Featured

✍ Niat Yang Tergendala

Bismillah.

Hi!

Hee..malam semalam datang hostel tengok ceramah pasal Aku Terima Serangannya..dalam perjalanan terserempak pulak dengan supermoon! subhanallah..super cantik!..lagi besar dari supermoon yang tengok haritu..haha..sebab semalam 15 Rabiulawal ..so purnama merindu la


Berbalik pada ceramah tu best jugaklah..masa ceramah mengantuk sikit..tapi bila dorang tunjuk demo macam mana nak pertahankan diri terbuka terus mata..

Google Image
Serius best! Macam senang je nak pertahankan diri..hahaa..tapi tak rajin pula nak daftar jadi ahli..konsepnya guna pergerakan dalam solat..just berdiri tegak dan tangkis serangan musuh..meh i share yang i ingat..cuba korang buat demo sendiri..

Kitorang mula-mula macam tak percaya jugaklah sebab boleh ke?..lepas tu try dengan kawan dekat sebelah..ha'ah..yela..betul jugak..tapi masih ragu-ragu kalau orang tu besar dan kuat macam mana kan?..kalau nak tahu korang cuba la buat sendiri..hahaa..

Yang first..orang pegang tangan korang tak nak lepas macam penculik contohnya..korang just pusing tangan korang lawan jam..ke atas..maka terlepaslah grab dia..korang terus tepis dan lariii!!..

Pastu lagi yang menarik..tumpang kekuatan lawan..bila orang serang kita dengan pisau...just tepis lengan dia yang pegang pisau tu..pastu dia akan terarah ke tepi ..kita tendang pinggang dia..and sendi lutut kat belakang tu..maka jatuhlah dia..gituhh..

Entah korang paham ke tak paham tak tahulah aku haiii..hahaha..

Pastu malam ni pulak ingat nak jawab forum dengan buat assignment dekat surau hostel tapi niat tergendela..maka berblog lah aku kejap dekat sini..kuang..kuang..kuang..

Sebab lepas maghrib tadi datang join sekejap bacaan yasin untuk kawan kitorang yang masuk ICU sebab thalassemia tapi dah keluar ni masuk lagi sebab allergy ubat pulak..sekarang alhamdulillah kitorang dapat berita dia dah sedar dah.
lepas tu ada pertandingan azan and tilawah al quran pulak daa..haaa..langsung tak jadi buat kerja..dok dengar orang azan..tilawah al quran buat dekat sebelah..dok jaga barang orang pulak dekat sini..so ..i pun update la blog bila kena tinggal..yang lain habis pergi tengok tilawah..wuwuwuwu.

Ok tu je nak cerita..hahaha..ok bye !

Mas
15 Dis 2016
Surau Hostel

1 comment:

Current Status (25 JUNE 17) : Final exam around the corner ! 3 June till 10 June 2017..Mastura..fighting!!

Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net