Featured

✍ 16 Syawal 1434 H : Home Sweet Homee! *pics

Imbas kembali.

Pagi.

Hujan lebat turun mencurah membasahi bumi di sepertiga malam sehinggalah azan subuh berkumandang sayup-sayup kedengaran di kejauhan.Bersiap ! Hari ni satu lagi paper.Kita goreng jer !! Turun je bas dah lepas.Terpaksalah tunggu bas pukul 7.30 pagi baru gerak.Okay.

Ada hikmahnya.Aku tertinggal docket dengan ID.Cabuttt!! Naik balik ambil docket dengan ID sebelum bas gerak.Relakss je.Masa banyak lagi.Hujan masih turun lagi.Renyai-renyai.



Hujan oh hujan kenapa engkau turun? Macam mana aku tak turun suka hati akulah nak turun.Hehe.Nyaman terasa.Seronok tidur dalam bas.Hahaha.Lena sepanjang perjalanan.Kadangkala termenung.Tembus melintasi garisan langit.Indahnya mereka di atas sana.Bertasbih memuji ilahi.Ketenangan yang abadi.

Sampai kolej.Beli nasi lemak Mak Cik LRT yang begitu femes.Sedap wehhh ! Rugi kalau korang tak belii..Hahaha.Promote skett.Dia punya sambal ..perghh! mengancam..dia punya lauk..perghh ! menjilat jari.Nasinya..perghh! Sedap nak tambah lagiii kata kauu ! Dia punya anak dara..perghh..solehah semuanya..hahaha.Over dah.! Opss.Mampus kalau sanak saudara Mak Cik LRT baca nehh.Kekeke.

Pukul 9.Tibalah masanya untuk menjawab exam.Sempat lagi aku dengan kawan aku merayap ke tandas.Lepas tu ke library kejap.Masih berharap pendrive tu ada kat situu! Huwaaa.Sudahlah labuu.Bukan rezeki kau laa tu.Tak ada.Hampa.Nak tanya kakak kat library tuu tapi tak tahu nak tanya macam mana.Lagi pula dah lambat nak exam kan..Hmm.Redha.

Habis jawab exam yang tak abis ! Aku ada tinggal kosong.Malas fikir dah sebenarnya sebab tu aku tinggal kosong.Aku kaut alat tulis ..ambil beg..lepas tu blaa ! Balik la sensorang.Sebelum exam dah bagitahu kawan yang aku akan chow dulu.Dia nak balik negeri dia.Aku pun nak balik negeri aku.So berpisahlah kami dalam dewan exam tuhh tanpa mengucapkan selamat tinggal buat terakhir kalinya.Hahaha.

Sebab awal lagi.Bas kolej takkan datang punya.Exam time pun tak habis lagi.Ramailah tak keluar lagi.Dan yang selebihnya setia menunggu kawan masing-masing.So terpaksalah aku naik bas rapid KL.Seram juga aku nak naik sorang-sorang.Selama ni berteman.Hari ni sorang-sorang pula.Dalam pada tu aku berdoa la supaya ada orang yang sama tempat tinggal dengan aku ada naik sekali.Tak lah cuak sangat.



Alhamdulillah.Termakbul.Ada kawan-kawan sekelas 3 orang naik bas tu juga.Huhuhu.Syukur.Tenang sikit hati.Tapi dari awal muka tetap stay cool.Konon dah biasa.Hahaha.Apa pun tak boleh.Air muka kena jaga juga kan.Kekeke.Aik.Bas kosong?Kitorang perhentian terakhir.Sebab tu tak ramai orang.Huahuahua.

Sampai hostel.Kemas-kemas apa yang patut.Sempat tidur lagi.Abang aku call.Kata jemput pukul 2.
Ok.No problem punyo !Barulah tak ternanti-nanti.Tak lah terkecoh-kecoh menyiapkan diri.Ahaaii.

Petang.

Pukul 2.Turun bawah.Tunggu abang aku.Seminit..dua minit..tiga minit..aduyai..kenapa lama sangat nihhh? Tak senang aku duduk.Orang balik kerja lagi nii.Lari masuk surau kejap.Tak lama tu..Abang aku call pula.Suruh turun.Wehh! Aku dah lama turun laaa.Tapi tak cakap punn.Aku cakap ok jer la.


Tunggu lagii..seminit..dua minit..huwaaa !! Relaks..relaks..ada Al-Quran sebagai peneman.Ada lagu sebagai hiburan.Stay Cool.Tak lama tuhh..bukan abang aku yang datang..orang balik solat jumaat yang balik.Aiseyh.Mana aku nak lari nehhh.Terpaksalah buat dek je la.Buat selamba.Baik-baik orangnya.Terpancar kesolehan.Jalan pun menunduk je.Aman dunia.


Haih.Abang aku tak jemput lagi.Cleaner dah ready nak mop lantai tuhh.Terpaksalah aku beralih ke tempat lain.Silakan kak..Saya takkan kacau kerja akak.Huhuhu.Pergi duduk kat taman permainan pula.Lama sikit..Fuhh..sampai juga akhirnya..berakhirlah penantian ku untuk pulang ke kg.Pukul 2 tunggu..pukul 3 datang..gerak terus balik kg.Sampai dalam pukul 4.30 lebih kurang..memang rapid Car la kata kauu.

Sampai je rumah..Perghh!acid daripada dalam perutt dah menggelegak.Apa lagi berlarilah ke sinki.Muntah merah kata kauuu.Huhuhu.Tersedak lak tuhh.Aduh pedihnya.Muntah keluar ikut rongga hidung juga.Tak boleh nak kata apalah.Tak boleh control.Pengsann !.Pening kepala.Rehat jap.Dah rasa lega sikit barulah tunaikan kewajipan.

Malam.

No more..no more..tak ada buat apa pun lah.Online dan tidur.

270820131057PM
ROOM.
HOME SWEET HOME.

No comments:

Post a Comment

Current Status (25 JUNE 17) : Final exam around the corner ! 3 June till 10 June 2017..Mastura..fighting!!

Disclaimer

From View of My Eyes is a personal blog solely belong to Mas_FVOME.Any statement,opinion,review or stories written in this blog fully on the behalf of blog owner.The written usually from the personal emotion,feeling and current condition of the blog owner.

Blog owner will do not take any responsibility towards any damage,hardly breathe or mental disturbance after reading the blog post.The readers should take responsible toward their own choice reading sources.

Anything that appear on this blog for informal purposes only.If there is anything related to academic knowledge,it's mere for own self understanding.The contents is strictly prohibited being copy and paste or published on the other media social/website/books unless with the permission of blog owner.Your honesty is really appreciated.

I'm not concerned about the grammatical error in my blog post as long as the reader understand the message,but if you do.Sorry ! I can do nothing about it.Still improving.Read it or just leave it.Thank you for your precious time.Have a nice day !

Most pictures credit to Google Image.

Plagiarisma.Net