✍ Apa nak jadi oii

Assalamualaikum

Haha.hi!.alhamdulillah sekejap je wi-fi problem.Hihihi.Nampak tak..wi-fi pun tak bagi i tinggalkan blog ni lama-lama..upss..!

Elok je wi-fi terus satu berita yang sangat-sangat gila aku nampak

Apa nak jadi oii??

'Saya Ambil Keputusan Untuk Jadi Pondan Semula, Maaf'

Oh dunia..apa sudah jadi ni?

Apakah sekarang trend orang berlumba-lumba nak tunjukkan diri sendiri yang sebenarnya dengan lari dari fitrah semulajadi dan aturan ilahi?

Apa semua ini? Kenapa semua ini berlaku?

I can't brain this!

Malapetaka apakah ini Ya Allah...

Tahukah anda

"Barangsiapa yang berpaling daripadaNYA, maka Allah akan memerintahkan syaitan untuk sentiasa menemaninya serta melalaikannya dan menyibukkannya (dengan urusan dunia)"

Al-Allamah Al-Musnid Habib Umar Bin Muhammad Bin Salim Bin Hafidz Hafizhahullah

Sedang berita sebelum ini pula

'Buka tudung bukan nak buat perkara tak elok'

Why Malaysian?

"Wahai para wanita! Tutuplah auratmu dan jagalah kehormatanmu. Nescaya Allah akan mengagungkanmu"

Al-Allamah Al-Musnid Habib Umar Bin Muhammad Bin Salim Bin Hafidz Hafizhahullah

Sedang segala musuh islam mulalah bersorak gembira dan bertepuk tangan bersama iblis laknatullah meraikan kejayaannya memesongkan pemikiran umat islam amnya.

Dan mereka yang mula menghampiri hidayah kepada petunjuk kebenaran mula akan goyah keimanannya dan was-was angkara melihat penyataan rasmi tanpa serba salah dari public figure ini.

Jangan pula kata tiada kesannya kepada masyarakat.

Kita bukan hidup sendiri-sendiri untuk buat sesuka hati.Dan tidak pula jenazah kita nanti bergolek sendiri ke dalam liang lahad tanpa dibantu insan lainnya.Apa saja tindakan kita pasti memberi kesan kepada semua.Apatah lagi public figure yang menjadi bualan dan ikutan pelbagai generasi.Tentulah kucar kacir jadinya.

"Sekarang banyak musibah yang turun kepada manusia. Semua ini adalah kerana dosa-dosa. Dan cara mengatasinya adalah dengan taubat dan berharap kepadaNYA"

[Al-Allamah Al-Musnid Habib Umar Bin Muhammad Bin Salim Bin Hafidz Hafizhahullah
 
Tak kurang juga peringatan ini.

"Jika engkau mendapati Allah sentiasa memberi nikmat-NYA padamu, sementara engkau masih dalam maksiat, maka hati-hatilah!"


Jika Allah menghendaki, nescaya Ia musnahkan kamu wahai umat manusia dan Ia datangkan gantinya dengan umat-umat yang lain. Dan adalah Allah Maha Kuasa melakukan yang demikian itu.

(An-Nisaa' 4:133)

Tidakkah gerun hati kita? Tidakkah berdebar rasa memikirkan peringatan ini?

Muhasabah Diri dan Teruskan Berselawat.

060920161143AM
TUESDAY
HOME SWEET HOME

7 comments:

  1. Kadangkala bila hati dalam keraguan, masa tue la syaitan akan menghasut...

    ReplyDelete
  2. Sedih.. menakutkan... istighfar banyak-banyak semoga Allah memberi perlindungan kepada semua. Semoga yg tergelincir segera bertaubat.

    Sesungguhnya bila petaka dtg bukan musibah itu pada yg ingkar saja tetapi kepada seluruh yg ada di tempat itu. Saling tegur-nasihat dan ingat-mengingatkan amat penting demi kebahagian bersama.

    ReplyDelete
  3. entahla dik.... kite komen lebih2 di kata haters nnti

    tp semua bebalik pd diri kita sendiri, walaupun kita mungkin tak sempurna tp kita cuba utk berubah jd muslimah yg sempurna...

    moga di berikan hidayah utk berubah nnti

    ReplyDelete
  4. Wkmsalam.
    WP pun ada terbaca petikan tu.
    Apa nak jadi manusia akhir zaman ni.

    ReplyDelete
  5. @Shikin Razali itu la..bila hati dh ragu bila diusik bisikan syaitan maka lemahlah ia..

    @Kakzakie Purvit Amar makruf nahi mungkar..semoga tetap dalam jalan kebenaran.semoga mereka jumpa jln kembali..T_T

    @norhinada miswan itulah kak..sebak dgrnya..semoga kita juga tabah menghadapi dugaan iman ini..semoga hidayah ditunjukkan semula kpd mereka.

    @Warisan Petani Akhir zmn..mcm2 berlaku..semoga kita husnul khatimah..tkut.

    ReplyDelete
  6. Semoga mereka mendapat Hidayah Allah kembali... Amin...

    ReplyDelete

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net