Featured

✍ Hoy ..hoyya hoii !

Assalamualaikum

Selamat malam dan selamat beristirehat.

Hujan masih turun membasahi bumi selepas maghrib tadi.

Esok adik bongsu aku exam.So good luck la yer to you and semua yang ambil exam esok.Study smart!Dont study hard.Don't be like me..kelautt weyhh...terkapai-kapai ku kelemasan dilambung....eh..termenyanyi pulak..

Petang tadi wan datang rumah nak tengok budak kecik tu sambil cerita atok pergi ambik langsat dekat kebun belakang tu tapi kisahnya tak kesampaian hajat atok sebab tak lepas panjat pokok langsat tu.Lagipun pokok langsat dekat kebun sana tu dah tinggi-tinggi.

Terkejut jugak kitorang dengar atok pergi ambik langsat.Tak bagitahu pun.Nasib baik tak ada apa-apa.Jadinya cucunya offer la pergi ambik...and of course cucunya itu bukan aku la sebab aku perempuan tak sopan la nak panjat pokok langsat tu kan..haha..that person is my brother..second brother called Angah..kalau tak offer pun ..memang kau yang kena ambik pun..haha.

Angah dengan wan pergi dulu sedang aku mendodoikan budak kecik tu tidur dulu.Dalam 12.30pm gitu la lebih kurang..dengan aku-aku sekali rasa terdodoi.Tengok budak kecik tu dalam buai..oh macam line clear je..then aku pun bingkas bangun dan siap-siap gerak ke kebun.!

Bukan kebun jauh yang atok pergi tu tapi kebun dekat belakang rumah je..dekat je..tak sampai pun 50 tapak melangkah..kebun yang atok pergi tu kena lintas sungai sana.

Alright!

Sampai dah..haa..nampak tak..wan tunggu dekat bawah..Abang aku panjat bawak si baldi merah jambu tu..takkan wan aku pulak nak panjat kan..hehehe.



























Sebelum menapak ke arah dorang..i pun snap la pokok langsat sebelah i ni..nampak tak? nampak tak? Ok dari view ni..pusing kepala ke kiri dan..dongak ke atas.

Tadaaa!


Pokok ni pun banyak buahnya tapi abang aku ambik yang hujung sana tu.I dont know why..yang saya tahu saya perlu segera ke sana untuk menikmati kelazatan langsat! O yeah!


Yes! tiba sudah di destinasi..view dari bawah !..nampak tak baldi pink tu? menyerlah lagi daripada abang aku..haha..sebab ni la kott punca kes-kes tertembak bagai tu..ish-ish-ish..nauzubillahminzalik.

Tak nampak orang atas pokok..nampak pokok goyang..ingatkan monyet..pergi ambik senapang..dan shot! OMG ! rupanya orang..hmmm..kampung sebelah punya cerita lah tu..tertembak isteri sendiri yang disangka monyet angkara panjat pokok manggis tak bagitahu suami.

Sadis.


Upsss! waaahh sedapnya ! makan la sebiji dua..aaaa...emm....dua tiga tangkai la!...sedap sikit..and the rest nanti bawak la balik..haha..


alhamdulillah setelah seketika dapatlah hampir penuh bakul kuning tu..banyak sungguh!..ke tepi..ke tepi..badang nak lalu..hoy...hoyya hoii! Ok bye ! Good night! Have a rest.

Till then.

040920161042PM
SUNDAY
HOME SWEET HOME

5 comments:

  1. ni hujan dalam blog ke hujan ke bumi ni ..hihihiii.. bestnya hujan kat sini panas ingat tadi nak hujan tak hujan pun.. sedap tu .. buah langsat .. tak merasa lagi ni .. tengok pokok lagi la geram nak panjat .. haaa

    ReplyDelete
  2. wah...pokok langsat...
    sedap nyaaa....puas makan macam tu..

    ReplyDelete
  3. Fresh fruit..! Nyumm nyumieee..

    ReplyDelete
  4. ni kalau yg baru baru lepas brank makan ni, mau demam seminggu :)

    ReplyDelete
  5. @Wani Sukarno ptg smlm mcm nk hujan lepas tu tak hujan..then gnti hujan hri mlm tu la..hehe..hujan kat bumi tembus dlm blog..natural bonding.Ahaha.Wahh..sis nk pnjt? hebt2..maii2 dtg umah pnjt.

    @Nieyl Ha'ah kak..puas !x henti2 nguyh..haha

    @Maman reen nyummm!..haha

    @ayunie ramlibrank tu apa kak?..hee..btol kak..ap2 buah pun bila melantak..siaplah nnti..demam kus2 la jwbnya

    ReplyDelete

Current Status (25 JUNE 17) : Final exam around the corner ! 3 June till 10 June 2017..Mastura..fighting!!

Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net