara Dalam Paralimpik Rio 2016 !

Tak lupa juga buat atlet olahraga negara yang Siti Noor Radiah Ismail yang menghadiahkan pingat gangsa menerusi acara lompat jauh wanita T20..read more

Dan semua atlet paralimpik yang berusaha gigih demi mengharumkan nama negara.! Anda semua terbaikk!

Kini tibalah masa untuk kita meraikan kepulangan mereka bersama-sama! Saat yang amat dinanti-nantikan bakal tiba ! Ayuh! beramai-ramai meraikan atlet paralimpik negara! #MerekaLuarBiasa


Atur cara Majlis


Peta untuk ke Setiap Lokasi






Credit : @TeamMsia @MISIM_MY @Khairykj

웃 Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita ( 29 Sept 16 )

Bismillah.

Click on Banner

TAMAT : 29 SEPTEMBER 2016

Cara Untuk Join

1. Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita"
2. Follow Blog/ FB Page / Follow IG @nieylanadia / Follow 
3. Make sure blog korang active ya
4. Linkkan entry korang di kotak komen di bawah
5. 10 Blog yang bertuah akan dipilih melalui random.org

"Done follow blog.Takde FB and IG.Twitter baru buat @Mas_FVOME..hehe..peace!"

200920160552PM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

Susur Masa Evolusi Blogging

Bismillah


Okaylah nak share info yang dapat daripada twitter @seanrazak.Lepas ni maybe banyak la info-info bersumberkan daripada twitter yang akan aku share dekat korang.Haha..Maklumlah orang baru buka twitter gamaknya.

Yang lain view sendiri lah,i nak highlight kan blogger je.Kitakan pengguna blogger..hehe.Blogger rupa-rupanya mula ditubuhkan pada tahun 1999..haaa..masa tu aku tadika lagi weh,..kalau tahu masa tu jugak aku dah berblogging kott..haha...banyak la..masa tu mana tahu apa-apa lagi pasal internet ni semua.huhuhu.

Berbalik pada penubuhan blogger.com.Blogger ni ditubuhkan oleh syarikat Pyra Labs di mana owner dia ialah Google bermula tahun 2003.Suatu laman web yang tak perlu dibayar.Free of charge je.Cuma dulu adalah sekejap dia minta donation daripada users sebab nak beli server baru.Dan huru-hara sekejap sebab semua pekerja cabut.Yelah gaji tak berbayar nak makan apa pula kan.Nak tahu lagi? boleh baca dekat sini.

So,kita bolehlah nak meroyan dekat sini banyak-banyak.Takde sapa pun nak marah.Antara orang nak baca dengan tak je.Haha.Ok la takat tu ja la nak ceritanya.Sekian dahulu.

"Pyra was co-founded by Evan Williams and Meg Hourihan. The company's first product, also named "Pyra", was a web application which would combine a project manager, contact manager, and to-do list. In 1999, while still in beta, the rudiments of Pyra were repurposed into an in-house tool which became Blogger. The service was made available to the public in August 1999. Much of this coding was done by Paul Bausch and Matthew Haughey."

Credit : @seanrazak | Wikipedia 

✍ Tweet..Tweet..Waktu terus berjalan

Bismillah.

Tik tok tik tok.jam berdetak-detak...minggu depan dah nak balik rumah sewa..tskk..tskk..tskk..selalu la macam tu..bila dah lama duduk rumah rasa nak balik rumah sewa..bila dah hampir tiba waktu nak balik..rasa macam tak nak balik lagi..huwaaa..sedih..sedih..mengapa begini jadinya..oh my home sweet home..



Meninggalkan yang dikasihi demi meneruskan perjalanan hidup sendiri.

Dan masa nak hampir ni lah rasa macam tak berapa nak sihat jugak.Semoga semuanya akan baik-baik je.Waaa..nanti tak tahulah akan dapat update blog macam selalu lagi ke tak..namun i akan cuba la setakat mana yang mampu.

Maybe and have to be subjects sem ni agak tough.Lagi-lagi i tak fluent Bi.Berterabur ! Kena struggle sikit nak tebus kesalahan sem-sem yang lepas.Minta maaflah kalau nanti dah jarang berblogwalking dekat blog uols.Even now dah slow dah sikit.

Kena jadi lebih serius dan tak main-main.

Banyak benda yang nak diceritakan tapi semua jadi draft.Haha..entah macam mana boleh tak sempat nak publish entah.Asyik tergantung je buat entri.

Btw,

i dah ada twitter! Baru je buat..haha.Mula dah terbukak hati nak buka balik laman sosial.Tapi tak tahu la bertahan sampai bila ni.

Mai la follow @Mas_FVOME kalau rajin.

Oh ya sedikit info..kalau korang nak link kan entry korang ke dalam twitter secara automatik bolehlah pergi ke Twitterfeed.Com .Sign up guna blogger pun boleh then masukkan url dan link kan ke twitter.Done.



Peace! Till then.

200920160203PM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

ツ SEGMEN : MaxisCelcomDigiFree #jmbelog ( 15 Oct 16 | 11.59 PM )

Bismillah

Click on Banner

TOPUP BERJUMLAH RM30 AKAN DIAGIHKAN :

 Topup RM5 x 6 pemenang

Syarat Simple Jer :

Buat satu (1) entry yang bertajuk SEGMEN : MaxisCelcomDigiFree #jmbelog

Copy banner kat atas , letakkan dalam entry dan backlink kan ke entry ini

Follow blog (wajib)

Follow google+ (wajib)

Follow Facebook  (jika ada)

Join FanPages (jika ada)

Follow instagram (jika ada)

Follow Twitter (jika ada)

Like iklan-iklan yang ada di blog ini (ikhlas)

Tamat : 30 september 2016 @ 1159 malam

200920161158AM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

Dear Mas #2


✍ Kala Malam Bulan Mengambang

Bismillah.

Mata dah mamai tapi nak update blog sat la.Seharian tak update.Tak rajin dan malas nak ceghita.Huhuhu.

Actually.

Baru je balik dari melawat wan dekat hospital.Al kisahnya wan kena serangan sawan lantaran komplikasi stroke terdahulu.Please,doakan yang terbaik buat wan.Kesian wan.Doktor hensem masukkan tiub tadi untuk beri ubat.Sedangkan stroke sebelum ni dah pernah kena dan wan sangat tak selesa dengan tiub tu.

Tadi pun wan tidur je..tak buka mata langsung..penat agaknya.Badan pun tak berdaya.Maklumlah umur pun dah 80 ke atas.Tapi still kena cucuk sini sana masukkan ubat la..diambil darah la..mana la nak terdaya dah..termuhasabah diri..macam mana lah aku dah tua nanti..macam tu jugak ke jadinya?

Hoping never be like that.Biarlah habiskan sisa-sisa usia dengan aman.

Dan tadi nampak sesuatu yang menyentuh hati.

Kelihatan jiran depan katil wan sebelah tingkap sana ditemani anaknya dengan penuh sabar.Orang tu pun stroke.Jarang tengok anak muda-muda macam tu sabar je layan mak dia.Pangku mak dia..urutkan dada mak dia sedang mak dia tak berdaya..seyes..menyentuh hati..nampak aura anak solehah kat dia..harap aku juga boleh jadi macam tu.

And

Google Image

Dalam perjalanan balik tadi nampak bulan mengambang! Tapi tak bulat sangat shape dia...mak aku pun nak ambik la gambar tapi tak jelas..sampailah satu tempat tu..Angah berhenti semata-mata nak biar mak ambik gambar..

Sebaik saja kereta berhenti aku terpandang papan tanda yang dah jatuh dan kemek sebab kereta langgar..alamak aiii...tempat eksiden plak abang aku berhenti.!! Mulalah macam-macam cerita seram muncul dalam benak.

Tiba-tiba..

"Eh..kenapa kamera mak ni lain macam?.."

Sambil tunjuk dekat aku mak cakap dekat ayah.

"Abang..macam ada benda terbang haa.."

Apa pulak mak ni..adoyaii..aku cuak dahh..penakut kott..aku tak tengok pun kamera mak aku cuak punya pasal..kitorang cakap la henset mak murah tu nampak pelik pelik..aku pun cakap ..mengarutlah..mak ni dah mengantuk ni tu yang cakap bukan-bukan je.

Nak sedapkan hati sebenarnya.Haha.

Rasanya memang tak ada apa pun.Takut je lebih..Yalah dah la jalan kiri kanan hutan..tak ada apa-apa..sherammmmm!..tempat eksiden pulak tu ..tu lagi satu menyumbangkan aura cuak je.Hahaha.

Telefon cikai so view malam tak cantik nak tangkap gambar bulan.Kalau korang nak tengok..pergilah bukak tingkap tengok kat langit.Kita berada di bawah langit yang sama dan memandang bulan yang sama..kuiikuiikuii.

Till then.

190920161125PM
MONDAY
HOME SWEET HOME

Dear Mas #1


🎁 Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman! (26 Sept 16)

Bismillah.


Syarat-syarat

1. Follow blog



2. Follow Instagram 

3. Like Fanpage

4. Pergi kemana-mana entri dalam blog Sally, tinggalkan komen yang ikhlas (min 3 entri) 

5. Buat satu entry bertajuk Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!
6. Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
7.  Dalam entri, ceritakan satu produk yang korang pakai/suka/wishlist (min 20 patah perkataan)
8. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. 

Mula - 13/9/2016 | Tamat - 26/9/2016

Re edit.

"Blog done follow..i tak ada IG n FB..Aci tak..kalau tak aci pun tak pa..suka support segmen je .Peace! ^_^ sekarang saya cuma pakai pencuci muka safi je..haha..dan juga pelembap muka safi ..kalau rajin pakai pagi dan malam..kalau malas tak pakai langsung..haha..tapi memandangkan rasa diri macam nak berubah jadi perempuan skett ..al maklumlah dah umur patut kahwin ni ..nanti mak bising..! so kalau dapat giveaway ni maka tak semena-mena la akan termotivated belajar make up bagai kan.Hihi..tu ja la.."


Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net