Featured

☏ Kematian Yang Tidak Terjangka

Bismillah.

Hati masih lagi terasa sebak hari ini.Bila keseorangan masih lagi teringat-ingat.Sedangkan aku masih teringat apatah lagi ahli keluarga yang paling rapat dengannya.

Detiknya.

Semalam ku lihat whatapp family..ada gambar orang accident tetapi kabur.Ku cuba download tetapi tak dapat.Tiba-tiba handphone mengalami masalah bateri.Padam secara tiba-tiba.Ku biarkan sehingga ia pulih kembali.Sementara buat kerja lain.

Bila handphone dapat dibuka dalam beberapa jam kemudian,ku lihat ada beberapa panggilan yang tak dijawab.Tiba-tiba dapat telegram daripada mak bertanya sama ada dah tahu atau belum yang..

sepupuku itu dah meninggal...

Allahu akbar! Innalillahiwainnailaihirojiun.

Terus terasa ingin pecah dada.Tanpa berlengah masa ku telefon mak dan mengatakan ingin datang tengok dan terus bersiap-siap menaiki ktm bergerak ke sana.

Allahu Akbar.Sebak tak terkata.

Google Image

Sebaya.Sama umur.Sama sekolah.

Sudah tiba waktunya.

Sudah tiba saat ia dipanggil ilahi.

Semalam telah selamat ia bersemadi selepas isyak.

Dialah sepupuku..seorang lelaki..meninggal ketika di tempat kejadian semalam pada 30 Oct 2016.Dilanggar sebuah kereta yang membuat pusingan u-turn tidak kena pada tempatnya.Melanggar sepupuku yang menaiki motosikal di laluannya sendiri.

Kini dia telah berada di alam barzakh.

Hanya sekejap waktu,terus terpisah ia daripada kami..daripada dunia yang fana ini..Doakan keluarganya tabah menghadapi dugaan ini..

Rasa tak percaya ...namun kita harus redha..Inilah qada' dan qadarnya..

Sungguh sebak tak terkata.

Daripada Allah kita datang..kepada Allah juga kita kembali.

Tiada siapa pun dapat hindari tiada siapa pun yang terkecuali.

Semoga Allah merahmatimu wahai sepupuku...Al-Fatihah..Damailah mu di sana..

Bersediakah aku bila dijemput secara tiba-tiba begini?...Allahu..Allah akbar..Sempatkan aku melangsaikan taubat.

311020160640PM
MONDAY
2-3A-3A

7 comments:

  1. Daripada Allah kita datang, kepadaNya kita kembali.
    Semoga rohnya dicucuri rahmat.
    Al-Fatehah.

    ReplyDelete
  2. Innalillah.. Semoga arwah spupu mas tenang kat sane. Kita pn nnt akn ke sana juge. Kne brsedia setiap masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma aamiin.betul kak..T_T

      Delete
  3. Innalillahiwainnailaihirojiun.

    Sepupu memang saudara terdekat.

    ReplyDelete
  4. Allahuakbar.. smua orang tahu Tarik kelahiran sndri tp xda yang tahu tarikh kematian.. moga kita mati dalam keadaan yng beriman.. AMIN YA RABBAL..

    ReplyDelete
  5. Smga arwah ditempatkan di tmpt org2 yg beriman. Alfatihah

    ReplyDelete

Current Status (25 JUNE 17) : Final exam around the corner ! 3 June till 10 June 2017..Mastura..fighting!!

Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net