✍ Janji hanya tinggal janji

Assalamualaikum..Holla !

Lepaking di rumah ..Home sweet home ! untuk membulatkan badan yang sudah sedia bulat ni..eh ! Selamat tinggal KD ..kota yang tak la banyak mana pun kenangannya pun..hehhe..Semalam hari terakhir aku kat KD.Sebaik saja dapat berita yang pasti kitorang dah habis lab di situ dan hanya tinggal menunggu panggilan untuk praktikal di hospital..

Dan kerana keseronokan yang teramat .hampir aku terlupa janji atau tak tahulah nak klasifikasikan sebagai apa..kata-kata kosong mungkin? Yang digembar-gemburkan oleh Ketua course kami..mula-mula dulu dah kecewa..dan sekarang bertambah-tambah kecewa..anggap saja tak ada rezeki kata orang..itulah..lain kali kalau nak berkata tu jangan lupa cakap InsyaAllah..Hanya Allah yang mengizinkan..

Dan hanya manusia yang omong-omong kosong saja selalunya yang Allah tak redha..Dan..please lah..tolong jangan terlalu berharap wahai diri..sudahnya..habuk pun tarak ! Jangan percaya pada kata-kata orang..just..put your trust in Allah..Terkadang orang yang nampak baik tu tak semestinya baik..dan terkadang orang yang nampak jahat tu tak semestinya jahat..bak kata omputih..

"Don't Judge the book by Its Cover "

Terus aku packing barang siap2..dan sementara menanti kedatangan Along..lepak dengan My only Beloved Friend sambil angkat barang aku yang banyak tu ke bawah dulu..Selamat tinggal kawan-kawan..panjang jodoh jumpalah kita nanti..huhuhuhu..

Huwaaa..tak merasalah nak tengok mayat dan merasai keseramannya..tsk..tsk..tsk..sedih rasa.. Tak pe tak pe..sabar ye korang...Di kesempatan ini ..entah korang baca ke tidak ..tak tahu lah aku..haha..yang tahu aku ada blog tu untunglahhhh !!..seronoknya ko usha ye..kekeke..

Aku mohon maaf tersangatlah..aku pun manusia dan taklah sebaik yang disangka tapi tak jugalah sejahat yang disangka..Moga-moga...Halalkan makan minum aku dan segalanya ya wahai kawan-kawan..Jangan risau Allah akan balas setiap kebaikan yang kita buat..dan..tak lupa juga..Allah pun akan balas setiap kejahatan yang kita buat..walaupun sebesar zarah...Beware !

Berbalik kepada kesedihan..hajat tak kesampaian nak ikut usrah kat situ..tak ada feedback apa2 pun..Tsk..tsk..maklumlah dorang sume dah buzy..nanti nak tambah aku nie..lagi laa kesian..dah la aku ni banyak kerenah..hiuhiuhiu..tak pe la..saya redha..terima kasih untuk anda yang sampaikan hajat saya nie..Hanya Allah yang dapat membalasnya..

"Kerana ku tak sesolehah gadis-gadis yang bersaingan.."

Wahh..gituhhh..apa pun tak boleh..doakan aku dapat terus mujahadah dalam sendirian ini..Serius aku dalam tahap yang teramat bahaya ..timbul tenggalam timbul tenggelam..T_T..Doakan aku kuat untuk kuatkan orang sekeliling aku..Moga menjadi asbab hidayah.

Mulai dari sekarang aku perlu rancang masa aku betul-betul supaya nanti tak jadi manusia yang dalam kerugian macam yang Allah sebut dalam surah Al-'Asr

Demi Masa !
Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian
Kecuali orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan sabar.

Al-'Asr 103 : Ayat 1-3 

101020130539PM
ROOM.
HOME SWEET HOME.


No comments:

Post a Comment

Current Status ( 30 JULY 17) : "Welcome Sem 5 ! May Allah blessπŸ’• this journey! Bittaufiq wannajah!"

Disclaimers

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.

Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net