✍ Online guna data Digi

Bismillah.

Tak tahan nak online blog..ahha..akhirnya..guna je la data digi..langgan yang RM25 monthly.Berapa G/b tak ingat la pulak..hohoho..tapi kurang 1.5 g/b kott..simkad digi tu aku masukkan dalam ZTE..tempat broadband yang aku beli masa praktikal dulu.Serius tak ada internet rasa macam hilang sebahagian daripada life..ahha..tengokla berapa lama boleh online guna 1.5 g/b nie..

Maklumlah..tadi masa kelas tuto prof.eng pun kena guna internet.Kalau nak guna wi-fi U jangan cakaplah..cepat tu memang cepat tapi bila sama ip address jadinya bila nak masuk laman web yang semua student masuk pada waktu yang sama dia jadi pening..laman web tu pening..hahaha.

Satu task yang menarik tadi ..lecturer suruh sign up dekat Post Crossing tak silap namanya.Lepas tu nanti kita send postcard dekat sesiapa je yang muncul.Mula-mula aku dapat orang russia..lepas tu boleh next..kiranya boleh pilih orang lain tapi max sampai 5 kali je..then dapatlah germany..pastu australia pastu china..pastu last sekali amerika syarikat..then..aku tak tahu nak pilih yang mana satu pulak..haha..

semua profile nampak menarik..semua easy going people..yang penting..semua perempuan..haha..nmpk cam semua well-educated.Jadi till now tak tahu nak pilih hantar kat sape poskad tu.Poskad tu pulak beli dekat pejabat pos je sekali dengan housemates..so gambar pejabat pos la jawabnya..haha..ok la tu...profile semua yang aku jumpa tu tak cerewet pun..jadi bolehlah hantar poskad gambar apa pun

Jadi nak cerita apa lagi?..

Haa..sem ni banyak subjek 2 credit hours so lecturers nya banyak yang jenis suka mengajar sambil berkongsi pengalaman sendiri yang boleh dijadikan pengajaran dan keinsafan dalam diri which is best sangat! Dorang pun cakap kalau dua kredit hours ni relaks relaks je..haha..tu cakap dorang..yang i ni takuttt.Harap dapat score lah!

Walau takut..walau rasa tak kuat..aku cuba kuatkan diri..walau rasa tak konfident..walau rasa macam nak tak nak..aku redahh je.! Fighting!! Semoga dipermudahkan segalanya.

Dan let's pray for all the world yang dilanda musibah..misi bantuan yang ditahan..Busan yang dilanda banjir..tak lupa taufan yang melanda ...dunia semakin nazak.

Google Image

Semoga iman kekal terpelihara.

Till then.

061020161047PM
THURSDAY
HOME RENT HOME

12 comments:

  1. Mih mih :) trpksa gigihkan beli data ;) tkpe ntuk manfaat brsama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..insyaAllah..smoga bermnfaat la..hopefully -.-

      Delete
  2. Saya pun pakai data Digi, Mas.
    After survey dari segi harga dan kuota, rasanya Digilah yg paling bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke?..waaah x salah pilih la nie

      Delete
  3. Hehehe akak kat umah pown guna data digi jugak... Laju berdesup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..haha..mmg laju..best la sehari dua ni

      Delete
  4. SALAM JUMAAT MULIA...CAPAI IMPIAN YG DIINGINI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam jumaat kak..insyaAllah..allahumma aamiin.

      Delete
  5. Yup.. Dunia semakin nazak..
    Semakin banyak bencana yang melanda..
    Namun manusia tetap terleka..

    Semoga okay-okay je ye Mas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..indeed.semoga semuanya baik2 je..

      Delete
  6. Semoga semuanya dipermudahkan.
    Segala yang berlaku tu ada hikmahnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma aamiin..setuju p.cik.

      Delete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net